La crònica del Pol i el Guillem

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants sua de valent per endur-se el triomf contra el San Juan Montcada i es consolida en la tercera posició (2-1)

Un gol de David Cura a la segona meitat permet als santsencs endur-se un triomf molt treballat i seguir l’estela d’Horta i Andorra

L’Horta i l’Andorra no afluixen al capdavant del grup primer de Primera Catalana, però el Sants tampoc ho fa. Sense marge d’error. Amb aquesta senzilla, però alhora exigent premissa encarava el Sants el partit enfront el San Juan Montcada, un conjunt rocós, ben treballat i compacte que no posaria les coses ni molt menys fàcils als homes de Lossio.

El partit entre santsencs i montcadencs va començar de la millor manera possible pels interessos dels barcelonins. Fran Avilés, que va formar un efectiu tàndem amb el ‘killer’ Sergio Navarro en la parcel·la ofensiva verd-i-blanca, avançaria al Sants quan encara no s’havia superat el minut 10 de partit. Un espectacular xut de falta directa, que es va colar per l’escaire dret de la porteria del porter visitant, va meravellar als centenars d’aficionats que es donaven cita a l’Energia en un matí ideal per viure un bon partit de futbol.

Quan semblava que el Sants ja tenia encarrilat mínimament l’enfrontament, en els últims compassos del primer temps, en una jugada un pèl confusa, el montcadenc Baena va ser el mes llest de la classe per acabar batent a Yamandú Morgade. Amb l’empat a un en l’electrònic, el partit s’anava al descans. Tot es decidiria en una segona part molt disputada en la que la intensitat regnaria per sobre de qualsevol altre aspecte.

A la represa, els jugadors dirigits per Jose Pinti, motivats indubtablement pel gol de l’empat, van sortir amb les idees molt més clares que el rival imposant el seu ritme particular i fent-se amb qualsevol pilota dividida a la medul·lar. No obstant, quan l’angoixa ja començava a fer acte de presència al camp santsenc, ben entrada la segona meitat, David Cura es va anticipar a tota la defensa vermella amb intel·ligència i amb un potent cop de cap va aconseguir introduir l’esfèrica dins de la porteria montcadenca tornant a avançar als santsencs en el marcador.

Després del gol de Cura, que donava el triomf als de Lossio, els blanc-i-verds van saber mantenir el cap fred i gestionar sense masses complicacions els minuts finals d’un partit que s’abocava al seu final. Les constants interrupcions, fruit de la intensitat del propi partit, i els canvis van ser els millors aliats pels homes de Tito Lossio que no deixarien escapar el triomf. Per la seva part, el San Juan Atlético de Montcada, que en cap moment va llençar la tovallola, intentaria, més amb el cor que amb el cap, aconseguir sense èxit el gol de l’empat. En l’últim minut de l’enfrontament, el visitant Ray va veure la vermella directa per una agressió a un aficionat santsenc.

Amb aquests tres punts aconseguits a l’Energia contra els montcadencs, el conjunt de Tito Lossio es consolida en la tercera plaça del grup primer de Primera Catalana. Amb 48 punts, a sis punts de l’Horta, el líder del grup, i de l’Andorra, el segon classificat, el proper diumenge 9 d’abril el Sants visitarà el Feliu i Codina (12:00h) per enfrontar-se a l’Horta en un partit transcendental pels dos equips en un final de temporada que es preveu apassionant.