La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants supera el Mollet (0-1) i es referma en la lluita per l’ascens

Els de Tito Lossio es van endur una victòria treballada i valuosa del Municipal Germans Gonzalvo després d’un partit seriós, competit i que van saber controlar. Els santsencs s’aferren a les places de dalt i continuen la persecució de l’Andorra i l’Horta.

S’esperava un partit vibrant i elèctric i la realitat va satisfer les expectatives. Havia de ser un duel cara a cara entre dos rivals directes que es disputaven les places de privilegi i va ser un enfrontament d’alt voltatge. Pel Mollet, era una de les últimes opcions d’enganxar-se a la zona alta; pel Sants, l’oportunitat de mantenir-se aferrat als líders. I van guanyar els visitants.

El plantejament tàctic de Tito Lossio va ser el que ens ha acostumat durant tota la temporada, però al camp del Mollet va funcionar especialment bé. Tant va ser així que els santsencs van dominar clarament l’inici del partit amb el control de la pilota, el ritme ofensiu i algunes ocasions en atac que van servir per intimidar els locals, però no van fer trontollar les bases defensives vallesanes. Es veia un Sants concentrat, atent a totes les pilotes i que era plenament conscient de la transcendència de la jornada.

A poc a poc, però, el Mollet va trobar el seu lloc al camp i al minut 14, Chipi va posar a prova a Yamandú amb una falta llunyana que el porter santsenc va poder enviar a córner després d’una bona estirada.

L’ocasió més clara del Sants va arribar al minut 32 de peus de Navarro, que es va esmunyir a l’esquena de la defensa i es va plantar sol cara a cara amb el porter Pol. El xèrif, però, no va estar encertat i va errar la rematada. Amb aquest marcador, i amb una dinàmica d’intensitat creixent, es va arribar al descans, amb els jugadors sabedors que si es mantenia aquell ritme de partit, a la segona meitat podien passar coses. I així va ser.

Tanmateix, a la represa el Mollet va fer una passa endavant i va intimidar el Sants tot just començar. Ja al minut 1 de la segona part, Nil va enviar un potent xut des de la frontal al travesser i va posar en perill la persistent seguretat de Yamandú. Al cap de tres minuts, Navarro en va tenir una altra davant de Pol però tampoc la va poder acabar.

La balança de les oportunitats es va mantenir força estable durant bona part de la segona meitat, amb propostes ofensives per part dels dos conjunts i pressió elevada per dificultar la sortida de la pilota. La més perillosa del Sants la va tenir Gaudioso, que va entrar a la segona part, amb un xut verinós des de la frontal de l’àrea que va poder treure el porter Pol amb una bona aturada. Per part del Mollet, al minut 21 Masip no va poder culminar una bona centrada de Jandro i no va aprofitar la seva bona posició dins de l’àrea.

El partit es va decidir en una jugada embolicada dins de l’àrea al minut 39. Després d’un seguit de rebots i rematades confuses a l’interior de l’àrea de Pol, l’esfèrica va arribar a peus de Navarro, que va tenir temps de pensar, mirar a porteria i engaltar una volea imparable a l’esquerra del porter que situava el Sants per davant; el xèrif, a la tercera, no fallava. Era un gol amb un valor incalculable, que situava el Sants per davant i que feia que el cronòmetre s’aliés amb els visitants. Els de Tito Lossio havien fet el més difícil, ara tocava mantenir la màxima concentració i aferrar-se al marcador.

I el Sants ho va saber fer. Acostumat a defensar-se en els darrers partits en el tram final de partit, els santsencs van resistir amb fortalesa les últimes ofensives i fins i tot haurien pogut sentenciar el partit en alguna desmarcada de Navarro.

Al final, el xiulet de l’àrbitre va treure un pes de sobre a Tito Lossio i a la seva plantilla, que havia fet la feina i marxava de Mollet amb els deures superats amb nota. La victòria descarta pràcticament del tot el Mollet en la lluita per l’ascens i manté la pressió del Sants als rivals de dalt, que segueixen sense fallar.

Els santsencs ja són tercers, amb 45 punts, a sis dels líders compartits, l’Horta i l’Andorra. El Llagostera B queda quart amb 44 punts i, més enrere i bastant despenjats, militen el Mollet, el Martinenc i el Lloret amb 39.

El proper diumenge, el Sants rebrà la visita del San Juan Atlético Montcada, un rival incòmode de la part baixa que pot portar complicacions als de Tito Lossio. Cal seguir remant. I la victòria d’aquí a set dies tindrà un valor doble: el valor dels punts i el valor moral que donarà a l’equip abans de visitar, d’aquí a dues setmanes, el Feliu i Codina per enfrontar-se a l’Horta. L’Operació Ascens continua ben viva!

Comentaris

Entrades populars