Tres punts més a prop de la lliga

L'informació ha estat extreta de fcasco.com

Cinquena victòria consecutiva de l'Ascó, amb dos gols d'Ermengol al camp de l'Energia, superant a un Sants voluntariós que ha estat clarament inferior durant els 90 minuts al conjunt de Miguel Rubio. Amb aquesta victòria, l'Ascó dóna un pas més cap al campionat de lliga i l'ascens a Tercera Divisió a tan sols sis jornades per a que finalitzi el campionat.

L'Ascó ha començat manant ràpidament en el marcador gràcies a un gol als 40 segons de l'inici del partit, després d'una bona centrada d'Adrià des de banda esquerra, que Isma Rojas, dins l'àrea, deixava de cap per a que Ermengol rematés la pilota al fons de la xarxa des de la frontal de l'àrea petita. El gol ha caigut com una gerra d'aigua freda sobre el conjunt local, que en el partit d'avui es jugava les seves opcions de mantenir la categoria. Tot i això, Maikel, en el minut 7, amb un xut a la mitja volta dins la frontal de l'àrea, estava molt a prop d'anotar el gol de l'empat. El Sants ho ha seguit intentant, però de forma molt tímida i únicament en el minut 19, Marc posava a prova amb un xut ras a Figo, que sota pals aturava la pilota sense més problemes. A partir d'aquí, ha tornat a ser l'Ascó qui ha dominat el partit i qui en el minut 22 estava molt a prop de fer el segon gol del partit. Sergi Grau posava una magnífica centrada amb l'exterior que Isma Rojas deixava de cap per a Ermengol, per a que aquest últim enviés un xut creuat fregant el pal de la porteria local. Ja en el tram final de la primera meitat, l'Ascó disposava d'un bon contracop amb el que tornaria a fregar el segon gol. En el minut 39, Adrià enviava una centrada des de banda dreta, que deixava tot sol a Ermengol, que amb un remat al primer toc, superava a Chueca, però no trobava porteria.

Ja en el segon temps, el Sants ha sortit amb molta intensitat en busca del gol de l'empat, però tot i que ha disposat d'algun xut llunyà que Figo ha sabut refusar correctament, poc a poc les forces han anat fallant en el conjunt barceloní. Tant és així que en el 63, Adrià es plantava sol davant Chueca, el superava per un lateral i enviava un potent xut entre els tres pals que un defensor local enviava a còrner in extremis. En el 67, Fabregat provava un potent xut des de 25 metres, que sortia fregant el travesser de la porteria de l'Ascó, en el que podria haver estat el gol de l'empat. Del possible 1-1, s'ha passat al 0-2 quan en la següent jugada Ermengol engaltava un potent xut des de la frontal que acabava al fons de la xarxa i molt ajustat al pal davant el que Chueca res podia fer. A partir del gol, el conjunt local s'ha vingut avall i ha baixat de forma notòria el seu ritme en el partit. Això ho ha estat a punt d'aprofitar nòvament Ermengol en el minut 72, estavellant una pilota al travesser després d'una passada de Sergi Grau. Tots dos conjunts han aprofitat per donar entrada als jugadors de les seves respectives banquetes i no ha estat ja fins als últims minuts quan s'ha generat més ocasions de perill. En el 88, era Maikel qui rematava dins l'àrea petita una centrada des de banda dreta, que obligava a Figo a realitzar una gran intervenció per evitar el gol del Sants. Ja en el descompte, el omnipresent Ermengol tornava a estar molt a prop del gol al rematar una centrada de taló davant Chueca, que a punt estava d'entrar de no haver estat per la ràpida intervenció d'un dels defensors locals, que evitava nòvament el gol de l'Ascó. Ja amb el temps de descompte complert (4 minuts), Pol aprofitava una pilota morta dins l'àrea de l'Ascó per a engaltar un potent xut que acabaria al fons de la xarxa davant el bosc de cames dels defensors asconencs.

Amb aquesta victòria, l'Ascó suma 15 dels últims 15 punts en joc i dóna un gran pas endavant per acabar la lliga en primera posició, a falta de 18 punts per jugar-se. La propera setmana, l'Ascó rebrà al Municipal a un altre dels equips implicats en la lluita pel descens, el Cervera, abans de jugar-se els importantíssims partits del tram final de lliga contra el Viladecans i el Santfeliuenc.