Guineueta - Sants

E.E. Guineueta - U.E. Sants
El partit
E.E. Guineueta
U.E. Sants
Lliga Elit (Jornada 14 - Temporada 2023/2024) - 14/01/2024 12:00
El proper dia 14 de gener a les 12:00 la U.E. Sants disputarà la catorzena jornada de la Lliga Elit, primer partit del 2024, jugant contra l'E.E. Guineueta. El partit es disputarà al Complex Esportiu Municipal de la Guineueta, a Barcelona, i serà dirigit pel col·legiat Toni Fontova Cerdà, assistit per Jordi Ortiz Torres i José María Rodríguez Enrique, tots tres del col·legi del Baix Llobregat.
Lloc del partit
Complex Esportiu Municipal de la Guineueta
c/Castor 1 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: Toni Fontova Cerdà
Arbitre Assistent 1: Jordi Ortiz Torres
Arbitre Assistent 2: José María Rodríguez Enrique
L'últim cop que Toni Fontova Cerdà va arbitrà el Sants va ser la passada jornada 6 contra el Can Vidalet. L'assistent Jordi Ortiz Torres tampoc es nou en partits santsencs, el que si hem d'anar fins el 2017 per trobar l'ultima vegada que va ser-hi a la banda. I el seu company José María Rodríguez Enrique, ara fa un any de l'últim cop que va ser-hi a la banda d'un partit del Sants, però es que com a àrbitre principal ja ens va xiular al 2012. Aquest segon assistent i l'arbitre principal son del col·legi de Barcelona1, mentre que el primer assistent es del col·legi del Vallès Occidental.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

La tretzena jornada va suposar la tercera victòria en quatre partits, de nou a l'Energia, per acabar amb la moral alta el 2023. Mal any el 2023, en el que hem vist guanyar al Sants poc mes d'una desena de partit, on es va produir el descens de Tercera, l'únic equip que ho va fer, i un mal començament de la nova Lliga Elit.
Aquest 2024 el comencem com a antepenúltims, per davant del Granollers, a quatre punts, i la Guineueta, a un, i empatats a punts amb el Palamós i Can Vidalet. A un punt per sobre estan Viladecans, Horta i Rubí, i a dos el Santboià. Per tant guanyant aquest partit deixem mes enrere a la Guineueta, i si els resultats son favorables podem fins i tot, afrontar l'última jornada de la primera volta a mitja taula. Aquest últim partit serà a casa contra l'Europa B, intractable aquesta temporada, però no es el mateix fer-ho des de mitja taula, que jugant-te les garrofes per no tornar a ser l'últim.

Gracies a la victòria de la jornada passada l'Adrià Prado va ser inclòs en el onze ideal de El mundo deportivo, per segona jornada consecutiva, i l'Iker Camacho en l'onze ideal del Diari sport.

La llista de gols va augmentar en dos, un pel Dani Lucea i un altre pel Jon Luna:
2 gol: Eloi Pozuelo, Martí, Jon Luna.
1 gol: Óscar Fernández, Alejandro Avilés, Sergio Peña, Adri Prado i Dani Lucea.

Nou canvi sota pals, i l'última jornada va ser per l'Iker Camacho que va encaixar un gol mes. No deixem la porteria a zero des de fa vuit jornades:
Iker Camacho: 13 gols en 10 partit (1 gol cada 69 minuts)
Pau Llasera: 7 gols en 4 partit (1 gol cada 51 minuts)

Van veure tarja Prado, Cura i Albert, de moment continuem sense cap sanció:
4 targes grogues: Dani Lucea.
3 targes grogues: Jon Luna, Cura i Albert.
2 targes grogues: Álex Ruiz, Cristian Poyatos, Escayola, Alejandro Avilés, Javi Boza, Borja López (entrenador), Borja Montejo i Prado.
1 targeta groga: Sergio Fernández (segon entrenador), Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant) i Sergio Peña.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Escola Esportiva Guineueta
E.E. Guineueta
E.E. Guineueta

Al 1961 al barri de la Guineueta es va fundar la Agrupación Deportiva Guineueta i tres anys mes tard, també al barri, es funda la Sociedad Recreativa Atlético Guineueta. Així va començar una rivalitat entre tots dos equips fins que al juny de 1974, al finalitzar la temporada 1973/1974, totes dues entitats van acordar unir-se sota el nom de Unión Deportiva Guineueta. Al barri també existia el Patronato de Escuelas Cívico Deportivas, dedicada a la formació del futbol base, que al juny de 1993 es va fusionar creant l'actual Escola Esportiva Guineueta. Combinant per una banda l'equip de futbol i per l'altre l'educació esportiva dels nens del barri.
Tot i sent tots dos equips de barris de Barcelona s'han trobat poc mes de deu vegades, i tret d'un parell de partits, la resta han estat sempre victòries santsenques. El primer partit disputat entre tots dos equips va ser al setembre del 1984 (1), primera victòria de la Guineueta sobre el Sants, amb remuntada després de que Eladio fes el gol santsenc. La golejada santsenca mes escandalosa, i que hauríem de repetir, va ser al setembre del 2013 (2). Partit que va començar guanyant la Guineueta, però que Navarro, Jordi, Picolo, Samu (amb dos gols) i Sumarroca, van acabar arreglant. Després del partit la Guineueta va posar una reclamació per alineació indeguda de Guille. El l'últim partit disputat al camp de la Guineueta va ser l'octubre de 2021 (3), amb victòria santsenca a les acaballes del partit d'un xut de falta.
La Guineueta està un punt per darrea nostre, i al igual que nosaltres necessita guanyar per poder sortir del pou. Jugen a casa, que es un avantage, però no guanyen un partit des de principis de novembre. Aquesta mala dinàmica i la necessitat de punts es el que hauriem d'aprofitar els blanc-i-verds per aconseguir una nova victòria.

Hemeroteca
(1) Guineueta, 2 - Sants, 1 El mundo deportivo (pàg. 42) (24/09/1984)

Comentaris

Entrades populars