Feliç 98 aniversari!

La informació ha estat extreta de uesants.cat

Per alguns sembla que tot va començar ahir, però avui ja fa 98 anys de la fundació de la Unió Esportiva de Sants.

El 26 d’abril de 1922 es va portar a terme la unió de quatre entitats del barri, 2 de futbol i 2 de ciclisme (el FC Internacional, el Centre d’Esports de Sants, el Club Ciclista de Sants i la Velo Sport de Sants) per crear la nostra UE de Sants.

Des de llavors les hem passat de tots colors, moltes alegries per les victòries i moltes penes, especialment per la pèrdua del camp del carrer Galileu.

Però com que els aniversaris són per recordar els bons moments, us hem preparat un recull de fotografies per fer una passejada per la nostra història, des dels inicis fins a l’actualitat.

El nostre passat.

Aquest és un dels primers equips que formaven la Unió Esportiva de Sants. Concretament l’equip que va debutar a la Primera Catalana.

Equip que va aconseguir l’ascens a la Tecera Divisió la temporada 44-45, després d’una promoció contra el Sueca, equip castellonenc.

La temporada 92/93 l’equip que va quedar campió de la Primera Catalana i va aconseguir l’ascens a la Tercera Divisió, l’última vegada que el Sants havia competit en la categoria.

Aquell 93 va ser un gran any, i a més d’ascendir de categoria es va guanyar per primera, i de moment única, vegada el Torneig d’Històrics, en la seva novena edició. Una apassionant final contra l’Europa.

Fotografia d’un Sants-Alcarràs de la temporada 2008-2009. Aquest equip va aconseguir la segona posició a la Regional Preferent i havia de jugar una promoció d’ascens contra el Gramenet, segon classificat de l’altre grup. Però l’ascens a Segona B de l’Espanyol B va permetre que els dos equips pugessin directament.

Aquesta va ser l’última temporada que es va jugar a Magòria.

aquest és l’equip que ens va fer tornar a somiar. Després d’una temporada molt dura a la Segona Catalana (13-14), un equip format per nois molt joves del planter ens va portar fins a la promoció per recuperar la categoria que es mereix el Sants, la Primera Catalana.

Va ser una final agònica contra el Camprodon, però tots ens hi vam bolcar i ells ho van aconseguir! Tornàvem a ser de Primera.

El nostre present.

Ja no és un equip tan jove, perquè han passat els anys i tots ens fem grans. Però segueixen sent tan lluitadors com el primer dia, per aquest motiu portem 2 temporades agòniques a la 3a divisió nacional, i potser també n’hi haurà una tercera. Però passi el que passi, a la categoria que sigui, aquests nois ho donaran tot pel club.

Aquí, el nostre futur.

Un fantàstic Futbol Base ple de nens i nenes amb ganes de passar-ho bé, de lluitar i d’estimar un club ple d’història i d’oportunitats.

Un club que va començar en el barri de Sants, però que mica en mica s’ha anat fent gran com a entitat i s’ha anat expandint també físicament per tot el districte. Ara ja no som només de Sants, som de Sants Montjuïc.

Sense oblidar-nos dels nostres atletes, que dia a dia també es fan grans i ens ajuden a fer més gran el nostre club.

Esperem que aquests 98 anys no siguin res i en poguem complir molts més, perquè nosaltres tampoc deixarem de lluitar! La nostra lluita principal com a Entitat és i serà #recuperemMagoria, perquè exigim unes instal·lacions dignes al nostre barri.

Per tot això i per tot el que vindrà, Feliç Aniversari a tota la família Santsenca!!

Força Sants!!! #orgullsantsenc

Comentaris

Entrades populars