La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants no aprofita el bon joc i cau contra l’Alpicat a l’Energia (0-1)

Els de Tito Lossio van oferir una bona imatge al mig del camp i van disposar de bones ocasions, però van perdre davant d’un rival efectiu que va sentenciar al contraatac.

Primera part de control en un partit obert

El Sants jugava el segon partit a l’Energia en tres dies després de superar el Tortosa el dijous en el partit de la cinquena jornada, que s’havia de disputar l’1 d’octubre i que es va suspendre arran del context polític a Catalunya. Els de Tito Lossio arribaven al duel de diumenge amb l’Alpicat, un rival directa a la zona alta, encadenant quatre triomfs seguits i havent sumat sis punts en quatre dies (contant els del Lleida B de diumenge passat). Moral amunt, per tant.

El partit va començar amb el Sants ben posicionat i controlant la possessió. Tenia el domini de la pilota, però li costava sortir del darrere a causa de la pressió de l’Alpicat. Els locals van disposar de les primeres ocasions, sobretot per la banda esquerra, per on Picolo i Sumarroca (que va ser substituït al minut 30 per precaució) intentaven connectar prop de l’àrea. Però no tenien encert. Tampoc en va tenir Chicho, que al minut 13 ho va provar des de lluny, però el seu xut va marxar per damunt del travesser. L’Alpicat responia i, gràcies a la pressió, al minut 19 va disposar de la més clara de la primera part; Xavi Gomà va recuperar una pilota davant d’un Cura innocent, va obrir-la cap a Vendrell i el golejador visitant va rematar molt forçat sense trobar el gol. Era el primer avís.

Mentrestant, el Sants anava guanyant terreny a través de la possessió i mitjançant triangulacions eficaces entre els migcampistes al centre del terreny de joc. Els futbolistes santsencs enllaçaven combinacions al primer toc basculant el joc d’una banda a l’altra amb precisió tot buscant l’atac.

Triple ocasió desaprofitada i gol anul·lat

El bon estat del Sants es va traduir a l’àrea rival al minut 34. Però els de Tito Lossio van malgastar una manifesta oportunitat de gol, de les més clares de la temporada, m’atreviria a dir. Primer va ser Chicho, qui va rematar des de l’interior de l’àrea una centrada que arribava des de la dreta i va estavellar la pilota al pal. Crivillés va recollir el rebot a la frontal de la petita, va xutar i la defensa visitant va treure l’esfèrica de la línia de gol. Finalment, Gaudioso va reciclar la jugada des de l’exterior i va engaltar un xut que va marxar fregant el travesser. Tres xuts que no van trobar encert i que van privar al Sants d’avançar-se al marcador.

Al cap de cinc minuts, en un córner des de l’esquerra de la porteria de Crisos, Gala va rematar amb la mà i va aconseguir un gol que va anul·lar el col·legiat, que també va mostrar la groga al jugador santsenc. Decisió encertada.

Del gol a atacar a la desesperada

A la represa, el partit va continuar sota una calor sufocant que desgastava i passava factura als futbolistes, que aprofitaven qualsevol interrupció per hidratar-se a la banqueta. L’enfrontament va mantenir una tònica semblant a la de la primera part, amb futbol al mig del camp, cada cop més estancat, i poques arribades a l’àrea. De fet, el gol va arribar en un contraatac portat de manera excel·lent per l’Alpicat. Va ser al minut 73, en una jugada ràpida que va capitanejar inicialment Gomà, que es va desfer de la defensa i va obrir la pilota a la dreta. Des d’allà, Vendrell va servir-la enrere per l’arribada a la segona línia de Patrick, que a la frontal va aixecar el cap i va veure obert a Juanjo, que va ser l’encarregat de finalitzar la jugada. De traca. Contraatac de llibre que avançava l’Alpicat.

A partir d’aquí, el Sants es va bolcar a l’atac buscant a la desesperada l’empat, però, tot i algunes arribades verticals, no va trobar porteria i va acabar cedint la primera derrota en cinc partits. El proper objectiu és l’Andorra, dissabte que ve a la tarda al Borda Mateu. A seguir sumant. El Sants és quart.

Comentaris

Entrades populars