La crònica de l'Albert Postils

La informació ha estat extreta de uesants.cat

La crònica de l'Albert Postils

9 febrer, 2023    Cròniques, General, Primer Equip

Castelló evita que la derrota del Sants contra el Sant Andreu (2-0) acabi en tragèdia

El porter santsenc s'ha tornat a convertir en l'home miracles i amb el seu catàleg inesgotable d'aturades ha previngut el seu equip d'un resultat més ampli en el derbi del Narcís Sala. Josu ha obert la veda amb un gran gol de falta que ha vingut precedit d'un error dels blanc-i-verds en la sortida i Fassani ha doblat l'avantatge abans del descans. La titularitat d'Iván Tébar després de l'afer Dani Jodar ha estat un dels principals al·licients d'un partit en què el capità, David Cura, ha complert 200 partits amb l'elàstica blanc-i-verda.

La banda esquerra del Sants resumia l'estat de la qüestió. De blanc i de verd, Iván Tébar, que no era titular des de la desfeta contra el Vilafranca (0-4) i a qui la inesperada baixa de Dani Jodar en les últimes hores del mercat d'hivern el farà passar de l'ostracisme al protagonisme absolut. De groc i de vermell, Lamin Juwara, extrem ràpid i delicat que el Sant Andreu feia debutar després d'incorporar-lo en aquesta última finestra de fitxatges. El seu duel, del que acabaria sortint vencedor el solvent lateral santsenc, no va fer més que escenificar l'opulència d'uns i les penúries dels altres.

El partit no es va moure d'aquesta lògica. I el Sant Andreu, que arribava ferit després de dos empats consecutius, va sortir com un tro. Aviat va fer de Castelló l'home més destacat del Sants, el seu àngel de la guarda. Tot ho parava, fos amb les mans, fos amb els peus. Fins i tot una doble ocasió d'Albertito i Carreón que semblava una utopia.

Però de tant temptar la sort, els santsencs van acabar rebent el càstig. Els de Borja López es van fer l'harakiri amb una sortida de pilota suïcida i Sergi Cadena no va tenir més remei que cometre una falta a la vora de l'àrea. Un caramel per a Josu, que va acariciar la pilota per desallotjar les teranyines de l'escaire.

Oberta la veda, el Sants seguia mirant de cua d'ull el cronòmetre, esperant que el rescatés el descans. Però abans, Fassani va doblar l'avantatge amb una rematada d'oportunista, ajusticiant una pilota que havia quedat esmorteïda dins l'àrea. El primer acte podria haver acabat amb naufragi pel Sants, que tot i passar moltes penúries va arribar amb un marcador encara rescatable (2-0).

Borja López toca tecles, però el final està escrit

A la segona part, les pulsacions van baixar de forma considerable. Borja López ja podia sacsejar l'arbre amb un reguitzell de canvis, que el partit semblava no immutar-se de res. Van entrar Ubón i Iván García ben aviat, també ho faria Granero per un Iván Tébar fos després de tanta inactivitat i, fins i tot, Axel Subías disposaria de més minuts que mai aquesta temporada. Però no hi havia manera.

No va ser el partit que esperava el capità, David Cura, a qui el van envair sentiments contradictoris al Narcís Sala. D'una banda, l'orgull de vestir la samarreta blanc-i-verda en el seu partit número 200. De l'altra, la impotència de veure difícilment les coses podien canviar.

El Sant Andreu, que va saber administrar amb solvència l'avantatge, va jugar amb el rellotge a la mà. Com si no volgués fer sang. El Sants es va aferrar a dues petites guspires que haurien pogut encendre el partit: una quasi-rematada d'Hicham Benamar al primer pal i una rosca verinosa de Gabaldón que va marxar fora per ben poc. Avortades ambdues accions, el matx va acabar sent una bassa d'oli per l'equip de Xavi Molist.

Arranz, des de la banqueta, hauria pogut estirar el marcador quan el partit ja es desmaiava. Però es va trobar de nou amb Castelló, el seu pitjor malson, a qui ja va aturar un penal en el partit d'anada a l'Energia (0-0). El porter blanc-i-verd va ser l'únic oasi en un Narcís Sala on el Sants va patir la seva travessia pel desert.

Una crònica d'Albert Postils i fotos de la UE Sants

SANT ANDREU: Jaime; Méndez, Casti, Noguera, Genís; Carreón (Arranz, 66'), Pugi, Albertito (Maynau, 76'); Lamin (Pochito, 36'), Fassani (Iker Garcia, 66') i Josu.

SANTS: Castelló; Cura, Álex Ruiz, Rayo (Iván García, 46'), Iván Tébar (Ubón, 61'); Cadena (Sergio Paz, 46'), Gabaldón, Cuatrecases; Caresia (Granero, 61'), Hicham Benamar (Axel Subías, 75') i Franco.

GOLS: 1-0 (Josu, 16'), 2-0 (Fassani, 35').

ÀRBITRE: David Caro Gallardo (Maresme). Ha amonestat amb groga als locals Méndez i Pochito i als visitants Cadena i Cuatrecases.

Comentaris

Entrades populars