La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

Empat fred d’un Sants sense idees davant el Ripollet (1-1)

Els santsencs no van saber imposar-se davant del conjunt del Vallès, que va desplegar el seu potencial i es va mostrar molt segur al terreny de joc.

Pocs s’imaginaven un partit així. Pocs pensaven que el Ripollet es plantaria a l’Energia amb la solidesa amb què ho va fer i que posaria el Sants en tants problemes, i menys podien sospitar que, després d’obrir la llauna, els de Miguel García –ahir a la banqueta després de l’expulsió de Tito Lossio al camp del Tona– es deixarien empatar i no podrien tornar a reaccionar. Partit de contrastos i per pensar. Un punt insuficient pels dos conjunts.

El partit va començar, com ens ha acostumat el Sants en les darreres jornades, sent un enfrontament d’anada i tornada i sense massa control al mig del camp. Els locals van disposar de les primeres ocasions amb un xut de Cornelius i un d’Aleix que van amenaçar la porteria protegida per Uri però que no van trobar resultat. Al principi, el Sants va intentar imposar el seu domini en la possessió, i semblava que ho aconseguia, però a mesura que avançaven els minuts, el Ripollet començava a trobar el seu lloc al camp i se sentia més còmode. A partir del minut 20, els vallesans van posar una marxa més i van posar la directa cap a la porteria de Yamandú, que va tornar a l’onze dels verd-i-blancs. Els visitants, però, tampoc van tenir sort i les ocasions que van tenir –algunes clares– van ser neutralitzades per la seguretat del porter titular. Enmig d’una dinàmica bipolar i amb contrastos evidents, es va arribar al descans, en un partit sense un dominador clar i que vivia fases de control esporàdiques per part dels dos conjunts.

Entrada la segona meitat, el ritme es va mantenir semblant, amb un Ripollet fent pressió molt avançada i un Sants que intentava ser intens i forçar jugades de perill. En aquesta fase, va ser crucial l’aportació de Guille, el capità sense braçalet, que va exercir de líder i va exigir als seus companys la màxima intensitat per superar el rival. Amb tot això, al minut 69 i en una jugada embolicada dins de l’àrea visitant, Edgar –defensa del Ripollet– va desviar un xut d’Aleix que va acabar entrant a la porteria. El Sants, doncs, s’avançava i aconseguia el més difícil davant d’un Ripollet que havia resistit amb fortalesa. El que calia ara era recuperar el control de la pilota, injectar-li serenor al joc i dominar a consciència els tempos de partit. Però el Sants no en va ser capaç. Alguns dèficits defensius, manques d’atenció puntuals i un cert desconcert tàctic en algunes fases del partit van ser decisives. Així, al minut 82 i quan ningú s’ho esperava, una pujada per l’extrem dret de l’atac del Ripollet va acabar amb una rematada a l’interior de l’àrea que donava lloc al gol de l’empat de Roger. El Ripollet aconseguia parar els peus al Sants i empatar el partit. El gol va caure com una gerra d’aigua freda al conjunt local i ni els ànims enèrgics i entusiasmats de Guille van aconseguir fer despertar els santsencs. En els deu minuts restants, es van succeir ocasions pels dos conjunts, alguna polèmica superada amb autoritat pel col·legiat i poca cosa més. Al final, i després d’intentar-ho a última hora, el Sants va deixar escapar dos punts de l’Energia que el fan marxar de vacances amb un mal regust de boca.

L’empat del Sants, combinat amb la resta de marcadors dels equips de la zona alta, deixa un panorama semblant a l’anterior a aquesta jornada. Els de Tito Lossio són cinquens empatats a 23 punts amb el Lloret (quart) i el Vic (sisè). Tots tres equips estan a sis punts del lideratge, encara en mans de l’Horta, esperant el partit pendent que té l’Andorra amb el Llagostera.

Ara els santsencs tindran tres setmanes de descans per recuperar-se i tornar amb més força que mai per afrontar un calendari complicat; al gener s’enfrontarà a quatre rivals directes, entre els quals hi ha la visita a Andorra, el camp del segon classificat. Abans, però, la propera jornada, el 8 de gener, el Sants rebrà el Vic a l’Energia. Un dia ideal per encetar l’any amb tres punts importants.

Comentaris

Entrades populars