La crònica del Martí Odriozola

La informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants cau per la mínima contra el Figueres i continua sense aixecar el cap

El conjunt santsenc va encaixar l'únic gol del partit a la sortida d'un córner i ha rebut els últims tres gols en jugades de pilota aturada. L'equip de Lossio va atacar fins al final, però la manca de punteria va tornar-lo a deixar sense punts

El Sants no somriu ni a l'Energia. Diumenge l'equip blanc-i-verd tornava a casa per rebre un rival directe, el Figueres, després de les últimes dues derrotes a domicili. Era un dia important perquè l'equip necessitava puntuar per recuperar autoestima, consolidar les actuacions a través de punts i no despenjar-se a la cua de la classificació. Però no va poder ser; un dia més, l'equip hi va anar i ho va intentar, però sense encert no hi va haver gol i sense gols, no arriben els punts. Ara, després de la derrota, la necessitat es converteix en urgència.

De sortida, Lossio va tornar a ubicar Batalla, Abdul, Guillermo i Juli a l'alineació després de l'absència a l'onze inicial el dijous a Can Peixauet. I els primers minuts van ser més favorables pel Figueres, que es va començar acostant a la porteria d'Antonell amb cert perill. El primer avís va ser tot just abans d'arribar al minut 1, amb un xut exterior per damunt del travesser, i el segon, al 14', amb un xut de Pol Gómez des de la frontal de l'àrea que va sortir fora.

La rèplica del Sants va ser a través d'un xut exterior de Calatrava que Andrés va enviar a córner i, tot just en la jugada posterior, un cop de cap d'Abdul des de l'àrea petita a la sortida del córner que ?de nou? Andrés va poder rebutjar.

Abans d'arribar a l'equador de la primera meitat, la polèmica va tornar a sobrevalorar l'Energia en una pressió que Juli va fer al Figueres mentre l'equip empordanès movia la possessió en defensa. El d'Osona va rebre una empenta del defensor visitant, però l'àrbitre no va assenyalar res. Tot seguit, el Figueres va construir un contraatac culminat amb un xut de Pepu des de fora de l'àrea que va obligar Antonell a estirar-se per enviar la pilota a córner. Finalment, abans del descans, Valverde ho va provar amb un bon xut que va marxar desviat.

Globalment, al llarg de la primera part el Figueres va tenir una mica més de control i de pilota que el Sants, tot i que no va disposar de grans oportunitats a la porteria local. Per la seva banda, el Sants va tenir dificultats per acostar-se a l'àrea visitant i va tenir un parell d'ocasions consecutives que haurien pogut avançar el conjunt santsenc al marcador. Però va faltar encert.

A la represa, Lossio va remoure la banqueta i va fer entrar Michu i Markus al lloc de Guillermo i Juli per tenir més múscul a l'atac. Tot just començar el segon temps, el Sants va tenir una doble ocasió: Batalla va rebre una pilota a l'àrea centrada per Calatrava, però no va poder connectar la rematada i, poc després, el mateix Calatrava va superar el seu marcador amb un bon driblatge i el seu xut va marxar desviat. El Figueres també va acostar-se a la porteria i, després de dos avisos d'Ivan i Ousman, va aconseguir avançar-se al marcador. Va ser al minut 53, a la sortida d'un córner; Gallo va alçar-se enmig de la defensa santsenca i va connectar un bon cop de cap per enviar la pilota a la xarxa i fer l'únic gol del partit. El Sants ha rebut els últims tres gols en jugades de pilota aturada.

Tanmateix, el gol no va aconseguir descompondre el Sants, que es va mantenir viu i insistent fins al final i va dominar la segona meitat. El gol visitant, de fet, havia arribat en una jugada puntual en un moment de treva al partit; a la segona part el Figueres no va ser superior en cap moment. I és que després d'avançar-se al marcador, el conjunt de Javier Salamero va cedir la pilota i l'espai al Sants i es va dedicar a gestionar el resultat. I li va sortir bé. El Sants va ser incisiu, va intentar arribar per les bandes, va arribar a l'extrem de l'àrea, va penjar pilotes al punt de penal, però ?un dia més? no va tenir punteria i es va quedar sense marcar.

