La crònica del Guillem Fabo i la Núria Vilamala

La informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants guanya la Pobla de Mafumet (1-0) i encadena tres victòries consecutives

Un gol de penal de Gaudioso en el minut 88 dóna els tres punts als blanc-i-verds. Amb el triomf, els de Tito Lossio acumulen cinc partits sense perdre i s’allunyen de les posicions de descens.

Nou punts dels últims nou possibles i cinc partits consecutius sense conèixer la derrota. L’ambició del Sants aquesta temporada estava a prova a l’Energia, i els blanc-i-verds van demostrar que no renuncien a res, malgrat que l’objectiu de la temporada sigui la permanència. Contra la Pobla de Mafumet, un rival de la part mitja-baixa de la taula, el Sants va fer gala d’una solidesa defensiva infranquejable que Gaudioso va saber arrodonir des del punt de penal. En l’últim sospir, el Sants va trobar el premi a la perseverança.

Els santsencs de seguida van prendre la iniciativa, mentre que la Pobla volia treure profit de la velocitat dels seus davanters per crear perill al contraatac. A la banda dreta del terreny de joc, Pol, Koné i Cissé van estar especialment actius en la parcel·la ofensiva, però van topar amb la defensa blanc-i-verda, molt solvent i precisa durant els 90 minuts. Picolo i Alberto, els dos centrals titulars, van estar molt atents, interceptant les jugades ofensives més prometedores del conjunt tarragoní.

Els primers 45 minuts van ser de domini altern entre els dos conjunts, encara que les ocasions més clares van ser de color blanc-i-verd. Sergio Navarro es va quedar amb la mel als llavis quan un dels defensors rivals li va impedir plantar-se sol davant del porter visitant Cordero. Pocs minuts després, el Xèrif engaltava una pilota a la frontal de l’àrea, però el seu xut sortia molt desviat. Superat l’equador del primer acte, la Pobla es va estirar i la pressió dels tarragonins va provocar imprecisions en la sortida de pilota dels santsencs.

A la represa, el Sants s’esforçava per mantenir el control del partit però seguia sense apropar-se amb perill a la porteria del conjunt d’Alberto Gallego: ni Guille ni Gaudioso trobaven les desmarcades de Navarro i Cantí. Lossio va moure la banqueta per refrescar els homes d’atac per afrontar el tram decisiu: Fran va substituir Gala, i Borrull va entrar per Navarro, que no havia pogut trencar l’entramat defensiu tarragoní. En la recta final del duel, el Sants faria un pas endavant.

Quan només faltaven dos minuts per arribar al 90’, l’ambició santsenca va trobar recompensa. L’àrbitre va indicar penal sobre Sumarroca, i Gaudioso, que ja ha donat vuit punts a l’equip en aquesta segona volta, el transformaria amb habilitat i sang freda: el ‘21’ del Sants enganyava Cordero i amb un xut potent desfermava l’eufòria a l’Energia. Abans, Fabregat havia enviat una pilota al travesser en una centrada enverinada que va sorprendre el porter visitant. El Sants va tancar el partit sense complicacions i l’afició santsenca va poder celebrar la tercera victòria a l’Energia de la temporada.

Amb aquest triomf, el Sants es queda a només un punt del Figueres, quinzè classificat, i es desmarca respecte als equips de la cua; els blanc-i-verds tenen quatre punts més que l’Ascó, cinc més que el Castelldefels, que marca el límit de la zona vermella, i onze més que la Fundació Grama. El Santboià i el Martinenc es queden a catorze i setze punts respectivament.

Diumenge que ve, el Sants rebrà al Castelldefels a l’Energia, que ve de perdre amb el Prat. Els de Lossio voldran prolongar la bona ratxa de resultats per allunyar-se una mica més de les posicions de descens.