L’HORTA FRENA AL SANTS

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

Els de Tito Lossio cauen a l’Energia per 1-2 però es mantenen a la part mitja-alta de la taula

Aquesta temporada l’Energia no és inexpugnable i menys davant equips barcelonins. Els tres que hi han passat –Júpiter, Tecnofutbol i, ara, Horta-, s’han emportat els tres punts del camp del Sants. Els de Tito Lossio, malgrat la derrota, es mantenen amb 39 punts a la part mitja-alta de la taula però veuen frenada una bona dinàmica de tres partits sense perdre i dues victòries consecutives.

El Sants no hi és
L’Horta de Lolo Merino, tot i començar la temporada amb aspiracions d’ascens, s’ha acabat veien relegat a lluitar per la permanència. A l’Energia buscava una victòria que li acostés una mica més a aquesta. Arribaven els hortencs més necessitats que el Sants i això es va notar sobretot a la primera meitat. Els visitants van sortir amb moltíssima força i van generar en els primers deu minuts fins a cinc córners. En un d’aquests Uri rematava bé i obligava a lluir-se a Carlos Blanco. A poc a poc, el Sants aconseguia sortir una miqueta del seu camp però tot i així era l’Horta qui seguia tenint el control del partit. Els de Merino potser no arribaven amb molta claredat però sí que generaven una sensació de perill constant. Així, cap a la meitat de la primera meitat seria Miguel qui tindria la més clara dels seus amb un xut des del balcó que s’estavellaria al de la porteria de Carlos. I el Sants? Doncs en atac poc. Amb massa precipitació, els de Lossio cada vegada que aconseguien recuperar la pilota optaven per enviar passades llargues que un molt sol Sergio Navarro ho tenia molt difícil per baixar-les i generar perill. Tot i això, Guillem generaria una bona oportunitat amb un xut des de zona de ¾ i Peke tindria la seva en un tir des de dins de l’àrea. S’arribaria, però, al descans i la millor notícia és que davant un Horta superior el Sants havia aconseguit marxar a vestidors sense rebre cap gol.

Quan millor està el Sants arriben 2 gols
A la represa es veuria un Sants diferent, més intens i buscant amb més intenció i idees la porteria d’Álvaro Martín Britos. Serien els de Tito Lossio els que portarien el control durant els primers minuts i generarien perill arribant per bandes i amb jugades de combinació. L’entrada d’Espi per Felip i el fet de tenir així un home més al mig aconseguia donar més consistència al Sants i permetia a l’equip unir millor les línies. Però quan millors sensacions donava l’equip arribaria el primer dels hortencs. Els de Merino forçarien una falta a la frontal i Uri, de xut directe faria el 0-1 (59’). Un cop dur pels de Lossio que seguirien però en la línia dels primers minuts de la segona meitat i en generarien alguna més sobre la porteria de Martín Britos. De nou, però, l’Horta faria mal. En una nova acció a pilota aturada, ara a la sortida d’un córner, Genís aconseguiria el 0-2 i posaria distància en el marcador (67’).
Amb un marcador tan advers, sortirien al terreny de joc Samu i Molina i el Sants es bolcaria en atac amb Fran també incorporat a la línia ofensiva. Samu, com sempre incansable, lluitaria i generaria faltes a la frontal i també un penal. Després d’un xut de Navarro i un altre de Samu es generaria una situació confosa a l’àrea de l’Horta i l’àrbitre marcaria penal. El mateix Samu el transformaria i posaria un 1-2 d’esperança, un 1-2 al 74’ que deixava el Sants amb 16’ minuts per endavant per buscar l’empat.
I ho intentarien de totes totes els de Tito Lossio. El tindrien en una jugada de Navarro, en una centrada de Cristian que per poc no engaltaria bé el ‘9’ del Sants o en dues faltes des del balcó per Aleix. El marcador però no es mouria tot i la insistència del Sants. La derrota deixa l’equip amb els 39 punts que ja tenia i el manté en zona mitja-alta amb la permanència gairebé assegurada. La ‘pega’ però és que, vista la segona meitat i la reacció després del 0-2 hortenc, la sensació és que l’equip podria haver fet una mica més a la primera meitat i, potser, el resultat final hauria estat diferent.

La propera jornada l’equip visitarà a un Vic en situació complicada, a tocar de les posicions de descens. El partit es jugarà diumenge a les 16:00h.