El ‘Clàssic’ d’estiu del futbol català torna a casa seva

Arriba la setmana del Torneig d'Històrics. Després de donar voltes per altres camps, el 'Clàsssic' del futbol català torna al recinte on va començar una història que arriba a la seva edició 25

Ja no és un immens camp de terra ni té aquella inacabable grada. Tampoc no hi ha aquell arbre que donava ombra a uns quants privilegiats, ni el bar on les pipes s'esgotaven cada dia. I ara, alguns jugadors que en aquella època eren futbolistes de base (Manolo Márquez, Oscar Sanchís, Miki Carrillo…) s'han convertit en entrenadors d'alguns dels equips participants. El remodelat camp del Guinardó, ara de gespa artificial de darrera generació, acull el Torneig dels Històrics del Futbol Català.

El torneig ja no té gairebé res a veure amb aquelles primeres edicions on sempre es jugaven partits de 90 minuts, en sistema de lligueta a la primera fase (amb dos grups de quatre equips), semifinals, partit de consolació i final. En els darrers temps, la modernitat dels triangulars de 45 minuts ha reduït els dies de competició i ha permès l'arribada d'altres clubs, fins i tot filials com ara l'Espanyol B, l'únic d'aquesta condició en les noces d'argent.

D'aquells primers 'Històrics' només falten el Poble Sec i l'Ibèria. Aquell 11 d’agost del 1984, commemorant el 75 aniversari del FC Martinenc, es va donar el tret de sortida a un torneig que s’ha mantingut gràcies, sobretot, a la feina de dos incansables lluitadors del nostre futbol, l'incombustible Rafael Joaquín i el també perseverant Miquel Carrillo. Enguany, el torneig dóna la benvinguda a un nou club, la Montañesa, en l'any de l'ascens a Tercera de l'equip de Nou Barris.

L'actual campió és el Masnou, que va vèncer a un dels absents d’aquesta edició, el Centre d’Esports L’Hospitalet. Totes ls jornades de competició comencen a les 18.30 hores, tret de la jornada de semifinals, que s’iniciarà a les 18.00 hores.


EL PROGRAMA DE COMPETICIÓ


DILLUNS, 2 D’AGOST (GRUP 1)

Sant Andreu - Martinenc

Perdedor primer partit – Sants

Guanyador primer partit - Sants

DIMARTS, 3 D’AGOST (GRUP 2)

Sabadell - Horta

Perdedor primer partit – Premià

Guanyador primer partit - Premià

DIMECRES, 4 D’AGOST (GRUP 3)

Badalona - Júpiter

Perdedor primer partit – Montañesa

Guanyador primer partit - Montañesa

DIJOUS, 5 D’AGOST (GRUP 4)

Espanyol B - Europa

Perdedor primer partit – Masnou

Guanyador primer partit - Masnou

DIVENDRES 6 D’AGOST (SEMIFINALS)

Campió Grup 1 – Campió Grup 3 (18.00 h.)

Campió Grup 2 – Campió Grup 4 (20.00 h.)

DISSABTE 7 D’AGOST

Final del torneig (18.30 h.)

Comentaris

Entrades populars