El Sants rescata un punt contra l’Ascó (1-1) al temps de descompte

La informació ha estat extreta de el3.cat

Primera jornada intersetmanal a Tercera Divisió i partit amb el guió repetit. El Sants i l’Ascó van proposar dimarts un enfrontament intens, frenètic i igualat, que es va acabar resolent als últims minuts. Sota una calor sufocant i només tres dies després de perdre al camp de la Gramenet (3-1), el Sants sortia a l’Energia a la recerca del primer triomf de la temporada. Però no el va trobar. Tot i això, el joc de l’equip va convèncer i els homes de Tito Lossio –sancionat després de l’expulsió en l’última jornada– segueixen demostrant que, malgrat que els resultats no acompanyen, saben competir a Tercera. I és que un cop més el Sants va jugar bé, va dominar el partit –excepte algunes fases de desconnexió– i va crear perill a la porteria rival. De nou, però, això no va ser suficient.

Tot just començar, Fabregat va tenir la primera aproximació, que va ser neutralitzada per la defensa visitant, i més tard, al minut 13, un cop de cap d’Alberto a la sortida d’un córner va marxar per damunt del travesser. A l’equador de la primera meitat, el Sants tenia més presència ofensiva i havia disposat d’algunes ocasions aïllades, mentre que els tarragonins es replegaven. La primera aproximació de l’Ascó va ser al minut 17, quan Yamandú va treure un xut de Sardà en un ràpid contraatac visitant. I a partir d’aquí, l’Ascó va fer una passa endavant i va obligar al Sants a recular. Abans del descans, Joan Roca va disposar de dues ocasions més: una falta i un xut des de la frontal que van marxar per damunt del travesser. A la mitja part s’hi va arribar amb empat i amb un Sants que començava a patir en defensa.

El segon temps es va iniciar amb un doble canvi a les files blanc-i-verdes: Crivillés i Borrull van marxar per Sumarroca i Mario Cantí. Tito Lossio no estava satisfet amb l’oferta ofensiva dels seus jugadors i va decidir canviar les peces del puzle. I va funcionar. Perquè el Sants va tenir més domini del joc i va arribar amb més perill a la porteria de Sergio. Al minut 5, un cop de cap de Gala després d’una centrada des de la dreta va sortir desviat i al 27, un xut de Mario des de dins de l’àrea va marxar a l’esquerra del porter asconenc. A més, els aficionats i jugadors santsencs van reclamar dos penals a l’àrea de l’Ascó: un per un falta a Navarro quan el xèrif anava a rematar i un per unes mans després d’una rematada de Mario a la sortida d’un córner. Per l’àrbitre, però, res de res.

Mentrestant, l’Ascó no havia dit l’última paraula. Al minut 77, Sardà va obligar a Yamandú a lluir-se i l’uruguaià va haver de treure una gran mà per refusar la potent rematada del davanter visitant. Passats set minuts, després d’un error del porter santsenc en servir des de porteria, Peke va rebre a dins de l’àrea, va fer un control orientat que va deixar descol·locat a Alberto i va superar a Yamandú. Era el 0-1 quan faltaven 10 minuts pel final del partit. Semblava que la història es repetia.

Tanmateix, el Sants –i tot i la gerra d’aigua freda– no va abaixar els braços i va continuar buscant el gol de l’empat més amb el cor que amb el camp. Però va servir. Al minut 85, després d’una recuperació de Navarro, Aleix va avisar amb un xut que es va estavellar contra el travesser. I al 93 va arribar l’èxtasi. En una jugada embolicada a dins de l’àrea i enmig de l’èpica, la pilota va acabar a peus de Mario, que, des de la frontal de la petita, va tenir temps d’aixecar el cap i perforar la xarxa tarragonina: el Sants aconseguia un punt en l’últim sospir.

Malgrat l’eufòria del gol, però, la sensació era que, segurament, l’equip blanc-i-verd mereixia una mica més i que, de nou, la falta d’eficàcia havia condemnat les aspiracions santsenques. Passades cinc jornades i amb el punt sumat dimarts a l’Energia, els de Tito Lossio són penúltims.

El proper compromís del Sants serà el diumenge que ve al camp de la Pobla de Mafumet, el líder de la categoria. La urgència de l’equip santsenc comença a exigir victòries imprevisibles.