La crònica de l'Anna Palet

La informació ha estat extreta de uesants.cat

12 gener,2023 Cròniques, General, Primer Equip

El Sants reafirma el bon estat de forma davant la seva gent (3-2)

De la golejada al patiment final, els santsencs van suar de valent per endur-se tres punts que l'allunyen de les posicions de descens

El primer diumenge del 2023 a l'Energia tenia reservat un matí d'infart per tots aquells aficionats que es van acostar a recolzar l'equip. Poc es podia imaginar quan Cristian Ubón marcava de falta directa el tercer gol pels santsencs que, a les acaballes del partit, els blanc-i-verds acabarien "demanant el temps". La Rapitenca, cuer en la classificació, va amenaçar amb el que hagués pogut ser una remuntada històrica. Finalment, els tres punts es queden a casa i consagren el moment dolç que viu l'equip, ja són cinc jornades consecutives sense perdre.

La primera meitat del Sants va ser pletòrica. En tan sols 10 minuts, els locals es van avançar en el marcador per partida doble. Com si d'una pel·lícula es tractés, no va tardar en arribar el primer gir de guió. L'àrbitre, Sergi Manuel Riumbau, xiulava la pena màxima a favor dels locals per una falta de Vadillo a Gabaldón dins de l'àrea. Ubón va ser l'encarregat de convertir el primer gol amb una tranquil·litat pròpia dels més grans.

Instants després, Cuatrecases s'apuntava a la festa golejadora demostrant que a vegades només cal estar en el lloc indicat en el moment correcte. El xut de Franco rebutjat per Dan, el porter de la Rapitenca, va acabar en els peus de Pol que no va dubtar en enviar la pilota al fons de la xarxa. Així doncs, el debut de Carlos Ríos a la banqueta de l'equip tarragoní es convertia en un malson.

Els santsencs marxaven al descans amb el cap ben alt després de jugar els millors 45 minuts de la temporada. Contundents en defensa i agressius en atac. Les opcions de la Rapitenca van ser mínimes. Podria haver arribat el tercer de les botes de Franco que, tot sol davant el porter, va treure un xut massa centrat que va acabar en les mans de Dan.

Ja amb els cronòmetres funcionant de nou, Ubón va deixar a l'Energia sense respiració. De falta directa al balcó de l'àrea va demostrar la gran qualitat tècnica que té en els llançaments. El seu xut, col·locat amb precisió, va sorprendre la porteria de Dan que es veia superat per tercera vegada. Però com en tota bona pel·lícula, res és el que sembla. Pocs minuts van poder gaudir els de Borja López de la tranquil·litat. Edgar Samper, davanter referent de la Rapitenca, rematava a plaer amb assistència d'Omar per escurçar distàncies al marcador.

El guió de partit va donar un gir de 180 graus. Les forces es van igualar i el Sants va haver de treballar a fons en defensa per apagar tots els intents de la Rapitenca. Els visitants, com l'au fènix que ressorgeix de les cendres, van posar contra les cordes als locals en marcar el 3-2 de les botes de Junior.

Patiment, nervis i mirades al rellotge. Així es podrien definir els darrers minuts de l'enfrontament. La Rapitenca va creure en la remuntada fins el final, però el Sants no va deixar escapar cap dels punts que amb bon ofici s'havien guanyat. El retrobament d'Axel Subías, recuperat d'una lesió de genoll, amb la gespa de l'Energia va ser la nota més positiva del desenllaç. L'afició el va rebre amb una calorosa ovació a l'alçada d'un jugador de la casa.

Després de quatre llargs minuts d'afegit, es va xiular el final del partit que certificava la millor ratxa de la temporada dels de Borja López. L'equip s'allunya quatre punts de les posicions de descens, però el més important, s'emporta l'eufòria que es desprèn d'un final taquicàrdic. Amb aquesta confiança viatjaran el diumenge a Castelldefels per tornar a donar un cop a la taula i demostrar que en fer bones segones voltes ningú supera al Sants.

Una crònica d'Anna Palet i fotos de TheWhiteFlash

SANTS: Castelló; Cura, Sergio Paz, Rayo, Dani Jodar; Gabaldón (Axel Subías, 89'), Cadena, Cuatrecases (Iván García, 67'); Caresia (Granero, 78'), Franco (Hicham Benamar, 67') i Ubón (Alex Ruiz, 78').

RAPITENCA: Dan; Àlex Forés (Ojeda, 86'), Cuenca, Vadillo (Àlex Samper, 84'), Eric; Oribe, Andy, Peke; Cesc (Junior, 65'), Edgar Samper, i Omar.

GOLS: 1-0 (Ubón, 2'), 2-0 (Cuatrecases, 8'), 3-0 (Ubón, 50'), 3-1 (Edgar Samper, 51'), 3-2 (Junior, 72').

ÀRBITRE: Sergi Rimbau Guillaumes (Girona). Ha amonestat amb groga als locals Rayo, Caresia, Cura i Sergio Paz i als visitants Vadillo, Cesc i Cuenca.