La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants supera a l’Alpicat (0-3) i torna a guanyar dos mesos després

Els de Tito Lossio van fer un bon partit, van ser resolutius de cara a porteria i trenquen una mala ratxa de set partits sense guanyar. D’aquesta manera, l’equip santsenc es reenganxa a les posicions capdavanteres de la taula.

El Sants s’avança i viu tranquil a la primera part

Pocs s’imaginaven un partit com el de dissabte al Municipal d’Alpicat. Per l’efectivitat del Sants, pel resultat i, perquè no dir-ho, per la meteorologia. Es van trobar dos equips que arribaven enmig de dues males dinàmiques de resultats; els locals portaven nou partits sense guanyar i cinc derrotes seguides i els santsencs, set partits sense aconseguir la victòria.

D’entrada, l’enfrontament no podia començar millor pel Sants, que tot just al minut 2 es va avançar al marcador. Carlos va conduir una jugada d’atac des de la dreta, va obrir-la en profunditat per Borrull, que va centrar a l’àrea, on Navarro es va anticipar a la defensa local i va rematar a l’escaire per superar al porter Joel i fer el primer gol. Era important. Perquè el Sants es veia per davant, emmudia els records de la mala dinàmica i tenia el partit de cara. I això calia tenir-ho present. Però sense abaixar la guàrdia.

A partir d’aquí, els blanc-i-verds van tenir uns primers vint minuts de domini, on van ser superiors a l’Alpicat i van controlar els tempos del partit. Tanmateix, no creaven massa perill i no van donar feina a Joel.

A l’altra porteria, mentrestant, Yamandú tampoc havia d’intervenir gaire, tot i que l’Alpicat insinuava algunes arribades. Al minut 4, Kelly va xutar des de lluny després de recuperar la pilota, però la va enviar per damunt del travesser. Més endavant, al 26, Vendrell va assistir al capità local Xavi Gomà, que va rematar desviat; era la primera ocasió clara per l’Alpicat. I és que, a partir del minut 20, els del Segrià van fer una passa endavant a la recerca de l’empat i abans del descans en van tenir una altra. El mateix Gomà va picar una falta a pocs metres de la frontal, però l’esfèrica va marxar fregant el travesser de la porteria de Yamandú. L’Alpicat havia avisat i, en arribar el descans, el Sants no acabava de tenir el partit on volia.

A la represa, l’Alpicat busca l’empat

La segona part va començar, com els darrers dos partits, amb un triple canvi pel Sants; van entrar Llauradó i els debutants Bernat (del juvenil) i Ferri (del filial). I el conjunt santsenc va millorar la cara que havia ofert al tram final de la primera part; va tenir més pilota, va atacar més i es notava que buscava el segon gol, el de la tranquil·litat. Però va costar d’arribar. I va patir.

Al minut 55, Gomà ho va tornar a provar de falta i aquest cop va obligar a Yamandú a saltar i estirar la mà per enviar la pilota a córner. L’Alpicat seguia insistint i semblava que el gol de l’empat podia no estar lluny. Però el porter uruguaià responia. Com sempre. I ho va tornar a fer amb encert al 58, quan va aturar una bona rematada des de la frontal de Genís Morera.

I amb tot això, la pluja va fer acte de presència al Parc del Graó d’Alpicat. Passat el primer quart d’hora del segon temps, va caure un fort ruixat combinat amb calamarsa que va obligar a l’àrbitre a parar el partit durant cinc minuts. Tothom aixoplugat. Quan l’aiguat va parar, el joc es va reiniciar.

A la represa, l’Alpicat seguia buscant l’empat i Genís Morera el va tornar a tenir a tocar, en aquest cas amb un xut de falta que va marxar fregant el pal. El Sants, però, estava decidit a trencar la seva mala ratxa i ho va certificar.

El Sants sentencia

Al minut 70, Bernat va rebre la pilota a l’interior de l’àrea, va batallar l’esfèrica, va tenir la sort de guanyar el rebot i va acabar marcant a porteria buida el 0-2. Era un gol important. Perquè tallava bona part de les esperances dels alpicatins d’aconseguir la remuntada i donava tranquil·litat al Sants. I aquesta seguretat va obtenir la rúbrica al cap de deu minuts, amb el tercer gol. Va ser obra de Navarro, que va culminar un contraatac després de rebre una bona passada de Ferri des de la banda. Els santsencs eren eficaços i governaven l’àrea. I deixaven el partit vist per sentència.

D’aquesta manera, el Sants va aconseguir la primera victòria a domicili del 2018 i va deixar enrere la mala ratxa que s’allargava des de principis de gener. Per cert, l’equip de Tito Lossio no guanyava per més de tres gols des de la visita al camp del Ripollet, el maig del 2017, on Navarro també va fer dos gols.

Amb aquest triomf, els santsencs sumen 40 punts i, aprofitant les ensopegades dels equips de dalt, queden a set punts del líder, el San Cristóbal, i a cinc dels tercers, el Viladecans i l’Almacelles. Diumenge, el Sants rebrà a l’Andorra en un partit complicat contra un rival directe a la part alta de la taula; els dos equips estan empatats a punts a la cinquena plaça. Tito Lossio recuperarà a Fabregat, però continuarà tenint les baixes de Guille i Chicho per lesió i Gaudioso per sanció.