La crònica del Martí Odriozola

La informació ha estat extreta de uesants.cat

Un Sants valent acaba cedint davant de l’Hospi (0-1) i torna a caure en el temps afegit

Ripoll, per l’Hospitalet, va marcar el gol del triomf riberenc de penal al minut 90 i deixa a l’equip de Tito Lossio una jornada més sense guanyar a l’Energia.

El Sants no troba la manera. Quatre partits a l’Energia, cinc gols encaixats en els últims 10 minuts i cap victòria. L’Energia, que havia de ser el fortí santsenc aquesta temporada, encara no ha pogut celebrar cap triomf i l’equip santsenc és el segon pitjor local, empatat amb el Castelldefels: 2 punts de 12 possibles a casa.

I això que, una vegada més, l’equip blanc-i-verd va competir i va plantar cara al seu rival. I en alguna fase de partit, fins i tot, va ser superior als hospitalencs. A la primera part, els jugadors de Tito Lossio van estar ben col·locats sobre la gespa, van frenar les poques embranzides de l’Hospi i van crear més perill que el conjunt visitant. En absència de Navarro, Mario Cantí va ser l’home que va capitanejar l’atac santsenc. Primer va engaltar una volea a una pilota que li va deixar de cara Borrull, però va enviar la rematada per damunt del travesser. I més tard va intentar sorprendre a Aliaga amb un xut potent des de l’extrem dret de l’àrea, però el porter de l’Hospi va respondre amb encert. També ho havia provat Fabregat, amb un xut exterior que va acabar sent inofensiu. L’Hospitalet va intentar crear perill al contraatac, però Yamandú va intervenir ben poc i semblava que el Sants tenia el partit força controlat. Al descans, la sensació era que els de Tito Lossio sabien i podien competir de tu a tu contra un Hospitalet que no s’acabava de sentir còmode i que veia com el Sants li posava les coses difícils.

També és una realitat que el partit va ser intens i elèctric des de bon començament, tant sobre la gespa com a la graderia –amb dues aficions molt actives– i que les interrupcions van ser una constant durant els 90 minuts. Per cert, des de l’Hospitalet, Xavi Molist es va queixar de l’estat de la gespa de l’Energia.

A la represa, l’Hospi va sortir més decidit a tenir protagonisme i a disposar de la possessió, però el Sants, tot i que va patir més en defensa, no es va arronsar. El primer avís va ser just al minut 1 de la segona amb una rematada de Cheikh a centrada de Ton que va blocar amb comoditat Yamandú. Després, Salinas va intentar sorprendre l’uruguaià poc després i el porter del Sants va haver d’estirar els dits per refusar la seva rematada. També a la contra, l’Hospi volia fer mal: la més clara la va conduir Ton, que va obrir la jugada per Eudald, però a la seva centrada no hi va arribar Salinas al segon pal. L’Hospi ho intentava.

També va provar-ho el Sants. Ho va fer a través de jugades des del mig del camp, de canvis de joc i, amb menys encert, des de la cantonada. Gaudioso va picar un munt de córners i l’únic que va gener un cert perill va ser el que va rematar Brian, que, massa forçat, no va poder encarar bé el cop de cap.

Tot seguia igualat –i tot semblava condemnat a una igualtat justa– quan l’Hospi, en l’últim sospir, va forçar un gir a la truita. Després d’una jugada embolicada a dins de l’àrea del Sants, Alfonso va recollir el refús de la defensa santsenca, va obrir la pilota per Ripoll i Fabregat, en pressionar-lo, va passar-se de frenada, va cometre una falta clara i l’àrbitre va assenyalar penal. Desesperació. El mateix Ripoll va ser l’encarregat de picar-lo i, tot i que Yamandú va endevinar-li el costat, el va transformar i va fer l’únic i decisiu gol del partit. Déjà-vu. La crueltat del futbol.

En els últims instants, el Sants es va bolcar a la desesperada a l’atac, però no va tenir temps per empatar. Amb la clausura dels 90 minuts, mans buides i, una setmana més, gerra d’aigua freda després de veure com l’esforç de tot el partit es malmet al final.

Els de Tito Lossio segueixen amb vuit punts fora de la zona de descens i visitaran dissabte que ve el Santfeliuenc, antepenúltim amb sis punts i que va perdre diumenge contra la Pobla de Mafumet també de penal en l’últim minut. Els dos equips voldran refer-se.