Arrenca la temporada

Arrenca la temporada més incerta dels últims temps

Equips que han baixat i s'han renovat totalment? O potser aquells que van acabar la temporada passada a l'alça? Històrics com el Sants i el Rubí que han pujat? O la il·lusió de la Gimnástica Iberiana? Qui lluitarà enguany per l'ascens a Tercera?

Aquest cap de setmana arrenca una de les edicions de la Primera Catalana més igualades i incertes dels darrers anys. Si la temporada passada tothom coincidia en assenyalar d'entrada el Castelldefels, el Llagostera i el Benavent, i de fet van dominar el campionat de principi a fi, enguany es fa complicat fins i tot predir un dels tres equips que lluitaran per pujar a Tercera Divisió.

Un dels factors que ho dificulten rau en els equips que han baixat. Un, el Vilajuïga, ha acabat desapareixent i cedint la seva plaça al Santfeliuenc, mentre que els altres dos, el Banyoles i el Mataró, arrosseguen greus problemes econòmics de la temporada passada i han hagut de renovar tota la seva plantilla, fet que els converteix en veritables incògnites, però els obliga a passar per un període d'adaptació a la categoria. Una bona opció, doncs, és mirar cap als equips que van acabar en bona forma la temporada passada i al final no van pujar, però aviat ens adonarem que han vist la seva plantilla 'rapinyada' pels equips de Tercera. Fins a cinc jugadors del Marianao han marxat amb Pedro Dólera a l'Europa, mentre que Valderas i Boris han deixat el Masnou de Claudio Festa. Malgrat això, continuen sent equips amb una bona base, que poden dir moltes coses aquesta temporada.

Una altra opció són els històrics de la categoria, però que no acaben de donar mai el do de pit. El Vilafranca, per exemple, ha confiat el seu enèsim projecte a Puchi, que té les idees molt clares i buscarà l'ascens a còpia d'una defensa poblada i joc molt directe. El Tortosa, per la seva banda, ha perdut els seus jugadors referents en atac, però vol donar una alegria a la seva afició en un any especial de celebració. Un altre equip que acostuma a estar a prop de la zona alta és el Tàrrega, que ha renovat jugadors claus i ha incorporat bons reforços. En aquest capítol també cal assenyalar especialment el Guíxols de Nacho Castro, amb fitxatges tant importants com Pedregosa o Rubén Soler.

Atenció, també, als equips que van acabar la temporada bé i no han patit baixes significatives, com poden ser el Montcada i la Montañesa de Miki Carrillo, ja que parteixen amb un lleuger avantatge sobre la resta perquè ja tenen els conceptes i els esquemes assimilats. També en aquest sentit cal assenyalar els equips que arriben de la Preferent amb força, com el Sants, el Rubí i la Iberiana. El seu bloc ja està format, especialment el de l'equip de la Zona Franca, la ilusió està pels núvols i han fet fitxatges importants com Romario i Marcos (Sants) o Ismael (Rubí).

(font: Albert Jorquera - futbolcatalunya.com)

Comentaris

Entrades populars