La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants guanya “in extremis” a l’Almacelles amb un gol d’Alberto al minut 93 i escala fins a la tercera posició

L’equip santsenc encadena la segona victòria consecutiva, després de saber-se de manera oficial a finals de desembre que serà equip de Tercera Divisió la temporada que ve

Primera part lenta i amb poques ocasions

L’any futbolístic començava a l’Energia amb un partit entre dos rivals directes que es disputen les places capdavanteres del grup 2 de Primera Catalana: el Sants i l’Almacelles. La pluja no acompanyava, però els dos conjunts volien sumar els tres punts.

I van ser els santsencs els primers a arribar amb perill a l’àrea rival, a través de Gaudioso, que va rebre una passada de Navarro a dins de l’àrea i va obligar la defensa visitant a treure la rematada quan el porter Jordi ja estava batut. Era el primer avís. A partir d’aquí, el partit va entrar en una dinàmica d’alternança amb córners a banda i banda, però cap dels dos conjunts van aconseguir, inicialment, intimidar la defensa.

Al minut 15, Yamandú va aturar un xut de Marc Vila, en una de les primeres arribades de l’equip del Segrià, i al cap de deu minuts, Navarro va superar per dalt al porter Jordi amb un barret, però la seva rematada, que havia acabat a la xarxa, va ser invalidada per fora de joc.

Arribada a la primera mitja hora de partit, els dos conjunts intentaven trepitjar l’àrea rival, però no aconseguien articular una proposta ofensiva voraç.

Al minut 30, Gaudioso ho va intentar amb un xut llunyà, que va marxar fora. Poc després, en la següent jugada, Joel va rematar alt a la sortida d’un córner i Marc Vila ho va tornar a provar però Yamandú va aturar el seu xut.

L’Almacelles agafa protagonisme

Després d’això, abans del descans, l’Almacelles va tenir la més clara de la primera part. Jordi Martí es va plantar a dins de l’àrea i va encarar Yamandú, però no es va acabar d’entendre amb Carles i els futbolistes del Segrià van desaprofitar una ocasió manifesta de gol.

I així es va arribar a la mitja part, amb un empat a zero al marcador i poques ocasions. La pluja insistent no acompanyava i els futbolistes, en el primer partit després de les vacances, no trobaven el desequilibri.

A la represa, l’equip lleidatà va sortir més decidit que els santsencs i va portar el protagonisme del joc en els primers compassos del segon temps.

Tot i això, Crivillés va disposar d’una bona ocasió amb un potent xut des de la frontal que va aturar Jordi Chiné sota pals. La resposta visitant va ser immediata, amb un xut de Jordi Martí que va acabar a córner.

Si el Sants s’avança, acaba guanyant

I el desequilibri va acabar arribant al minut 64. Sumarroca es va esmunyir a l’esquena de la defensa lleidatana, va rebre una passada en profunditat des del mig del camp i es va plantar a la frontal de l’àrea. Va entrar-hi i va connectar un xut que va superar a Chiné per avançar el Sants al marcador quan l’Almacelles passava per un bon moment de joc. Era un punt d’inflexió; part de la feina ja estava feta.

Però el Sants no es podia relaxar. I al minut 80 va quedar demostrat. Roger Canadell va penjar a l’àrea una falta des de l’esquerra i Jorge va superar per alt a la defensa santsenca per rematar amb el cap des de la frontal de la petita a l’esquerra de Yamandú, que es va estirar sense fortuna i va encaixar el gol de l’empat. Al conjunt de Tito Lossio li quedaven deu minuts per buscar el segon gol i tornar-se avançar al marcador. I hi va creure.

I per respondre a aquelles veus que es pregunten si el Sants continuarà competint ara que ja sap que serà equip de Tercera, al minut 93, quan tot feia pensar que el partit moriria amb empat, els santsencs van posar ràpidament en joc una falta a la frontal, Alberto va controlar l’esfèrica a l’extrem de l’àrea i va culminar un xut creuat que va sorprendre el porter visitant i va situar el 2-1 al marcador.

L’Almacelles només va disposar de dues jugades per provar-ho a la desesperada, però no va tenir encert i el Sants es va emportar tres punts que, després del triomf agònic, va celebrar amb especial il·lusió i efusivitat.

D’aquesta manera, els verd-i-blancs fan valdre la màxima que quan s’avancen al marcador, acaben guanyant i sumen una nova victòria per la mínima, com totes les altres que han aconseguit aquesta temporada. L’equip de Tito Lossio queda tercer amb 32 punts, els mateixos que el San Cristóbal, que és segon, i a tres del primer, el Martinenc. Diumenge, els santsencs visitaran el camp del Balaguer i, d’aquí a quinze dies, viatjaran al Guinardó per enfrontar-se al líder de la categoria en el primer partit de la segona volta.