La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants empata al camp de la Unificación Bellvitge (1-1) en un partit amb polèmica i acumula quatre partits sense guanyar

Els de Tito Lossio van fer una bona primera part, però, amb un mal segon temps, van perdre l’avantatge que havia aconseguit Picolo al minut 15. L’equip santsenc perd pistonada respecte als rivals directe.

Primer temps de control

Partit fred i plujós a la Feixa Llarga entre la Unificación Bellvitge i el Sants. L’ambient no acompanyava i el futbol se’n va ressentir: poques jugades ofensives, minses propostes a l’àrea i joc, a estones, excessivament lent.

El matx va començar amb un Sants que monopolitzava la possessió, però no trepitjava camp contrari i construïa el joc des del darrere. En els primers compassos de partit, va disposar d’alguna ocasió aïllada, però Carlos, el porter local, va estar encertat i la davantera santsenca, imprecisa. El Sants tenia la pilota però no arribava a l’àrea. Déjà-vu.

El primer punt d’inflexió del partit, però, va arribar al minut 15. La Unificación Bellvitge va cometre una falta a l’esquerra de l’atac del Sants i d’aquí va néixer el perill. Gaudioso va servir la falta i Picolo va guanyar l’esquena i l’alçada a la defensa local per connectar una bona rematada que va superar a Carlos: “aerolínies” Picolo apareixia per avançar el Sants.

A partir d’aquí, el partit va mantenir la tònica dels primers minuts i cap dels dos equips va aconseguir arribar amb perill a l’àrea rival. El Sants intentava fer propostes des de la banda, però en arribar al terç ofensiu acabava errant les jugades. I el Bellvitge, al contraatac, tampoc trobava la sortida. Als dos equips els hi costava molt construir. I així van marxar al descans.

Segona part dolenta

El segon temps va arrencar amb una dinàmica diferent: el Sants, més aculat al darrere i el Bellvitge, amb la voluntat de guanyar protagonisme. Els locals van disposar de més pilota i van plantejar més jugades d’atac, però seguien topant amb la defensa visitant. Les imprecisions, a més, seguien fent acte de presència, tot i que en algunes ocasions, el Sants construïa possessions llargues presumint de primer toc.

Enfront d’aquest escenari, Tito Lossio es va veure obligat a moure la banqueta i va proposar recanvis ofensius. Van entrar Chicho i Forcadell al minut 15 de la segona per aportar oxigen a l’atac i mirar d’ampliar la distància al marcador. L’esquema es mantenia, però la voluntat era reforçar l’atac. Malgrat tot, el Sants no era el mateix que el de la primera part i el Bellvitge ho sabia.

L’empat arriba amb polèmica

Per això, els locals van intensificar la presència ofensiva al camp del Sants. I la insistència va tenir premi. El conjunt de l’Hospitalet va treure un córner d’una de les jugades en atac i va aconseguir fer mal a pilota aturada. La centrada des de la cantonada la va entomar a l’aire Yamandú, però un cop tenia l’esfèrica controlada –que no havia traspassat la línia de gol–, el davanter local Eze el va empentar i la pilota va acabar a dins de la porteria. Entre l’assistent i el col·legiat, després d’uns instants de dubtes, van acabar assenyalant el gol. L’afició santsenca, però, recorda que tocar el porter a l’àrea petita sempre ha de ser falta i, per tant, defensen que el gol no hauria hagut de pujar al marcador.

A partir d’aquí, i amb deu minuts al davant, el Bellvitge va voler aprofitar la rauxa del gol i la gerra d’aigua sobre els futbolistes del Sants per culminar la remuntada. Però tot i la determinació, la manca d’eficàcia i la defensa visitant van evitar el gol. El Sants, ja a la desesperada, va intentar tornar-se a avançar en el temps de descompte, però tampoc va trobar la manera.

Al final, els santsencs s’emporten un puntet que no sembla suficient. Els de Tito Lossio porten quatre partits sense guanyar i no sumen el triomf des del 7 de gener, en la visita de l’Almacelles a l’Energia; dels últims dotze punts, només n’ha sumat tres i tan sols ha aconseguit marcar dos gols. Amb aquests registres, els blanc-i-verds queden quarts, a nou punt del líder, el San Cristóbal.

El proper cap de setmana no hi ha jornada a Primera Catalana i el Sants tornarà a jugar el diumenge 18 de febrer contra el Vila-Seca a l’Energia.