La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants empata al camp del Balaguer (1-1) després d’un desenllaç de partit boig

El gol de Navarro al minut 87 va ser contrarestat per Putxi, que va empatar de penal al 92. Els de Tito Lossio queden a dos punts dels líders, el Martinenc i el San Cristóbal.

Inici amb protagonisme de la pilota aturada

El Sants va tancar diumenge al Municipal del Balaguer la primera volta de la lliga i ho va fer en un camp fred i contra un rival combatiu, en un partit entretingut, amb ocasions, expulsions i nervis.

Els santsencs van ser els primers a avisar, amb dos xuts des de la frontal que no van trobar porteria i una rematada de Navarro que va ser invalidada per unes mans del davanter verd-i-blanc. El Balaguer va contraatacar amb una jugada ràpida i vertical que va culminar Adrià, però l’ariet local estava en fora de joc.

Després d’aquestes primeres insinuacions, el partit va baixar al ritme fins que Gaudioso el va despertar al minut 24. Va ser la primera ocasió clara, amb una falta picada pel ‘6’ del Sants des de l’esquerra i que va obligar a Alfred a volar i estirar-se per refusar la pilota a córner. Era un avís seriós. Els locals, però, van respondre al 31 també de falta a través d’Adrià, que no va trobar porteria.

Poc després, es van succeir córners a les dues porteries, però cap dels dos equips va aconseguir rematar amb perill. Al minut 37, Navarro ho va tornar a provar amb un xut des de la frontal, però la seva rematada va marxar desviada.

Final ofensiu de la primera part i segon temps amb vermelles

Semblava que el partit havia entrat en una dinàmica d’àrees que feia pensar que el gol, d’algun dels dos equips, era a prop. Però sense massa temps per més, es va arribar el descans.

A la segona part, la freqüència d’arribades a l’àrea i d’ocasions va disminuir, però el Sants en va tenir dues de molt clares. Primer va ser Picolo, que al minut 5 va enviar una pilota al pal després de rematar una centrada, i Cervantes, en la segona jugada, no va poder superar a Alfred. I el mateix Cervantes, al cap d’una bona estona, al minut 30, tampoc va aconseguir batre al porter local amb un xut des de la distància.

Tanmateix, el segon temps va estar marcat per les expulsions. Al minut 14, Adrià havia estat expulsat en rebre la segona groga, sembla que per protestar, i havia abandonat el camp cabrejat. Al cap d’un quart d’hora, al 32, va ser Guille qui va rebre la segona groga i va haver de marxar del camp.

Mentrestant, les dues porteries tenien poca activitat i els porters havien d’intervenir escassament.

Final frenètic i inversemblant

Tot, però, va canviar en els últims deu minuts; uns últims deu minuts bojos. Primer va colpejar el Sants i ho va fer a través de Navarro. El Xèrif va rebre una passada llarga a la frontal, va superar el seu marcador i va engaltar un xut des de la mitja lluna que va superar a Alfred i va avançar als de Tito Lossio al marcador. Era el minut 87 i tot feia pensar que era el gol de la victòria.

I és que semblava que el partit estava guanyat si no hi havia distraccions, tot recordant el precedent de l’Almacelles de feia una setmana (en què Alberto va marcar el gol del triomf santsenc al 93). Els jugadors del Sants havien d’estar previnguts.

Però al minut 92, una pèrdua al mig del camp va donar ales al Balaguer, que va recuperar l’esfèrica i es va plantar a l’extrem esquerre de l’àrea de Yamandú. En la centrada, un defensor del Sants va tocar la pilota amb les mans i l’àrbitre va assenyalar penal. Putxi, que havia entrat al principi de la segona, va ser l’encarregat de picar-lo i el va transformar enganyant a Yamandú. El Sants veia com la victòria es desfeia.

I això que el Balaguer en va tenir una altra, a través de Genís, que va picar una darrera falta llunyana que va marxar fora, però que va fer patir a l’afició santsenca fins a l’últim segon. En la falta, Carlos va ser expulsat amb vermella directa. I abans, havia rebut la segona groga Hichem. Els dos equips, per tant, van acabar amb nou jugadors.

Al final, i amb el punt que el Sants s’emporta de la Noguera, els de Tito Lossio són quarts, a dos punts del lideratge, compartit entre el Martinenc i el San Cristóbal. I diumenge que ve els verd-i-blancs visiten el Martinenc al Guinardó, en un derbi barceloní d’alt voltatge per obrir la segona volta.