D'entre les ocasions que van tenir els blanc-i-verds, una bona jugada de Markus a la banda dreta al minut 65 que va acabar amb una centrada massa llarga. La tònica general va basar-se en centrades a l'àrea i refusos del conjunt empordanès que el Sants intentava reciclar a l'exterior i que acostumaven a acabar allunyats per la defensa o el porter visitant. En qualsevol cas, el Sants s'havia erigit en dominador, tenia la possessió i intentava construir des de camp propi. Al Figueres la pilota li durava ben poc i això ho aprofitaven els jugadors de Tito Lossio.

Per cert, diumenge també hi va haver espai per la polèmica a l'àrea en una jugada ràpida del Sants en la qual els jugadors i l'afició santsenca van reclamar unes mans d'algun futbolista del Figueres. L'àrbitre no hi va veure res. Per la seva banda, els unionistes també van intentar aprofitar els espais que deixava el Sants al darrere i, al llarg de la segona part, van disposar de dues ocasions clares: Ousman va retallar Domi i va encarar Antonell, que va refusar la pilota com va poder amb el genoll, i al cap d'una estona Ivan va intentar-ho amb un xut des de l'esquerra al contraatac que Antonell va aconseguir refusar.

A l'últim quart d'hora la tensió i els nervis van anar en augment, el Sants es va anar posant nerviós veient que el temps passava i el Figueres va aprofitar cada jugada per esgarrapar segons al seu favor.

Ja a la recta final, Michu va rebre una pilota a l'esquena de la defensa a l'interior de l'àrea, però va xutar massa creuat. I poc després Calatrava va penjar un córner que va rematar Batalla alçant-se a l'àrea, però el cop de cap del central blanc-i-verd va sortir per damunt del travesser.

El partit es va acabar sense que el Sants tingués temps d'empatar i l'equip acumula 315 minuts sense marcar. L'enfrontament es va acabar entre crits i retrets de l'afició des de fora del camp en contra de la junta directiva i de Tito Lossio.

Amb aquesta nova derrota, el Sants continua sense guanyar aquesta temporada, ha sumat un punt de divuit possibles i encadena tres derrotes consecutives. El tourmalet del Sants es reprèn dimecres a la nit, a l'Energia, contra el Girona B, en el duel de la tercera jornada que es va suspendre per un positiu de Covid al Sants. Diumenge que ve el conjunt blanc-i-verd visitarà el Xevi Ramón per enfrontar-se al Vilassar de Mar. Puntar cada cop és més urgent.

SANTS: Antonell; Domingo (Telmo, 67'), Batalla, Cura, Abdul; Hervías (Paz, 67'), Miguel, Ot; Juli (Michu, 46'), Calatrava i Guillermo (Markus, 46').

GRANOLLERS: Andrés; Gabri Vidal, Maureta, Gallo, Pol Tarrenchs; Jorge Torres, Pol Gómez, Ousman, Pepu Soler (Bech, 69'), Valverde (Abel, 74'); i Ivan (Treviño, 79').

GOLS: 0-1 (Gallo, 53').

ÀRBITRE: Antonio Ramírez Plaza (Vallès Occidental). Grogues als locals Juli, Cura, Calatrava i Paz i als visitants Pol Tarrenchs, Andrés, Bech i Javier Salamero (entrenador).

Fotografies de Jordi Cura, Tània Soler i José Raúl González.

Trobareu més fotografies del José Raúl al següent enllaç: http://joseragonfid.com/el-figueres-gana-en-sants-con-un-gol-a-balon-parado/

Comentaris

Entrades populars