La crònica del Martí Odriozola

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

Un Sants poc ofensiu empata al camp del Vista Alegre (0-0) i lluitarà per la quarta plaça

Yamamdú va salvar a l’equip de Tito Lossio, que va crear poques ocasions i no va fer prou per merèixer els tres punts. Els santsencs queden pràcticament descartats de la pugna per la segona plaça i es disputaran el quart lloc amb el Viladecans.

Primer part de control tímid

El Sants va sortir al Municipal de Can Vinader amb l’objectiu de seguir competint, continuar exhibint els mèrits que l’han portat a Tercera i, de retruc, mirar de mantenir-se a la part alta de la taula. Al davant, va trobar-se un conjunt, el Vista Alegre, que vol tancar tan aviat com sigui la permanència matemàtica a Primera Catalana. I l’enfrontament va estar molt igualat; tant, que va acabar tal com havia començat.

Els primers compassos de partit van ser de descontrol i no van tenir un dominador clar, fins que el Sants va mirar d’imprimir el seu ritme al joc i va aconseguir la possessió. Durant el primer temps va tenir més pilota, però li va servir de poc, ja que no arribava a camp contrari.

El primer avís de certa entitat del Sants va ser al minut 36, amb un xut de Cervantes des de la frontal a passada de Fabregat. La rematada, però, va ser inofensiva i el porter local, Gallardo, la va blocar sense problemes.

Primer temps ensopit i sense massa arribades a l’àrea rival. I Tito Lossio ho veia des de la banqueta. Així que va optar per fer dos canvis al descans i fer entrar a Sumarroca i Chicho per donar profunditat i verticalitat a l’equip.

Yamandú, un cop més, salva al Sants

La segona part va començar frenètica amb dues ocasions a cada porteria. D’entrada, va colpejar Gaudioso, que va acabar errant la seva jugada ofensiva. I tot just després, entre Canelada, Orellana i Faura no van poder resoldre una manifesta oportunitat a l’àrea santsenca. Els dos equips volien avançar-se.

Després de l’empenta inicial, el Vista Alegre va prémer l’accelerador i va obligar a Yamandú a intervenir. Primer, arran de la voracitat del conjunt local des de la cantonada. El Vista Alegre va disposar de fins a sis córners al llarg de la segona part, la majoria consecutius en la recta inicial del segon temps, i tot ells van tenir el mateix esquema. La pilota la centraven Faura o Jarabo, molt tancada i buscant algun petit contacte que l’acompanyés a la xarxa. I cada vegada Yamandú va haver d’estar atent per refusar l’esfèrica. En una ocasió, fins i tot, alguns jugadors locals van reclamar que la pilota havia superat la línia de gol.

Però la gran intervenció de l’uruguaià va ser al minut 16 de la segona part. Una centrada des de la banda dreta de l’atac dels de Castelldefels es va passejar per l’àrea santsenca i Yamandú va treure dues rematades consecutives quan ja entraven. Les cares dels jugadors del Baix Llobregat ho deien tot: Yamandú els havia frustrat. I l’uruguaià rebia afalacs merescuts de l’afició blanc-i-verda desplaçada a Can Vinader.

Segona part de més possessió que rematades

De la resta de la segona part, en podem treure poca cosa. Una de les ocasions més clares que va tenir el Sants va ser una combinació al minut 20 entre Sumarroca i Navarro a dins de l’àrea que va acabar amb una rematada desviada des de la frontal de la petita. No hi havia encert.

L’última mitja hora de partit va servir, entre d’altres, per canviar la cara a l’eix de la de defensa santsenca i fer entrar Cura i Brian en el lloc d’Alberto i Llauradó, que era titular per segona vegada aquesta temporada. Es va veure un Sants que hi posava més ganes que eficàcia i un Vista Alegre que, tot i provar-ho, no trobava la manera de crear perill. Alguns moments d’anada i tornada i poc més.

Ja al tram final, Gaudioso va disposar d’una falta perillosa que no va trobar complicitats a l’àrea i el partit va morir amb l’empat a res. Amb aquest punt que el Sants es va emportar de Castelldefels i les victòries dels seus rivals directes, l’equip santsenc queda gairebé descartat per la pugna per la segona plaça. El San Cristóbal és el líder de la categoria amb 62 punts, onze per sobre del Sants, el Martinenc és segon, amb nou punts més que el Sants, i l’Almacelles, tercer, amb sis més que els blanc-i-verds i un partit menys. Queden dotze punts per jugar-se.

El repte més versemblant per l’equip de Tito Lossio és mirar de superar al Viladecans, que és quart amb 55 punts, quatre més que el Sants, i que serà el proper rival a visitar l’Energia. Diumenge que ve a les 12.15 h.

Per cert, el diumenge 27 de maig, coincidint amb l’última jornada de Primera Catalana contra el Balaguer, el Sants celebrarà l’ascens a Tercera Divisió amb l’afició a l’Energia.