Presentats els Torneig d'Històrics 2022

La informació ha estat extreta de torneigdhistorics.cat

Presentats els Torneig d'Històrics 2022

    5 juliol, 2022 Edició 2022

Aquest dimarts 5 de juliol s'ha celebrat al Museu Olímpic de Barcelona la presentació i els sortejos del Torneig d'Històrics 2022, que enguany celebra la seva 36a edició en categoria masculina i la 7a edició en la femenina.

Un any més, la competició tindrà lloc a mitjans i finals d'estiu. De l'1 al 7 d'agost es disputarà el campionat masculí, que tornarà a reunir dotze equips destacats del futbol català. Les quatre primeres jornades es dedicaran a la fase de grups, les semifinals es disputaran el dissabte 6 d'agost i la gran final, que es podrà veure per Esport3, el diumenge 7 a les set de la tarda. Per tant, la jornada de descans queda fixada per al divendres 5 d'agost.

Pel que fa a la competició femenina, hi participaran sis equips, dos més que en les anteriors edicions. Tots han competit en categoria Preferent aquest últim curs. El Torneig tindrà lloc de l'1 al 4 de setembre, es dedicaran les dues primeres jornades a la fase de grups i l'últim dia a la gran final, a les set de la tarda. Així doncs, en aquest cas, no hi haurà semifinals i el dia de descans serà el dissabte 3 de setembre. Totes dues edicions es viuran al Municipal del Guinardó, camp de l'equip organitzador, el Futbol Club Martinenc.

A la presentació del Torneig han assistit representants dels clubs participants, així com autoritats federatives i institucionals. La presentació ha tornat al Museu després de tres anys i ha coincidit amb el primer any de Francesc Terrón com a director de la Fundació Barcelona Olímpica, qui ha dedicat unes paraules de benvinguda per posar en valor el Torneig. N'ha parlat també el President de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras. Miquel Carrillo, president d'honor del Torneig, ha destacat el significat de la competició com a punt de trobada del futbol català.

En clau esportiva, ha aparegut en escena Sergi Vives, jugador de la UE Sant Andreu, amb la Copa de l'última edició, qui ha assegurat que els quadribarrats buscaran reeditar títol. I moments més tard, s'ha donat a conèixer qui seran els jugadors a qui es farà homenatge la primera setmana d'agost durant el Torneig. D'una banda, Juan Pablo Amantini, que s'ha retirat després de 19 temporades i més de 500 partits oficials al futbol català. I en segon lloc, Juan Antonio Llamas, capità del Sant Andreu, el jugador que va alçar el trofeu l'agost de l'any passat, i que també ha decidit retirar-se aquest curs.

Per últim, abans del sorteig, ha aparegut una de les grans protagonistes: la pilota de la competició, la TH22! De LUANVI, incorpora el sistema Gravity Balance, que compensa el pes de la vàlvula i garanteix una trajectòria perfecta. Està produïda amb materials que incrementen la resistència a l'abrasió, indicat per a la gespa artificial, i també lliure de treball infantil. Esperem veure molts gols amb aquesta pilota a l'agost i setembre!
Un Júpiter-Sant Cugat per obrir el Torneig

En primer lloc, s'ha celebrat el sorteig de la competició femenina, cita en què competiran Igualada, Sant Cugat, Pallejà, Martinenc, Cerdanyola i Júpiter. Com a mans innocents, s'han acostat fins a l'escenari les jugadores Bea Tudela, capitana del Martinenc; Paula Bohigas, de l'Igualada, Mireia Meseguer del Júpiter i Rachele Sartirani del Sant Cugat. Un cop realitzat el sorteig, el grups per a la competició de l'1 al 4 d'agost queden de la següent manera:

GRUP 1 – Triangular de 45 minuts. Dijous 1 de setembre des de les 19h

Júpiter
Sant Cugat
Cerdanyola

GRUP 2 – Triangular de 45 minuts. Divendres 2 de setembre des de les 19h

Pallejà
Martinenc
Igualada

L'equip guanyador s'endurà 500 euros, cortesia de Pranarôm. A més, es repartiran premis individuals: material esportiu cortesia de Luanvi per a la MVP i la màxima golejadora del Torneig.

Un Montañesa-Vilafranca per encetar el Torneig

Per últim, ha tingut lloc el sorteig del Torneig masculí. Per a aquesta ocasió, les mans innocents han estat diverses: Xavi Pluvins, jugador del Vilafranca; Marc Cuello, jugador del Manresa; Ao Kishimoto de l'Horta i John Neeskens del Terrassa. També Joan Forcadell, president del Sants; José Luis Morales, vicepresident del Cerdanyola; Mario Iniesta, vicepresident del Sant Andreu; Rafa Campos, director general de la Montañesa i Pere Sampera, directiu del Júpiter.

GRUP 1 – Triangular de 45 minuts. Dilluns 1 d'agost des de les 18h

Montañesa
Vilafranca
Terrassa

GRUP 2 – Triangular de 45 minuts. Dimarts 2 d'agost des de les 18h

Júpiter
Sants
Badalona

GRUP 3 – Triangular de 45 minuts. Dimecres 3 d'agost des de les 18h

Martinenc
Sant Andreu
Cerdanyola

GRUP 4 – Triangular de 45 minuts. Dijous 4 d'agost des de les 18h

Horta
FE Grama
Manresa

L'equip que resulti guanyador del torneig s'endurà 1.000 €, mentre que l'altre finalista rebrà 500 €. Tots dos premis, gràcies a Pranarôm. En la competició masculina, també es mantenen els reconeixements individuals. MVP i màxim golejador del torneig rebran material esportiu, cortesia de Luanvi

Amb aquest quadre, us esperem a tots i totes al Municipal del Guinardó la primera setmana d'agost i la primera de setembre! Podeu consultar aquí els preus del Torneig i altra informació pràctica. Recordeu que també podeu seguir el dia a dia de la competició al nostre web torneigdhistorics.cat i els nostres perfils a xarxes: @thistorics a Twitter i Instagram i el nostre canal de YouTube.

Comentaris

Entrades populars