La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants es deixa remuntar a Sant Ildefons (4-2) i es distancia de les places capdavanteres de Primera Catalana

Els santsencs es van avançar a la primera part amb un gol de Borrull, però en un segon temps de desconcentració, van veure com el conjunt de Cornellà remuntava en dues ocasions. L’equip de Tito Lossio diu gairebé adéu a la possibilitat d’acabar segon.

Primera part solvent i de control: el Sants s’avança

El partit al Municipal de Sant Ildefons es presentava amb objectius contraposats per als dos rivals: els locals buscaven segellar la permanència i els visitants, aferrar-se a les places capdavanteres. I l’enfrontament va estar disputat. I obert fins al minut 90. Al final, però, la necessitat es va acabar imposant: el Sani, com el coneix la seva afició, respira alleugerit.

I això que el Sants va fer una bona primera part. L’avís inicial va ser dels de Cornellà, amb una rematada d’Adri García que va marxar per damunt del travesser al minut 6. Arribats al primer quart d’hora, la presència ofensiva era escassa, però el Sants tenia més possessió.

I el domini de la pilota es va acabar convertint en arribades. La més clara va ser de Cervantes, que va rematar una volea des de la frontal a passada de Navarro que va marxar a l’esquerra de la porteria de Guillén. Era la primera, al minut 25. Tot seguit, el Sant Ildefons va respondre amb dues bones ocasions: Víctor va rematar alt després d’una imprecisió de Yamandú en la sortida i, poc després, de nou Víctor va rematar desviat a passada d’Iván. Mitja hora i la igualtat es mantenia.

La segona ocasió del Sants va arribar al 34, amb una jugada embolicada a dins de l’àrea local on els blanc-i-verds van estar a punt d’avançar-se. Guillén, però, va estar encertat i va salvar el gol en dues ocasions.

Però, finalment, el Sants va obtenir el premi. Al minut 37, Borrull va rebre la pilota a dins de l’àrea, va encarar a Guillén i el va superar amb un xut ras per col·locar el 0-1 al marcador. I així es va arribar al descans.

Tres minuts fatídics, però reacció de Sumarroca

A la represa, els gols van ser, sens dubte, els protagonistes. I el partit va virar completament de rumb. El Sant Ildefons va demostrar ja al minut 49 que estava determinat a remuntar el resultat amb un xut d’Iván des de dins de l’àrea que va refusar Yamandú. Primer error. Però a la segona, el Sani no va fallar. I en tres minuts va capgirar el partit.

Primer, al minut 59, amb un xut imparable de Yeray des de la frontal que va batre a Yamandú i va empatar el partit. Tot seguit, al minut 62, Iván va culminar una acció col·lectiva dels locals per col·locar l’equip de Cornellà al davant al marcador. Poc després, Fabra, a la sortida d’un córner, va estar a punt d’augmentar la distància, però la seva rematada va marxar fregant el pal.

Mentrestant, el Sants no es donava per vençut i al minut 72, Sumarroca, després d’una bona jugada individual a la banda esquerra, va tornar a empatar el partit a través d’un xut sec des de dins de l’àrea que va sorprendre el porter local.

El Sant Ildefons torna a colpejar i sentencia

Els santsencs, però, no van poder gaudir de l’empat ni, molt menys, pensar a tornar-se a avançar, perquè al cap de dos minuts, al 74, Iván va tornar a intervenir. El seu xut potent des de la frontal va rebotar en la defensa blanc-i-verda i va acabar a la xarxa. El tercer. El Sant Ildefons tornava a estar al davant.

Tanmateix, el Sants va mantenir l’esperança fins al final. Al minut 87, Alberto va disposar d’una falta llunyana, però el seu xut va topar amb la barrera. Les opcions s’esmunyien. I amb el Sants bolcat a l’atac, el Sant Ildefons va tancar el partit en el temps de descompte gràcies a un contraatac capitanejat per Yeray, que va posar el 4-2 definitiu.

Finalment, amb el xiulet de l’àrbitre, el Sants va trencar una ratxa de quatre partits sense perdre i queda despenjat de la part alta de la taula. A falta de 18 punts pel final, l’equip de Tito Lossio és cinquè, a 12 punts del líder, el San Cristóbal, i a 7 del segon classificat, el Martinenc. Diumenge que ve, el Sants rebrà el Valls a l’Energia.