La crònica del Guillem Fabo i la Núria Vilamala

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants cau a l’Energia contra el Viladecans (1-2) i s’allunya de les posicions capdavanteres

Un gol del visitant Mario Cantí als últims compassos del partit va donar els tres punts a l’equip viladecanenc, que va ser superior a un Sants que es manté cinquè, però perd pistonada quan falten tres partits pel final de temporada diguessis

El Sants tenia diumenge un clar objectiu, intentar superar el Viladecans, que era el quart classificat amb 55 punts, per tal d’aprofitar l’últim bitllet per posicionar-se com un dels equips capdavanters del grup 2 de la Primera Catalana. Al davant, però, va trobar-se amb un Viladecans que és un clar candidat a l’ascens a Tercera Divisió i que volia emportar-se els tres punts de l’Energia.

Els de Tito Lossio van començar amb molts dubtes en defensa, i el Viladecans s’aprovava amb perill a la porteria, però Yamandú va aconseguir mantenir la igualada al marcador amb intervencions de mèrit. L’equip santsenc no trobava la tecla adequada, i igual que en defensa, al mig del camp tant Guille com Gaudioso no s’acabaven de trobar del tot còmodes. Finalment el Viladecans es va avançar al marcador en una jugada polèmica a dins l’àrea que va acabar amb un penal favorable als viladecanencs. Roger, a l’estil panenka, va executar la pena màxima a la perfecció i va aconseguir batre al porter santsenc Yamandú.

Es va arribar al descans amb un resultat que feia justícia al que s’havia vist damunt del terreny de joc. El Viladecans havia estat superior al Sants, que no havien gaudit de cap ocasió clara durant els primers 45 minuts de partit.

Tito Lossio, conscient de les debilitats dels seus durant el primer acte, va fer un triple canvi durant el descans. Gala, Cura i Brian van entrar substituint Alejandro, Fabregat i Borrull. Les tres modificacions van canviar la dinàmica del duel, donant-li un altre aire al Sants, que aconseguiria empatar el marcador quan només s’havien disputat vuit minuts del segon període. A la sortida d’un córner, Alberto es va anticipar a la defensa viladecanenca i va batre a Santi.

El Viladecans va reaccionar de forma immediata i, de mica en mica, va tornar a dominar el tempo del partit. Triguero i Cunillera van prendre les regnes del conjunt de Raul Paje, que va prémer l’accelerador a la recerca del gol que els hi donés tres punts vitals. Els verd-i-blancs fan fer gala de la capacitat de sacrifici i solidaritat defensiva que els caracteritza, però a les acaballes, el màxim golejador dels de Viladecans silenciaria l’Energia amb un gol in extremis. També a pilota aturada, Mario Cantí rematà un córner servit des de la dreta per avançar el seu equip quan faltaven pocs minuts pel final.

El Sants encarà tingué al temps extra per intentar a la desesperada el gol de la igualada, però el Viladecans no estava disposat a perdre el que tant havia pugnat durant els 90 minuts. El proper rival dels santsencs serà el CF Borges Blanques. Diumenge que ve a les 12.15 h, a l’Energia.