La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants guanya amb solvència al Valls (3-1) gràcies a un inspirat Navarro

L’equip de Tito Lossio va superar a l’equip de l’Alt Camp amb certa comoditat i es manté a la cinquena posició. El Xèrif va ser decisiu; va marcar dos gols i va provocar un penal.

Inici sense dominador i el Sants fa la feina als últims 10 minuts

Partit de pols oposats diumenge a l’Energia. S’enfrontaven un equip de la parta alta i un de la zona perillosa, un que no s’hi juga res i un altre que s’ho juga tot. Duel de contrastos. I aquest cop, la necessitat no es va acabar imposants. Un Sants solvent, competitiu, seriós i intens es va endur els tres punts d’un partit que va merèixer guanyar amb tots els ets i uts.

L’enfrontament, però, va començar sense un clar dominador. La possessió era lleugerament més pel Sants, però el Valls jugava les seves cartes i es defensava amb encert. L’ocasió més clara de la primera mitja hora la va tenir Navarro al minut 26, amb una rematada de cap que va marxar fora per ben poc. El Sants tenia preses les mides al partit, però no aconseguia crear perill a l’àrea rival.

I del control que havia demostrat el conjunt santsenc, en van acabar derivant els gols. Primer va colpejar Navarro, que va culminar de la millor manera una bona jugada per la banda dreta. El Xèrif va rebre de Picolo i va connectar una potent volea des de la frontal que va superar al porter Clave al minut 36. Era el primer.

Però el segon no va trigar a arribar. Al cap de deu minuts, al temps de descompte, Navarro va estirar una jugada entre la defensa visitant, es va plantar a dins de l’àrea i va rebre una falta que es va convertir en penal. 11 metres. I Gaudioso, l’especialista en aquesta matèria, va ser l’encarregat de transformar-lo. Avantatge doble per marxar al descans amb una bona dosi d’optimisme.

El Valls escurça diferències

El Sants va afrontar la segona part amb confiança; després del 2-0 al marcador, s’havia de centrar a defensar-se, sabent que disposava d’un coixí que gairebé mai té. I va complir.

I no només es va concentrar en la protecció del resultat, sinó que va buscar ampliar la diferència. Al minut 11, per exemple, Borrull va rematar per sobre del travesser. No va ser l’única oportunitat dels blanc-i-verds, perquè el Sants va crear més d’una ocasió a la porteria rival.

Tanmateix, el Valls necessitava amb urgència els punts i també va buscar amb certa desesperació treure quelcom positiu de l’Energia. Així va ser com al minut 60, va aconseguir reduir el desavantatge gràcies a un gol de Gómez de penal. Yamandú no va poder fer res i alguns jugadors del Sants van reclamar que el penal era inexistent.

A partir d’aquí, el Valls va veure una escletxa i va accelerar el partit a la recerca del gol de l’empat. Un empat que li feia molta falta. Al minut 80, Brian va enviar un xut perillós des de dins de l’àrea per damunt del travesser i al cap d’un minut, Plana també va rematar desviada una centrada de Gómez des de la banda. El Valls la buscava.

Els Sants remata el partit

Però el Sants veia els forats i va sentenciar just abans del descompte. Al 87, Navarro va rebre una pilota a la frontal de la petita i, bastant forçat, va rematar de primeres al primer pal per tancar el partit. Era el seu novè gol d’aquesta temporada, a un dels deu que va aconseguir l’any passat. El desenllaç del partit estava dat i beneït. És la segona victòria per més d’un gol de diferència de la temporada, després del 0-3 d’Alpicat.

Amb els tres punts i els resultats d’una jornada en què els set primers han guanyat, tot queda igual a la classificació. El Sants és cinquè amb 50 punts, a set del segon, el Martinenc, i a 12 del líder, el San Cristóbal. Queden 15 punts per disputar-se. Diumenge que ve, els de Tito Lossio visitaran al Vista Alegre.

PD: El Sants va rebre a finals de setmana passada el trofeu que l’acredita com a campió del grup 1 de Primera Catalana la temporada passada. Ja tocava.