Tercera Divisió: com serà el nou sistema de competició?

La informació ha estat extreta de beteve.cat



El grup cinquè, amb els cinc barcelonins, es dividirà en dos subgrups d'11 equips

Després d’una espera llarga i tediosa, finalment la Federació Espanyola de Futbol ja ha explicat com serà el sistema de competició de la nova Tercera Divisió per  a aquesta temporada 2020-21. També ha determinat com quedarà la nova Segona Divisió B. Els quatre equips barcelonins de la categoria, Europa, Sant Andreu, Horta, Sants i Muntanyesa, ja saben com competiran per mirar de pujar de categoria o de no baixar a Primera Catalana. També saben l’inici de la temporada, prevista per al cap de setmana del 17 i 18 d’octubre. Hi haurà tres fases diferents.  

Dos subgrups d’11 equips a Tercera Divisió

El canvi més notable és el que fa referència al nombre d’equips. Dels 22 conjunts del grup cinquè es faran dos subgrups d’11 (A i B), la qual cosa significa que la primera fase tindrà 22 jornades amb 20 partits per a cada equip. Un descansarà cada setmana. Serà una lliga a doble volta. Depenent de la classificació, els 22 equips aniran a un grup o un altre per tal de lluitar per objectius diferents.
Segona fase

La segona fase dividirà el equips en tres grups amb l’afegit que la puntuació i els gols obtinguts a la lliga regular se sumaran a la segona fase.

Grup d’ascens (grup D)

Els tres primers classificats de cada grup d’aquesta lliga regular (en total sis) lluitaran per pujar de categoria amb una lliga de només sis jornades a doble volta. Els equips que ja havien jugat entre si de cada subgrup no s’enfrontaran entre ells. Quan acabi, els dos primers pujaran a la nova Segona Divisió B, batejada ja com a Segona RFEF.

Grup play-off d’ascens (grup E)

Aquest nou grup estarà format pels equips que hagin quedat en quarta, cinquena i sisena posició, per tant, també seran sis els equips. El sistema serà el mateix. Lliga a doble volta de només sis jornades sense enfrontament entre els equips que prèviament s’havien enfrontat a la lliga regular, però mantenint els punts obtinguts i els gols marcats. D’aquest grup, dos equips disputaran un fase final per pujar a Segona B (la nova Segona RFEF) i quatre es mantindran a Tercera Divisió (que es dirà Tercera RFEF)

Grup de permanència (grup F)

Els cinc últims classificats (del setè a l’onzè classificats) formaran el grup de la permanència a la categoria. També a doble volta i sense enfrontaments amb els equips del mateix grup, però en aquest cas amb 10 jornades perquè hi ha 10 equips. Els sis últims d’aquest grup baixen a Primera Catalana. Els altres quatre es mantenen a Tercera Divisió.
Tercera fase: play-off d’ascens

Els quatre equips del grup D més els dos del grup E tindran l’oportunitat de pujar a Segona B amb un play-off d’ascens a partit únic en el camp de l’equip que hagi quedat en millor posició a la segona fase. Seran en format de quarts de final, semifinal i final, tot i que els quarts no els disputaran tots els equips, ja que només hi ha sis conjunts. El guanyador d’aquest play-off acompanyarà als dos del grup C que ja havien pujat de categoria.

Comentaris

Entrades populars