El nou Sants està en mans del psicòleg Tito

L'informació ha estat extreta de futbolcatalunya.com

Henry ‘Tito’ Lossio s’ha fet càrrec de la banqueta d’un històric en hores baixes. El Sants jugarà la propera temporada a Segona Catalana i com l’au fènix vol resorgir a base de joventut, il·lusió i ganes.

Henry Lossio va néixer a Lima (Perú) i de ben petit ell i la seva família van haver de fer les maletes per creuar l’Atlàntic i anar a viure a Barcelona. La Ciutat Comtal ha estat la residència dels Lossio des d’aleshores i un equip de futbol clàssic de la urbs barcelonesa com el Sants la seva segona casa. Als 29 anys, Tito té la difícil tasca de retornar a l’entitat el prestigi perdut i, de moment, a l’Històrics va donar un primer pas amb una bona actuació.
Els rivals eren el Badalona i el Manlleu, dos equips dels que a la pràctica es pot dir que tenen nivell de Segona Divisió B. Ambdós van derrotar el Sants per idèntic resultat (2-0), però els barcelonins, tot i estar dos i tres categories per sota van donar la cara: “Vam parlar abans de començar l’Històrics que no veníem al torneig a guanyar res. Si perdíem era normal i si guanyàvem era perfecte”.
A diferencia d’osonencs i escapulats, el Sants només portava tres dies entrenant el passat dilluns, la qual cosa otorga més mèrit al paper dels de Lossio: “Vam intentar fer el que volem ser durant la temporada. Som un equip jove i volem ser aguerrits, intensos i que apretem molt el contrari. En definitiva, volem aconseguir que els nostres rivals no vulguin tenir la pilota per culpa nostra”.

“Tornar a Primera Catalana no és una obligació”

Tanmateix, la joventut és un “hándicap” que l’equip intentarà suplir “amb ganes”. El gran inconvenient, però, serán els rivals: “Ens ha tocat el grup dos, que és molt difícil i té camps molt complicats”. Cal recordar que els dos primers del grup dos de l’any passat – Canyelles i Unificació Llefià – van pujar a Primera Catalana, la qual cosa confirma la competivitat del grup.
Preguntat per si l’ascens de categoría és  una obligació, Henry Lossio respon: “Estaria bé tornar a Primera Catalana, però no és l’objectiu prioritari ni una obligació. El nostre deure és estar a dalt i abans de començar la lliga només podem pensar en anar partit a partit”. La prudència no impedeix a l’entrevistat lamentar que “el Sants estigui tant a baix”.
Sigui aquesta temporada o en alguna de les següents “no hi ha dubte que el Sants hauria de tornar a estar a dalt”. Per a fer-ho, l’equip barceloní s’ha posat en mans d’aquest llicenciat en psicología, que haurà de sanar a un pacient complicat: “La psicología és una eina importantíssima per a entrenar a qualsevol equip”.

Comentaris

Entrades populars