La crònica del Martí Odriozola

La informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants suma la primera victòria de la temporada després de remuntar un 3-0 al camp de la Pobla de Mafumet

Els de Tito Lossio perdien 3-0 al minut 50, però els gols de Gaudioso, Mario Cantí i Navarro (2) van permetre a l’equip santsenc capgirar al marcador i guanyar el primer partit del curs. El gol de la victòria va arribar al minut 89.

Hi ha partits que no s’obliden. I el de diumenge al camp de la Pobla de Mafumet segur que, per l’afició santsenca, serà un duel inoblidable. Per la inversemblança del resultat, per la imprevisibilitat del guió, per l’èpica de la victòria i perquè el Sants, un cop més, va demostrar que la clau de tot és confiar-hi.

El conjunt santsenc viatjava a la Pobla de Mafumet per enfrontar-se al líder, un equip que encara no havia perdut, que només havia rebut dos gols i que la temporada passada va ser el tercer millor local de la categoria. I hi arribava sense conèixer la victòria, enmig d’una crisi de resultat i amb la necessitat creixent de sumar de tres en tres. L’escenari no era propici però la urgència –de la mateixa manera que exigeix– també pot il·lusionar. I el Sants va viure d’això.

El partit va començar amb l’esquema previsible: els homes d’Alberto Gallego controlaven la pilota i jugaven des del darrere, mentre el Sants es defensava. La pobla no era excessivament vertical, però volia anar per feina i al minut 14 es va avançar amb un gol de Joel Marín, que va rebre una passada llarga en profunditat, va guanyar per velocitat a Fabregat i, després d’un primer refús d’Alberto, va superar a Yamandú. I el segon va arribar un quart d’hora després; Alberto García va rematar amb el cap una centrada des de l’esquerra a la frontal de la petita i el porter uruguaià del Sants no va poder fer res per evitar que la pilota acabés a la xarxa.

Abans del descans, Moha va crear perill amb una rematada que va marxar desviada i Aleix, per part del Sants, ho va provar amb un xut que no va trobar porteria al minut 38. A la mitja part, els santsencs perdien 2-0 i havien vist com la Pobla era, segurament, el millor rival contra el qual s’han enfrontat aquesta temporada.

A la represa, el guió començava a canviar. Semblava que el Sants posava una marxa més i intentava tenir la pilota, però després d’un córner a favor, el conjunt local va articular la contra i Joel Marín va sorprendre Yamandú amb un xut llunyà i va situar el 3-0 al marcador: encara més difícil. Però el Sants tenia temps. I hi va creure.

Així, tot just un minut després del tercer gol de la Pobla, Gaudioso va picar una falta directa, el porter local no va poder refusar el xut i la pilota va acabar a dins la porteria: era el gol que obria el camí de l’esperança. El Sants buscava retallar diferències al marcador i al minut 61, una centrada de Fabre que va refusar malament la defensa grana va arribar a Mario Cantí a la frontal de la petita, des d’on el davanter santsenc va engaltar una volea impossible per Arturo Cordero. I un minut més tard, també arran d’una assistència de Fabregat, Navarro va guanyar l’esquena a Roger Figueras i va batre en el duel cara a cara al porter de la Pobla. Era l’empat. I encara quedava mitja hora. Amb tan sols 12 minuts el Sants havia marcat tres gols i havia aconseguit tornar a posar la igualtat al marcador.

A partir d’aquí, el ritme del partit va tornar a baixar una mica i la Pobla va recuperar part del control de la pilota. Tot i això, no hi havia un dominador clar i tot quedava obert pel desenllaç. Al minut 67, Navarro va provar-ho amb una rematada que va acabar marxant desviada i al 75, Joel Marín va intentar sorprendre a Yamandú, però l’uruguaià va aturar un xut innocent.

I al minut 88 va canviar la història. Crivillés va entrar a l’àrea des de l’esquerra, va superar a Salva, va centrar i enmig de la defensa, a la frontal de la petita, va aparèixer el xèrif Navarro per marcar a boca de canó i culminar la remuntada. Inversemblant. Apoteòsic.

En el temps de descompte, la Pobla es va bolcar a l’atac a la desesperada la recerca de l’empat, però la concentració de la defensa santsenca es va imposar i els locals no van poder fer-hi res més. D’aquesta manera, el Sants suma la primera victòria de la temporada i trenca la imbatibilitat de la Pobla, que encara no havia perdut. El triomf dona tres punts importants després de la mala ratxa de resultat però, sobretot, injecta autoestima i ànims a la plantilla.

El proper partit del conjunt de Tito Lossio –que ja ha complert els dos partits de sanció per l’expulsió contra la Grama– serà diumenge que ve a les 12 del migdia als Canyars contra el Castelldefels.