La crònica del Martí Odriozola

La informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants supera al Castelldefels (1-2) i suma la segona victòria consecutiva després d’una altra remuntada

L’equip de Tito Lossio no va fer el millor partit, però va ser resolutiu i va aprofitar la falta de punteria del conjunt groc. Tot i que Adri Guica va avançar als locals, Mario Cantí i Guille van capgirar el marcador.

El Sants arribava al Municipal Els Canyars encara amb les bones sensacions de la remuntada de la jornada anterior al camp de la Pobla de Mafumet, però sabia que havia de seguir sumant. El de diumenge era un partit a priori més fàcil, contra un possible rival directe i, per tant, en el qual els punts tindrien més valor. Tanmateix, el Sants no va fer el seu millor joc i va estar desconcentrat, imprecís i feble en algunes fases dels 90 minuts. Alhora, però, l’eficàcia de cara a porteria i les badades de la defensa local van permetre als de Tito Lossio allargar la bona dinàmica.

El partit va començar amb un Castelldefels endollat que proposava molt en atac, però no era resolutiu. El Sants es limitava a defensar-se. Just al minut 1, Jordi Cano va centrar amb perill però la seva passada es va passejar per l’àrea santsenca sense que ningú pogués rematar. La verticalitat del conjunt mariner arribava sobretot des de la banda esquerra –la de Cano– però també Pedro Bilbao –a la dreta– trenava jugades ofensives. Al minut 6, Picolo va neutralitzar una excursió de Bilbao i minuts més tard, Bilbao de nou i Gibert van provar centrades que no van trobar finalització.

El Castelldefels era el dominador de la possessió i de les ocasions, i va obligar a Yamandú a intervenir al minut 11: l’uruguaià va sortir a tapar una passada en profunditat d’Adri Guica que buscava a Jordi Cano. A poc a poc, però, el Sants va trobar el seu lloc i va començar a arribar amb perill a la porteria de Manu Martín. Primer Cantí, al minut 15, va rematar desviada una centrada de Navarro i després Fabregat, al 20, va obligar a lluir-se al porter local amb un xut exterior potent i ben col·locat.

Però, precisament, quan el Sants començava a carburar, el Castelldefels va encertar. Va ser Adri Guica qui, arribant des de la segona línia, va recollir la pilota després d’una gran aturada de Yamandú a xut de Jordi Cano i va fer el primer gol. Els llobregatencs s’avançaven amb justícia i, després de molt intentar-ho, obrien el marcador. Era el minut 23. I al cap de ben poc, Aumatell es va plantar davant de Yamandú però va errar en l’1 contra 1 i va desaprofitar una clara oportunitat per ampliar l’avantatge.

Després d’això, l’embranzida local es va veure frenada per l’eficàcia blanc-i-verda. En un ràpid contraatac, Fabregat va centrar des de la dreta, Mario Cantí va aprofitar un mal refús defensiu i va superar a Manu Martín per fer el gol de l’empat. Poc després, Navarro en va tenir una altra de molt clara, en fallar un cara a cara amb el porter local.

A partir del gol, el Sants va accelerar el ritme i va posar en problemes la defensa del Castelldefels. Sobretot Fabregat, des de la banda dreta, buscava amb insistència centrades que no trobaven rematador. Al temps de descompte, Navarro va tenir l’última ocasió, quan va rematar amb perill, però el seu cop de cap va anar a les mans de Manu Martín. Al descans, empat a 1 en un enfrontament que havia arribat a la mitja part força descontrolat.

A la represa, el partit va continuar sent bastant d’anada i tornada. El Sants va disposar de força córners per buscar la porteria local i el Castelldefels intentava tenir més la pilota. La més clara i perillosa dels grocs va ser al minut 60, quan un xut decidit de Gibert va estavellar-se contra el travesser. I va ser el preludi d’uns 10 minuts de setge local a la porteria de Yamandú: Gibert, Cano i Sergi Pérez ho van intentar en tres ocasions, però els hi va faltar precisió. Igual que al minut 71, quan Cano va enviar una altra pilota al travesser; el Castelldefels buscava amb insistència el 2-1. Però al 74 el Sants va imposar la seva llei. Fabregat va servir en llarg un fora de banda, Guille va fer-se un lloc entre la defensa local i va rematar amb el cap des de la frontal de la petita una jugada marca de la casa que va acabar a la xarxa. El Sants capgirava el marcador.

En els últims 15 minuts, la tensió va anar en augment i l’àrbitre va haver d’ensenyar algunes grogues per protestar i per perdre temps. Blanc-i-verds i grocs ho van seguir provant però no van trobar porteria i el Castelldefels, tot i que ho va intentar fins al final dels 5 minuts de temps afegit amb xuts de Juanlu i Jordi Cano, no va tenir temps d’empatar.

Amb la conclusió del partit, el Sants va sumar la segona victòria –i segona remuntada– consecutiva i deixa al Castelldefels cuer i sent l’únic equip que encara no coneix el triomf. Diumenge que ve, arriba el primer derbi barceloní de la temporada per l’equip de Tito Lossio, que rebrà l’Hospitalet a l’Energia. El conjunt riberenc està entrenat per Xavi Molist, l’entrenador de l’Horta la temporada 2016/2017 en el famós partit al Feliu i Codina.