Badalona-Martinenc, gran final
Els escapulats van superar al Sant Andreu i els 'diables vermells', al Sabadell

escrit per: Charly
dimarts, 07 Agost de 2008

Martinenc i Badalona jugaran aquest dissabte la final dels Històrics contra molts dels pronòstics que s'havien apuntat abans de donar inici aquesta 23a. Edició. Mentre que el Badalona li va donar un 'repàs' al Sant Andreu, el modest Martinenc va eliminar a la tanda de penals al poderós Sabadell.

La teòrica diferència de categoria entre Martinenc i Sabadell no s'ha fet palesa als primers 45 minuts. De fet, els vallesans han perdonat en dues ocasions abans que el 'diable vermell' Nacho rematés de cap una magnífica centrada de Víctor (sens dubte, el millor jugador dels de Guinardó) i establís un 1-0 que era tota una sorpresa al Narcís Sala.

No obstant això, una jugada calcada set minuts després va permetre els de Ramon Moya empatar la segona semifinal graciès a un cop de cap de Joel que va dóna esperances a l'equip arlequinat -avui totalmente de verd- de cara a la segona part. A la represa, la tònica va ser la mateixa. El Sabadell dominant i creant ocasions. El Martinenc, defensant-se i buscant una opció de sorprendre, de nou, a De Navas. Les oportunitats més clares van ser del hispano-guineà Juvenal. La primera, en un xut de lliure directe que es va estavellar al travesser de la porteria de Leo. La segona, en una rematada amb el peu dret tal i com li venia que va sortir a l'esquerra de la porteria del Martinenc.

Al minut 79, els d'Oscar Sanchís han tingut la oportunitat de sorpresa que buscaven. Una rematada al pal de Nacho ha despertat als seguidors que s'aplegaven encara a la grada del Narcís Sala. I, sense temps per a recuperar-se, Carralero ha fet una jugada de costa a costa amb una rematada que el porter del Martinenc, Leo, ha desviat providencialment a córner. Al final i, després de 18 penals, va arribar la classificació dels 'diables vermells'´en imposar-se per 8-7 després que Leo desviés el darrer xut de Pradas.

'PRATIGOL' FULMINA EL SANT ANDREU

A la primera semifinal, el Badalona no només ha aconseguit la classificació per a la final del Torneig d'Històrics sinó que també ha donat un seriós avís al Sant Andreu de Natxo González. Els andreuencs han decebut els seus seguidors i han deixat clar que els hi manca força rodatge.

I la victòria ha tingut un nom propi, David Prats. O més ben dit, 'Pratigol'. El davanter escapulat ha sabud ser el més resolutiu de tots els jugadors que han actuat a la primera semifinal. A la primera part, ha aprofitat un excel·lent servei de Curro pero sorprendre Morales i a la represa el seu soci ha estat Luis Blanco per decidir un matx que només ha tingut color groc, el de la samarreta que lluia l'equip de Miguel Álvarez.

El Sant Andreu no ha entrat al partit en cap moment. Les ocasions més clares han estat del equip badaloní. I si els de Natxo González tenien cap esperança de donar una mica d'emoció a la cosa, la justa expulsió de Manolo Lanzarote per una entrada al mig camp a David López la va trencar.

Així, aquest disssabte es viurà la jornada final del Torneig. A las 17 hores es jugará la primera edició de l'Històrics femení entre Espanyol i L'Estartit. I, a las 19 hores, la final del Torneig entre Martinenc i Badalona, dos finalistes que ja es van enfrontar en 1986 i va vèncer el Martinenc per 2-0.

MARTINENC-SABADELL 1-1

MARTINENC: Leo, Héctor, Aitor, Miguel, Cristian (Guillem 70'), Lario, Víctor (Sergi 60'), Ribas, Pau (Mur 51'), Bauli (Fran 76') i Nacho.

SABADELL: De Navas, Cazorla, Jaume Berlanga (Juan Carlos Mejías 46'), Pep Pagés, Oriol Miralles, Juvenal, Siso (Javi Rodríguez 46'), Milán (Sergio Iglesias 46'), Carralero, Axel (Pradas 70') i Joel

ARBITRE: José Barrera. Amonestacions a Joel (11') i Pau (48')/ Miguel (30'). Vermella a Mejía 78'.

GOLS: 1-0 Nacho (26'), 1-1 Joel (33'). A la tanda de penals, va guanyar el MARTINENC per 8-7.