Figueres - Sants

U.E. Figueres - U.E. Sants
El partit
U.E. Figueres
U.E. Sants
Lliga Elit (Jornada 23 - Temporada 2023/2024) - 24/03/2024 12:00
El proper dia 24 de març a les 12:00 l'U.E. Sants disputarà la vint-i-tresena jornada de la Lliga Elit, jugant contra l'U.E. Figueres. El partit es disputarà a l' Estadi municipal de Figueres, a Figueres, i serà dirigit pel col·legiat Andreu Portero Selles del col·legi d'Osona, assistit per Jordi Ortiz Torres, del col·legi del Vallès Occidental i Pablo González Ferrer, també del col·legi d'Osona.
Lloc del partit

Camps de futbol en un mapa més gran



Estadi municipal de Figueres
av. dels Jocs Special Olympics Figueres 2000, s/n, (Figueres)
Col.legiats
Arbitre principal: Andreu Portero Selles
Arbitre Assistent 1: Jordi Ortiz Torres
Arbitre Assistent 2: Pablo González Ferrer
El col·legiat Andreu Portero Selles només ha xiulat un cop els santsencs, i va ser des de la banda fa un parell d'anys. Per l'assistent Jordi Ortiz Torres, serà la quarta vegada que està a la banda d'un partit del Sants, i com a curiositat sempre a fora. I finalment Pablo González Ferrer ja va estar a la banda d'un partit però d'això fa tres anys.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

A la vint-i-dosena jornada vam treure un altre empat, i van vuit. La dada positiva es que vam sortir de les posicions de descens, la negativa, es que ara només estem a un punt de ser els cuers. Vam tornar a jugar com les últimes jornades, sense passar gaires angunies darrere, però sense xutar al davant. Aquest cop els de Lleida gairebé els hi surt be la jugada. Un gol en el primer xut a porta, i tirar-se enrere a l'espera que el contrari jugui i jugar al contracop. Però no van veure vindre que Avilés fotria un golarro de dimensions èpiques. Aquest sembla que serà un dels nostres handicaps en la lluita per no baixar. Portem dinou gols en vint-i-dos jornades, i encara que l'estadística digui que quasi es un gol per partit la veritat es que en deu d'aquests partits no hem marcat. I si fos una raó tàctica o de mala sort, podríem tenir esperança de que la cosa millores, però quan no es te gol es complicat solucionar-ho en les vuit jornades que queden. L'altre handicap son els rivals. Ja hem jugat contra el cinquè i el tercer, però en els vuit partits que queden jugarem contra el quart, el segon i el primer, i dos d'ells a fora de casa.

No hem de perdre de vista que, ara, no ho estem fent malament. En les últimes deu jornades només hem perdut dos partits, però arrosseguem set derrotes de l'inici de la lliga, que ara pesen molt. Som el primer equip fora del descens, però empatat a punts amb Guineueta, Granollers i Santboià, i a un punt del Viladecans que tanca la classificació. I per davant tenim al Palamós a un punt i al Rubí a tres. Viladecans i Palamós juguen entre ells, i tots dos han de guanyar, un per sortir de la cua i l'altre per no entrar en descens. La Guineueta contra el Can Vidalet, que està tranquil a mitja taula. El Santboià juga contra el Granollers i tots dos han de guanyar per tindre avantatge davant de l'altre en el futur. I el Rubí juga contra el Lloret i tots dos necessiten guanyar per continuar a zones tranquil·les una jornada mes. I una dada mes com a curiositat, ja matemàticament el Sants no es pot proclamar campió de la primera Lliga Elit de la historia, ja que resten 24 punts per jugar i el líder, l'Europa B, està a 25 punts de distancia.
Mentre El mundo deportivo ha posat a Sergio Peña en el seu onze ideal de la jornada, la jornada passada ho va ser del Sport, el diari Sport s'ha decidit pel golejador Avilés.

Alejandro Avilés va marcar el seu tercer gol i comparteix pichichi de l'equip amb en Sergio Peña:
3 gol: Sergio Peña i Alejandro Avilés.
2 gol: Eloi Pozuelo, Martí i Jon Luna.
1 gol: Óscar Fernández, Adri Prado, Dani Lucea, Cura, Zaid, Albert Ruiz i Àlex Ruiz.

