La UE Valls treu el seu coratge i guanya al Sants al darrer minut en un partit en què l’àrbitre si llueix

L'informació ha estat extreta de eltravesser.blogspot.com

Gomà Camps en una ocasió de gol

Costa recordar un àrbitratge tant nefast al Vilar. De fet, de les darreres temporades, segurament estaria al top 5 dels pitjors arbitratges vist al Municipal vallenc.
El partit era molt important pel conjunt vallenc, ja que volia sumar una victòria per sortir de l’amenaçadora zona de descens. Sense Isaac Fernández, que ha tingut que seguir el partit des de la graderia per l’expulsió de la setmana passada, la UE Valls feia un onze inicial en què vèiem a Munta al centre de la defensa, fruit de les moltes lesions que l’equip arrastra.
El cert és que l’actitut de l’equip vallenc ha estat impecable des de l’inici. Tot i així, al primer minut, una refús de Saperas que sortia de l’àrea ha anat als peus d’un rival que ha xutat desviat. A partir d’aquí, s’ha vist una UE Valls atrevida i pensant en atacar i no ha defensar-se. Al minut 12’ David Silva “Peke” xutava des de dins de l’àrea i un defensor la tocava el just per desaquilibrar al porter i que la pilota entrès.
A partir d’aquí, l’àrbitre ha estat desisiu en tot el que s’ha desenvolupat al terreny de joc. Al minut 17 s’inventa literalment un penal a favor del Sants que Saperas atura per evitar l’empat. A la mitja hora de partit, i amb una Unió Esportiva molt possada al partit, Gomà Camps possava el 2-0 al marcador en un xut després de rebre la pilota des de la segona línia. Sis minuts més tard, una falta a la frontal de l’àrea de la UE Valls es converteix en un segon penal a favor del Sants per unes suposades mans que eren totalment involuntaries ja que es trobaven enganxades al cos del defensa vallenc. Aquesta vegada, però, Saperas no el va poder aturar i el 2-1 pujava al marcador.
La segona part, en què l’àrbitre seguiria sent el protagonista en desicions que costaven molt d’entendre, la UE Valls va sortir un pèl endormiscat el que ha fet que el Sants ho provès en un xut fluix que sortia fora de la porteria. José Ramón responia també amb un xut des de fora l’àrea que el porter blocava sense problemes. Al minut 56’ arribava el gol de l’empat quan el davanter del Sants rebia dins de l’àrea i feia un xut creuat.
Amb el 2-2, la UE Valls no es va venir abaix i amb l’ajuda del públic del Vilar buscava el gol de la victòria.
José Ramón, recuperava a mitg camp una pilota perillosa que es convertia en un contraatac però el defensor el tira a terra quan era el darrer jugador del Sants i l’àrbitre tant sols li treu targeta groga per la indignació de l’afició local que veia com l’àrbitre escombrava clarament pels interessos del Sants. Al minut 62’ Peke i Sergio eren substituits per Omar i Ike mentres l’àrbitre seguia aplicant el seu reglament en un partit que se li havia marxat feia estona de les mans. Al minut 68, Álex Lara “Loro”, era derribat dins de l’àrea i l’àrbitre li ensenyava targeta groga per tirar-se a la piscina davant la indignació de jugadors i afició. Estava clar que el reglament no el seguia igual per les dues bandes i costava creure que no fós una cosa premeditada.
Tot i així, la Unió seguia apostant per jugar a futbol i seguir atacant a la porteria rival per buscar el gol que els donès els tres punts.Entrava Leo substituïnt a Óscar Pérez i al minut 70, Gerard Gomà Camps ha tingut el gol en un xut davant del porter després d’una jugada ràpida de contraatac en què la pilota sortia fregant al pal esquerra del porter. Loro, aquesta vegada rebia una pilota des del mitg camp i arrancava tot sol davant del porter que just a la frontal de l’àrea li feia una clara falta. L’àrbitre, sense més remei, expulsava al porter rival. Al minut 86’ l’àrbitre anul·lava un gol a la UE Valls i semblava que el partit s’acabaria amb l’empat a 2, injust pel que s’havia vist dins del terreny de joc. Fins al moment, estava clar que si la Unió no estava per davant al marcador era únicament per la intervenció d’un àrbitre que ha deixat molt que desitjar. Però, l’orgull dels jugadors de la UE Valls ha sortit al temps afegit quan Omar marcava en un xut dins de l’àrea petita per aixecar l’eufòria de tots els presents sumant una més que merescuda victòria que els situa onzens amb 27 punts, a 4 punts del descens.