Sants - Vic

U.E. Sants - U.E. Sants
El partit
U.E. Sants
U.E. Vic
Lliga Elit (Jornada 20 - Temporada 2023/2024) - 03/03/2024 12:30
El proper dia 3 de març a les 12:30 la U.E. Sants disputarà la vintena jornada de la Lliga Elit, jugant contra el U.E. Vic. El partit es disputarà a l'Energia, i serà dirigit pel col·legiat Adrià Ballesteros Jurado del Col·legi de Figueres, assistit per Marcos Gómez Nuñez del col·legi d'Olot i Juan Antonio Trejo González, del col·legi de Girona.
Lloc del partit
Camp de L'Energia
Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col.legiats
Arbitre principal: Adrià Ballesteros Jurado
Arbitre Assistent 1: Marcos Gómez Nuñez
Arbitre Assistent 2: Juan Antonio Trejo González
El d'Adrià Ballesteros Jurado, serà el seu primer partit com a principal amb el Sants, l'anterior va ser fa un any com a assistent. Mentre que Marcos Gómez Nuñez i Juan Antonio Trejo González, s'estrenaran xiulant els blanc-i-verds .
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

A la dinovena jornada vam tornar empatar per tercera jornada consecutiva. I aquest cop, vist de com és va produir l'empat, vam guanyar un punt. Ja que en el minut 90 encaixàvem el 1 a 0, i en el sisè minut del descompte, de penal, varem salvar un punt. Aquest nou empat junt amb la resta de resultats, ens ha fet perdre una posició mes a la taula. Queden només deu jornades i es on habitualment tothom prem, o per salvar-se o per pujar, així que si fins ara no ha estat fàcil, ara encara ho serà menys. El punt positiu es que en les últimes deu jornades només hem perdut tres partits i hem fet quatre de les cinc victòries de la temporada i que l'Energia està sent un camp complicat per tothom. En punt negatiu que estem a un punt del descens, que encara no hem guanyat cap partit fora i que se'ns fa un mon el fer gols.
Estem empatats a punts amb el Rubí, i a un punt darrera nostre tenim a Guineueta i Santboià. A dos punts al Palamòs i a tres a Granollers i Viladecans. Per sobre tenim al Can Vidalet a quatre punts, així que encara que guanyem la nostre posició a la taula continuarà sent perillosa, però de no fer-ho ens podem enfonsar a l'ultima posició.
Javi Boza ha estat inclòs en el onze ideal de El mundo deportivo i l'Àlex Ruiz en el diari Sport.

La jornada passada vam fer un gol, de penal, que el primer de l'Àlex Ruiz que amplia la llista de golejadors:
3 gol: Sergio Peña.
2 gol: Eloi Pozuelo, Martí, Jon Luna i Alejandro Avilés.
1 gol: Óscar Fernández, Adri Prado, Dani Lucea, Cura, Zaid, Albert Ruiz i Àlex Ruiz.

I l'Iker va encaixar un nou gol, mentre a la banqueta estava Ricard Roca del filial:
Iker Camacho, 17 gols en 16 partits (1 gol cada 84 minuts)
Pau Llasera, 7 gols en 4 partits (1 gol cada 51 minuts)

I vam veure dos targes grogues, una Àlex Ruiz, que descansarà aquesta jornada per acomular cinc targes groges, i un altre Sergio Peña:
5 targes grogues: Dani Lucea i Àlex Ruiz.
4 targes grogues: Jon Luna, Cura i Albert.
3 targes grogues: Borja Montejo, Prado i Paul.
2 targes grogues: Cristian Poyatos, Escayola, Alejandro Avilés, Javi Boza, Borja López (entrenador) i Sergio Peña.
1 targeta groga: Sergio Fernández (segon entrenador), Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant) i Pau Llasera.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Unió Esportiva Vic
U.E. Vic
U.E. Vic

El 18 d'octubre de 1922 es va fundar el Vic Foot-ball Club, just 179 dies després de la fundació de la nostra estimada U.E. Sants. El futbol ja havia començat a la ciutat de Vic amb la creació del Marià Ausa al 1913, equip vinculat a l'església, i que sempre va tenir una gran rivalitat amb el Vic, de vinculació mes popular. A finals dels anys vint es van intentar varies fusions entre tots dos equips, l'Ausa amb millors instal·lacions però el Vic amb millor marxa esportiva, però les seves diferencies van fer que no fos possible. La fusió va arribar el 5 de juliol de 1943, quan tots dos equips estaven en decadència i crisis després de la Guerra Civil, i es va fundar l'actual Unió Esportiva Vic, que aglutinava el futbol de la ciutat, però també ciclisme, atletisme o basquet. Just després de la Guerra el club va haver de canviar el seu nom per Fútbol Club Vich, i en els quaranta el torna a canviar per Unión Deportiva Vich, i no serà fins després de la dictadura que no agafarà el seu nom actual. A la temporada 1951-1952 arriba el punt mes alt de l'entitat quan juguen els vuitens de final de la Copa del Generalísimo contra el F.C. Barcelona (Kubala, César, Biosca, Basora, Manchón, Ramallets,....) on perd 1 a 2. Però això va anar acompanyat amb el seu ascens a Tercera, on gairebé va ser-hi en totes les temporades entre 1953 i 1962. Des de llavors ha anat passant temporades a Tercera amb temporades a Preferent/Primera catalana. Els anys setanta Hipòlit Plànas es va convertir en un nom important al club, agafant un equip en crisis col·locant-ho estructuralment on es ara, i per això des del 20 de desembre de 2021 el camp del Vic duu el seu nom. En el segle XXI, els equips bases pateixen canvis i fusions amb el Remei C.F., el Riuprimer C.F. i l'Escola de Futbol d'Osona, creant el Vic-Riuprimer REFO. El 22 de maig de 2015 es fundà la Fundació Unió Esportiva de Vic, que ara mateix està unida a la U.E. Vic, la qual també ha recuperat els equips base.
En el partit de la primera volta va acabar amb un empat a zero gols (1). Resultat que de repetir-se perjudicaria a tots dos equips, els biguetans per la seva lluita per pujar i els santsencs per la seva lluita per no baixar. Per trobar l'ultima visita del Vic a l'Energia hem d'anar fins al gener de 2017, partit que també va acabar en empat, aquest cop a u (2). I hem d'anar fins el 2016 per trobar l'ultima victòria santnsenca sobre els biguetans, a l'Energia (3). El dos a un ja estava a la mitja part, amb gols de Mulero i Fran, i a la segona part el Vic va acabar amb nou jugadors.
Comencem la recta final de la lliga, deu patits en tres mesos, i on ens trobarem com en aquesta jornada, a equips que lluiten per quedar primers, i d'altres per no quedar últims. Així que qualsevol partit perdut, en la situació tan al limit que està el Sants, pot suposar el cop que ens envii a Primera Catalana.

Hemeroteca
(2) Càrrega positiva a L'Energia fundaciouevic.cat (08/01/2017)
(3) Missió: impossible fundaciouevic.cat (30/01/2016)

Comentaris

Entrades populars