I l'Iker va encaixar un nou gol mantenint la seva mitja d'encaixar un gol per cada partit que es posa sota pals:
Iker Camacho, 18 gols en 18 partits (1 gol per partit)
Pau Llasera, 9 gols en 5 partits (1 gol cada 50 minuts)

I els dos Borjas van veure tarja groga. En Montejo en el descompte i l'entrenador per protestar una de les decisions polèmiques de l'arbitre:
6 targes grogues: Jon Luna.
5 targes grogues: Dani Lucea i Àlex Ruiz.
4 targes grogues: Cura, Albert, Paul i Borja Montejo.
3 targes grogues: Prado, Alejandro Avilés, Sergio Peña i Borja López (entrenador).
2 targes grogues: Cristian Poyatos, Escayola, Javi Boza i Sergio Fernández (segon entrenador).
1 targeta groga: Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant), Pau Llasera i Caresia.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Unió Esportiva Figueres
U.E. Figueres
U.E. Figueres

La U.E. Figueres que coneixem avui en dia es la refundació del club que es va fer al juny del 2007, però els seus orígens son del 13 d'abril del 1919. Es fundà a partir de la unió del Sport Club Català i el Joventud Sportiva i Artística. Va jugar durant dècades a les lligues territorials catalanes, i no va ser fins el 1943 que no va arribar fins a Tercera divisió. Així va anar combinant categoria regional i Tercera fins que en el 1982 que puja a Segona B. I en la temporada 1986/1987 puja a Segona A, on va ser-hi set temporades. La millor de totes la 1991/1992, on al quedar tercer i es jugà l'ascens a Primera amb el Cadiz C.F. Aquell equip estava entrenat per Jorge d'Alessandro, i amb noms com Toni Jiménez, Gratacòs, Tito Vilanova, Tintín Márquez o Tab Ramos en l'equip. Però la temporada següent torna a Segona B, fins a la 2006/2007. Es llavors quan l'equip, es trasllada a Castelldefels i se li canvia el nom a U.E. Miapuesta Figueres, coses que poden passar al convertir-se en una societat anònima, com se l'obligà al jugar a Segona A. L'equip es perd i el juny del 2007, el club es refunda de nou a Figueres, recupera l'antiguitat i el nom, i comença a disputar partits a Tercera Regional. On va anar pujant categories fins que en la temporada 2012/2013 torna a Tercera. Categoria que va perdre a la 2021/2022.
El Figueres es un dels pocs que ens ha fotut una golejada aquesta temporada, 0 a 3 a l'Energia (1). I l'ultim cop que vam jugar a Figures, ara fa dos anys i un parell de mesos, també ens van fotre dos gols, 2 a 0 (2). Per trobar l'ultim gol del Sants a Figueres hem d'anar fins al 2021, quan Michu, sortint de la banqueta, va marcar els dos gols que donaven la victòria els blanc-i-verds (3) i provocaven la dimissió del tècnic figuerenc.
El Figueres porta mitja lliga lluitant per estar en les primeres posicions de la taula, i ara mateix el ser líder li queda llunyà a tothom que no sigui l'Europa B. Així que necessita guanyar per continuar la seva lluita directa contra Sabadell B, Vic o At. Lleida, tot i que en les últimes jornades els seus resultats no son gaire diferents dels del Sants. En les últimes jornades, portem un número semblant de empats, amb la diferencia que nosaltres hem tingut dos derrotes i ells no perden des de meitat de desembre, i va ser a casa. Així que ara li toca al Sants provoquin la seva sisena derrota.

Hemeroteca
(1) Sants-Figueres 0-3 El mundo deportivo (pàg. 29) (06/11/2023)
(2) El Figueres estrena año ganando al fin en Vilatenim El mundo deportivo (pàg. 26) (10/01/2022)
(3) Michu revoluciona el ataque del Sants y Javi Salamero dimite El mundo deportivo (pàg. 27) (01/03/2021)

Comentaris

Entrades populars