Quina Energia!

La informació ha estat extreta de ceeuropa.cat

Vint-i-dos anys després, Sants i Europa han tornat a jugar un derbi de lliga. Els escapulats s'han imposat a l'Energia per 0-2.

Tres victòries en una setmana (Ascó, Pobla de Mafumet i Sants) per sumar 9 de 9 en punts i fer un total de 22 a la taula. Els escapulats han tancat una setmana fantàstica amb un triomf segellat amb gols de Cano -el 40è del seu compte particular en lliga i play-off d'ascens amb la samarreta escapulada- i de Soto -que suma 4 gols seguits en 4 jornades-.

Primera part

El partit ha agafat un ritme de joc molt progressiu, començant força lent en general i sense dominador clar. Els locals han intentat ràpides contres als primers minuts i a l'Europa li ha costat un xic més trobar els forats. El joc era directe i els espais reduïts sobre la gespa artificial de l'Energia.

Una tímida rosca d'Èric, fàcil d'aturar per Yamandú, ha estat la primera acció de perill real del matx al minut 24. La rèplica dels blanc-i-verds, tres minuts més tard, amb una rematada d'Aleix que ha refusat amb els punys Marc Priego. La millor ocasió de tota la primera meitat, per a l'Europa: centrada de Soto, Yamandú que toca amb el guant fent canviar el sentit de la rosca de la pilota i al segon pal Guillen, arribant forçat, que ha rematat amb la cama directament a fora.

Segona part

A la represa, el joc dels dos equips ha guanyat rapidesa poc a poc. Navarro ho ha intentat pels locals, enviant la seva rematada fora. Èric també ha tingut una bona opció per a l'Europa, enviant per sobre el travesser. El primer gol ha arribat al minut 63: falta lateral de Prats servida al punt de penal. Allà, Cano, arribant en cursa, ha saltat i en ple salt ha connectat la pilota amb cama dreta per enviar-la al fons de la xarxa.

El més difícil, obrir la llauna, ja s'havia aconseguit. Missió de l'Europa era tancar un partit que es podia complicar en qualsevol acció aïllada. Bona mostra d'això, un gol anul·lat a Navarro, uns minuts més tard del gol gracienc, per trobar-se en fora de joc en el moment de la rematada.

La sentència ha arribat vuit minuts més tard, quan Alfons Serra ha habilitat la cursa de Soto en profunditat. L'extrem, que darrerament transforma en gol tot el que toca, ha connectat un xut sec que, tot i fregar Yamandú amb la punta dels dits, s'ha colat al fons de la xarxa. L'equip ha conservat l'avantatge sense problemes per tancar amb llaç d'or una setmana brillant.