Més de dues dècades sense aquest derbi!

La informació ha estat extreta de ceeuropa.cat

Sants i Europa es veuran aquest diumenge les cares per primera vegada en campionat regular de lliga en l'actual segle XXI.
 
La Prèvia 


Malgrat ser un derbi de la ciutat i entre dos equips amb història dins el futbol català, els duels entre el Sants i l'Europa han patit diferents salts al llarg del temps. De fet, en tot el segle XXI no han coincidit en la mateixa categoria de lliga. Als anys 90 hi ha tres precedents però dels 90 també cal saltar dècades, en concret tres, per trobar els següents derbis, ja als anys 60. De caràcter amistós, els dos equips sí que s'han trobat en les dues darreres dècades, tant al Torneig d'Històrics com, recentment, en el primer amistós d'aquest mateix estiu i, concretament, al camp de l'Energia.

Estadísticament, l'Europa no perd a terreny de joc del Sants com a visitant des de la temporada 1960/1961. Es dona la curiositat que precisament el Sants és l'equip de tota la història dels duels de l'Europa a qui el conjunt escapulat ha fet més gols en lliga: 170.

Mentre no s'acaba de concretar el projecte per a tornar a Magòria, l'Energia és el recinte on el Sants juga els seus partits com a local. Els socis de l'Europa que hi vulguin accedir tindran entrada reduïda a 5 euros. Esportivament, l'Europa comptarà amb gairebé la mateixa convocatòria del passat dijous contra la Pobla de Mafumet: estan fora per lesió Castell i Varona, sumant-se el lateral German -qui va haver d'abandonar el terreny de joc al minut 7- per una lesió al turmell.

Comentaris

Entrades populars