Torneig dels Històrics 2008 Final

El Badalona, campió golejant
El Martinenc va pagar el gran esforç de la semifinal



escrit per: MANUEL SEGURA i CHARLY
dimarts, 08 Agost de 2008




El CF Badalona s'ha alçat amb el trofeu de campió de l'Històrics a la seva 23a. edició, després de derrotar clarament a un inferior -però força valent- Martinenc. Els escapulats no van donar als ‘diables vermells’ ni la més mínima opción per a respirar ja que en poc més de tretze minuts ja manaven 3-0. No es pot fer cap mena de comparació: l'equip de Segona B va treballar com unSegona B en tota regla, mentre que el de Primera Territorial va fer prou amb intentar donar la cara. Menció especial per a David López. Espectacular. Va signar un gol de bandera i fins i tot va donar quatre -quatre!- serveis de gol als seus companys. Per cert, parlant de grans gols, també ho van ser els dos de Juan Sánchez.

El Martinenc, que només va aparèixer en dues ocasions davant la porteria badalonina, totes dues protagonitzades per Pau Machado en xuts de falta, va intentar trencar el laboriós i treballat sistema de Miguel Álvarez, però els del Guinardó, amb Òscar Sanchís a la banqueta, gairebé no van oferir resitència. Xavi Molist, amb molta voluntat durant tot el partit, va obrir i tancar l'electrònic a la primera part.

A la represa, un cop de cap de Víctor (46’) va deixar clar que el Martinenc volia almenys signar el gol de l'honor però el badaloní Juan Sánchez es va encarregar d'amargar encara més el partit als de Sanchís amb dos gols sensacionals. El primer, gràcies a un cop d'esperó de videoteca, culminant una jugada personal d'Isaías. David López, que, com el Rei Midas, tot allò que tocava el convertia en or, va enviar una altra pilota al pal (69’) i va dallar un u contra u davant Olavide (82’). Però una voleia extraordinària de Juan Sánchez, tras l'enéssima centrada de David López, va treure a aquest el mal sabor de boca ja que va signar una actuació sobèrbia.

Finalment, el Badalona va aixecar el trofeu de campió de manera més que merescuda, ja que va mostrar molt bones maneres per a la temporada que se'ls presenta. Una altra cosa és el futur del Torneig d'Històrics. Cal que els organitzadors analitzin detalls que han passat en aquesta edició i també facin una reflexió de cara a properes edicions, sobretot veient l'escadussera resposta del públic a un torneig que anys enrera era referència del futbol català. I aquest cop no es pot culpar a la televisió, perquè la 'competència' ha estat inexistent.

CF BADALONA - FC MARTINENC 7-0

BADALONA: Rubén (Pau 45’), Pacheco, Edgar, Alfonso, Javi Chino (Cámara 68’), Isaías (Héctor 68’), Mechi, Xavi Molist (Juan Sánchez 45’), Aitor, Santi Amaro (Curro 68’) i David López.

MARTINENC: Leo (Olavide 45’), Héctor (Sergi 62’), Miguel, Guillem, Cristian, Aitor, Víctor, Bosch (Lario 45’), Bauli, Mur i Pau (Nacho 40’).

ARBITRE: Galán Baro (assistit a les bandes per Comella Gil i Luján Blanco). Targes grogues a Xavi Molist (30’) pel Badalona i a Pau (38’) i Bauli (86’) pel Martinenc.

GOLS: 1-0, Xavi Molist (2’); 2-0 Alfonso, (4’); 3-0, David López (13’); 4-0, Xavi Molist (41’), 5-0, Juan Sánchez (57’); 6-0, Mechi (81’); 7-0, Juan Sánchez (88’).

INCIDÈNCIES: 300 espectadors al Narcís Sala. Fermín Casquete i Manuel Dengra, president de Badalona i Martinenc, respectivament, van presidir la final, juntament amb els organitzadors, Rafel Joaquín i Miquel Carrillo, així com Josep Lluís Gutiérrez i Manuel Vico Díaz, com a representants de la Federació Catalana de Futbol.

Noticia extreta de futbolcatalunya.com

Comentaris

Entrades populars