Peralada - Sants

C.F. Peralada - U.E. Sants
El partit
C.F. Peralada
U.E. Sants
Tercera RFEF Grup V (Jornada 30 - Temporada 2022/2023) - 22/04/2023 12:00
El proper dia 23 d'abril a les 12:00 la U.E. Sants afrontarà el trentè, i últim, partit de la temporada 2022/2023, al Grup V de la Tercera RFEF jugant contra el C.F. Peralada. El partit es disputarà al Camp Municipal de Peralada, a Peralada, i serà dirigit pel col.legitat Rubén Mancera Antón, assistit per Noureddine Benamar Hoba del col.legi de Granollers i Mohamed Elkasmi Elkasmi, del col.legi del Maresme com l'arbitre principal.
Lloc del partit
Camp Municipal de Peralada
psg. de Catalunya, s/n (Peralada)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: Rubén Mancera Antón
Arbitre Assistent 1: Noureddine Benamar Hoba
Arbitre Assistent 2: Mohamed Elkasmi Elkasmi
El col.legiat Rubén Mancera Antón ens ha arbitrat en totes les temporades que portem aquests anys a Tercera, l'ultim cop va ser el desembre passat. L'assistent Noureddine Benamar Hoba només ha estat un cop a la banda en un partit del Sants, curiosament el partit de la primera volta entre santsencs i peraladencs. I per Mohamed Elkasmi Elkasmi serà el seu primer partit amb els santsencs.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

Trentè partit del Sants de la temporada 2022/2023, 5 victòries 8 empats i 16 derrotes, últim partit de lliga. Passi el que passi acabarem cuers de la classificació. Hem arribat al final de la lliga sent cuers ja que aquesta ha estat una lliga atípica pel Sants en molts sentits. Tot va començar a final de la temporada anterior, on el Sants salva esportivament la categoria pels pèls però el descens del Cerdanyola provoca que el Sants baixi a Primera Catalana i el Martinenc a Segona Catalana,... A principis de l'estiu queda una bacant a Segona Federació, i en lloc de fer recuperar al Cerdanyola la plaça perduda, la RFEF decideix vendre la plaça al millor postor. Polèmiques a part, el Cerdanyola no compra la plaça i ells, Sants i Martinenc s'acaben quedant on eren. Però a poc de començar la lliga de Tercera Federació, queda un altre bacant a Segona Federació, però no al grup 3 on estan els equips catalans, i aquest cop la RFEF si li pregunta al Cerdanyola si vol la plaça i l'accepta, jugant així "desterrat" contra At.Madrid B, Leganés B, Melilla, Montijo o Estepona. Al acceptar, un 22 d'agost, Sants i Martinenc recuperen les categories respectives, però en el cas del Sants suposen dos contratemps. El primer que la lliga comença al cap d'uns dies, el 11 de setembre, mentre que la de Primera Catalana començava el 2 d'octubre i la pretemporada blanc-i-verda estava pensada per fer-la al setembre. Per un altre banda al tindre confirmat el descens, per contracte, el Sants va deixar marxar a jugadors que ho van demanar com Oriol Antonell, Nil Hervías, Michu, Guillermo, Raúl Martínez, Nico, Iván Julián, Favio Osorio... i li hem de sumar l'anunci d'en Tito Lossio de deixar la banqueta després d'una dècada. Potser no tots haguessin continuat però molts dels que ho van fer eren peces importants en la 2021/2022. I vam fitxar a tot un grup molt jove pensant en Primera Catalana i així van arribar Castelló, Ubón, Franco, Sergi Cadena, Marc Granero, Marc Gabaldón, Pau Caresia, Alex Ruiz, Guillem Viñas, Joan Rovira, David Nogales, Timo Neshtukov, Taiju Watanabe, Fedele. Molts d'aquests que devien de formar l'equip a Primera Catalana, només van arribar a jugar els històrics i algun amistós de pretemporada.
Començada la lliga van arribar Pol Cuatrecases, Hicham, Iván Tebar, Alex Pauner, Iker Hernández. Tot i el trasbals vam ser els primers en guanyar al imparable Europa o el Castelldefels o empatar amb el Sant Andreu o el San Cristóbal, guanyàvem pocs, empatàvem força i al final de la primera volta estàvem a dos punts del descens directe. Llavors vam perdre contra el Castelldefels, i guanyar a la Rapitenca i al San Cristóbal i ens vam posar a mitja taula a cinc punts del descens. A partir d'aquella jornada 20 dos empats i nou derrotes fins el dia d'avui, dos punts dels treta-tres disputats, masses dolents resultats per continuar a Tercerra. A part de les raons d'inici de temporada en l'últim tram s'han afegit mes baixes a la plantilla, que han fet que aquestes últimes jornades la banqueta la formessin principalment juvenils o que juguéssim sense davanters. En Dani Jodar va marxar a un equip de Ciudad Real al febrer, l'Àxel Subias es va tornar a lesionar, per la resta de temporada al començar març, Iván Garcia i Franco a mig març, també lesionats pel que quedava de temprada. A finals de març per decisió tècnica es decideix prescindir de Hicham, per anar a entrenar amb un equip de la Kings league, i el 28 de Març, es prescindeix de Ubón per preferir jugar la final d'aquesta lliga que el partit del Sants a Vilafranca. Ubón, Hicham i Franco son 11 dels 29 gols que duu el Sants.
Simplement en la part esportiva, hem encaixat molts gols, la mitja s'envà a dos per partit, el que fa que el Sants hagi de tindre una mitja de tres gols marcats per guanyar, i en canvi es de un per partit. Només tres cops en vint-i-nou partits hem deixat la porteria a zero, fins i tot en els partits que empatàvem ens marcaven. I després tenim partits d'aquest últim tram de temporada com el de la Grama, el Vilafranca o l'ultim contra la Pobla, que després de remuntar el partit amb molt esforç, el vam acabar perdent. El del camp de l'Europa que vam acabant perdent-lo 1 a 0 en el 95. O el del Tona que vam començant guanyant i el vam empatar. Així sense fer gaires càbales podríem haver sumat set punts mes, i contra rivals que estan en la zona de descens, i que faria que afrontéssim aquesta última jornada justets però fora del descens directe.
Aquesta jornada, Europa i Sant Andreu es jugaran l'ascens directe. Les places de promoció ja estan designades, encara que sense ordre definitiu, per Europa o Sant Andreu, San Cristóbal, Hospi i Peralada. Castelldefels, Pobla, Girona B, Montañesa i Grama ja no es juguen res. Tona, Vilafranca i Badalona jugaran per no patir l'ensurt del descens directe, tot i que segurament patiran els descensos de Segona Federació. La Rapitenca encara pot sortir del descens directe, el Vilassar pot intercanviar una posició però te el descens assegurat i nosaltres serem últims passi el que passi
La jornada passada vam fer un gol, el Sergi cadena, el nostre pichichi particular, que es el dinovè màxim golejador de la categoria i que el diari Sport ha col.locat en el seu onze ideal de la jornada, per tant els golejadors queden així:

7 gols: Sergi Cadena
5 gols: Cristian Ubón
3 gols: Franco, Hicham i Pol
2 gols: Gabaldón i Álex Ruiz
1 gol: Iván García, Cura i Dani i Sergio Paz

En Pau va tornar a repetir titularitat i va encaixar dos gol mes, així son 21 gols en 9 partits i la mitja es d'un gol encaixat cada 38 minuts. En Castellò es queda amb els seus 35 gols encaixats en 19 partits, un gol cada 48 minuts.

L'ultima jornada van veure targeta Gabaldón i Tébar, i no tindrem cap baixa per sancions. Així les targes continuen així:
9 grogues: Cura
8 grogues: Iván García i Marc Rayo
7 grogues: Gabaldón
6 grogues: Caresia, Sergio Paz i Álex Ruíz
4 grogues: Franco, Granero, Cristian Ubón, Sergi Cadena i Borja López (entrenador)
3 grogues: Castelló
2 grogues: Hicham i Tebar
1 groga: Dani Lucea, Nil Hervías i Pol
1 vermella: Cristian Ubón i Dani Jodar

web: uesants.cat
twitter: @uesants
wikipedia: ca.wikipedia.org
El rival
Club de Fútbol Peralada
C.F. Peralada
C.F. Peralada

Equip fundat al 1915 i que del 2017 al 2019 va tindre un acord amb el Girona F.C. per ser el seu filial. Els seus colors son la samarreta es a franges blanques i verdes i pantaló i samarreta negre. Sempre ha militat a les categories regionals o a Tercera, com el Sants, però curiosament el primer enfrontament oficial no es produeix fins al segle XXI. Peralada (14 victòries 6 empats i 9 derrotes) i Sants empaten la meitat de vegades que jugen però quan no ho fan gairebé sempre guanya el Peralada. Seria un rival complicat per jugar-nos la permanencia però, tristament, pels santsencs la tempora se'ns va acabar el dissabte passat per la tarda al saber el resultat de la Rapitenca. Per aquestes coses curioses que te el calendari, el Sants no ha jugat a Peralada en tot el 2022, així que ens hem d'anar fins el novembre del 2021 per trobar l'ultim partit jugat a Peralada (1), acabat amb empat, com sino. El partit de la primera volta (2), també acabat en empat, es del desembre pasat. Per trobar l'unica victòria santsenca a Peralada també em d'anar al 2021 (3) on el Sants va guanyar per 0 a 1 amb gol de Calatrava a les acabelles del partit. El Sants dirà adeu a la lliga i a Tercera, tot esperant com serà aquesta Superlliga Catalana i comptant els mesos, pot ser algun any, que ens queda per tornar a Tercera. Amb aquest any tanquem un nou cicle a Tercera: temporada 1932/1933, de la temporada 1945/1946 fins a la 1947/1948, de la 1949/1950 fins a la 1967/1968, de la 1993/1994 fins a la 1996/1997 i de la 2018/2019 fins a la 2022/2023. També podem donar per tancat una de les millors etapes del club que va començar en la 2013/2014 enfonsats a Segona Catalana i que ens ha dut fins aquestes cinc temporades a Tercera. Hi tornarem!.

web: cfperalada.cat
twitter: @CFPeralada
Wikipedia: es.wikipedia.org

Comentaris

Entrades populars