La crònica de l'Albert Postils

La informació ha estat extreta de uesants.cat

La crònica de l'Albert Postils

16 febrer, 2023 Cròniques, General, Primer Equip

El Sants toca fons a l'Energia davant L'Hospitalet (0-3)

L'equip blanc-i-verd ha encadenat la tercera derrota consecutiva, també el tercer partit sense veure porteria, contra el seu botxí més despietat en el que portem de temporada. El conjunt riberenc, que en l'anada a la Feixa Llarga va guanyar amb folgança (5-1), ha sotmès de principi a fi als santsencs, que reviuen la crisi de joc i de resultats del mes d'octubre quan només resten nou jornades per cloure la lliga.

El Sants ha perdut pel camí el seu esperit rebel. Les últimes desfetes contra Badalona (0-2) i Sant Andreu (2-0), més enllà de sumir-lo en una crisi de resultats i una sequera de gols, han despullat l'equip de la seva identitat. El conjunt riberenc (0-3) només ha fet que posar el dit a la nafra d'un Sants que necessita recuperar les essències. Ara que la competició s'agafa una setmana de descans, els de Borja López tenen una oportunitat per a la introspecció abans d'afrontar la visita transcendental del Vilassar de Mar.

Els blanc-i-verds ja van començar condemnats, com si li haguessin arravatat la presumpció d'innocència. Amb prou feines s'havien complert quatre minuts de joc quan L'Hospitalet, en el seu camí de seguir retallant punts amb la promoció d'ascens, va clavar la primera estocada des d'un servei de banda. One, lateral esquerre visitant que s'acabaria convertint en amo i senyor de la seva parcel·la, va pentinar la pilota i el central Adrià Parra va enllestir la feina amb un xut a boca de canó.

Els enviaments directes a l'àrea, que abans no feien ni pessigolles a la defensa santsenca, ara coïen com una mala cosa. Però el suplici, per al Sants, no es va acabar amb el gol. L'Hospitalet va seguir engreixant la màquina per encadenar arribades a la porteria de Castelló, que va tornar a tenir el seu moment de glòria. Un cop de cap acadèmic d'Óscar Gómez, en l'anada botxí dels santsencs amb un doblet, es va topar amb la plasticitat del porter local. Una estirada de postal.

El Sants, amb rostre angelical, sense capacitat d'intimidació, va resumir tota la seva vocació ofensiva en una jugada personal de Franco, que va recuperar la posició de punta. La seva definició, massa creuada per agafar porteria, va ser una escletxa de llum abans d'arribar el descans. El marcador, com a mínim, encara donava vida als santsencs.

Caiguda lliure i sense frens

En el segon acte, en realitat, els de Borja López van tenir més coses a lamentar que a celebrar. L'únic moment de joia, de fet, va ser aliè al partit. El capità David Cura, que en l'última jornada contra el Sant Andreu havia arribat als 200 partits, va rebre un reconeixement a l'Energia davant la seva parròquia. Va ser un oasi en mig del desert.

Perquè només començar la segona meitat, van seguir les garrotades. Una falta a la vora de l'àrea botada per l'especialista Ton Alcover, perillosament similar a la que va marcar Josu en la passada jornada, va acabar al fons de la xarxa sense que Castelló pogués reaccionar. I 10 minuts després, Adán va enllestir la vetllada aprofitant el rebot d'una rematada al pal d'Óscar Gómez per culminar a plaer.

Borja López, impotent a l'àrea tècnica, anava veient com els seus canvis eren innocus. Ja podia fer entrar a tots els seus efectius en atac, com Axel Subías, Hicham Benamar o Damian Obispo, que L'Hospitalet seguia a la seva. L'únic consol dels santsens va arribar després del xiulet final, quan va saber que la resta de rivals de la zona baixa també havien punxat.

Precisament, el proper rival del conjunt blanc-i-verd serà el Vilassar de Mar, el cuer de la lliga, en un duel que té l'aura de la transcendència. També la de la revenja, ja que al Sants ningú no oblida l'amarga derrota a l'Energia del partit d'anada (2-4).

Una crònica d'Albert Postils i fotos de TheWhiteFlash

SANTS: Castelló; Cura, Sergio Paz, Rayo, Iván Tébar (Granero, 62'); Gabaldón (Hicham Benamar, 68'), Cadena; Caresia (Axel Subías, 68'), Iván García, Cuatrecases; i Franco (Obispo, 68').

L'HOSPITALET: Aliaga; Rubi, Adrià Parra (Vitalie, 70'), Pozo, One; Ton Alcover, Cristian Gómez (Albert López, 63'), Canario (Roger Peris, 78'); Óscar Gómez (Ripoll, 70'), Adán (Raul Pérez, 78') i Kilian.

GOLS: 0-1 (Adrià Parra, 4'), 0-2 (Ton Alcover, 52'), 0-3 (Adán, 61').

ÀRBITRE: Bernat Mas López (Vallès Occidental). Ha amonestat amb groga al jugador local Caresia, als jugadors visitants Adrià Parra i One i al fisioterapeuta visitant Jordi Pumarola.

Comentaris

Entrades populars