Sants - Horta

U.E. Sants - U.At. Horta
El partit
U.E. Sants
U.At. Horta
Lliga Elit (Jornada 24 - Temporada 2023/2024) - 07/04/2024 12:30
El proper dia 7 d'abril a les 12:30 l'U.E. Sants disputarà la vint-i-quatrena jornada de la Lliga Elit, jugant contra l'U.At. Horta. El partit es disputarà al Camp de L'Energia, i serà dirigit pel col·legiat Enric Montero Casado, assistit per Fabio Canvese Pujol i Aleix Berenguer Frutos,tots tres del col·legi Barcelona 1.
Lloc del partit
Camp de L'Energia
Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col·legiats
Arbitre principal: Enric Montero Casados
Arbitre Assistent 1: Fabio Canvese Pujol
Arbitre Assistent 2: Aleix Berenguer Frutos
El col·legiat Enric Montero Casados ja ha xiulat diversos cops al Sants, des de la banda i com a principal, i en aquest últim cas ja amb Aleix Berenguer Frutos a la banda. El qual ha estat xiulant d'altres vegades al santsencs a la banda amb la companyia de Fabio Canavese Pujol.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

La primera victòria fora de casa al final va arribar just abans de l'aturada per Setmana Santa. Onze partits jugats fora de casa, els que hem de sumar cinc mes de la temporada passada, per tornar a guanyar fora de casa. Des de el 22 de gener de 2023 fins el 24 de març de 2024, catorze mesos i un parell de dies, per tornar a guanyar un partit oficial fora de casa. Per tant ja ens hem tret la malastrugança de sobre, i pel que fa a posicions a la taula ara estem tres per sobre del descens, però només ens separen tres punts de ser els últims. Estem empatats a punts amb el Granollers, però una posició per davant. A un punt tenim al Palamós. I a tres a Guineueta, Viladecans i Santboià. Qualsevol combinació en la que no guanyem, gairebé segur que ens farà tornar a perdre posicions. Per davant només podem atrapar a Lloret i Rubí que tenen tres punts mes que nosaltres. El Granollers i Palamós jugaran contra el Vic i el Sabadell B, que lluiten per ser segons. La Guineueta ho farà contra el At. Lleida, i ha d'aprofitar que els de Lleida es veuen administrativament en un altre lliga la temporada vinent. El Viladecans i Santboià jugaran contra el Rubí i Lloret, que de moment estan a la zona tranquil·la però els de darrera venim trepitjant fort. Així que no es complicat veure que si perdem podem, com a poc, tornar a posicions de descens directe. I ho torno a repetir, ara no ho estem fent malament, però el no guanyar gairebé tot el que queda implicarà baixar de categoria. Matemàticament podríem quedar segons, però també últims.

La jornada passada l'Àlex Ruiz va ser inclòs en els onzes ideals tant de El mundo deportivocom del diari Sport.

En la remuntada santsenca de l'ultima jornada, van marcar Eloi Pozuelo al 82 i Àlex Ruiz al 86 de penal. :
3 gol: Sergio Peña, Alejandro Avilés i Eloi Pozuelo.
2 gol: Martí, Jon Luna i Àlex Ruiz.
1 gol: Óscar Fernández, Adri Prado, Dani Lucea, Cura, Zaid i Albert Ruiz.

I l'Iker va encaixar un nou gol, per no perdre el (mal) costum:
Iker Camacho, 19 gols en 19 partits (1 gol per partit)
Pau Llasera, 9 gols en 5 partits (1 gol cada 50 minuts)

Només l'Àlex Ruiz va veure una tarja:
6 targes grogues: Jon Luna i Àlex Ruiz.
5 targes grogues: Dani Lucea.
4 targes grogues: Cura, Albert, Paul i Borja Montejo.
3 targes grogues: Prado, Alejandro Avilés, Sergio Peña i Borja López (entrenador).
2 targes grogues: Cristian Poyatos, Escayola, Javi Boza i Sergio Fernández (segon entrenador).
1 targeta groga: Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant), Pau Llasera i Caresia.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Unió Atletica d'Horta
U.At. Horta
U.At. Horta

La U.At. Horta es va fundar el 18 d'abril de 1922, uns dies abans que l'U.E. Sants que ho va fer el dia 22. Ho va fer a l'unir-se el C.D. Autonomia i Atlètic Base-Ball Club, per crear un nou equip mes fort al barri d'Horta. I coses del futbol, en el seu primer partit, que va ser el 24 de juny, contra l'Hospi, van aconseguir el seu primer títol: la copa Celda. L'Horta es d'aquella generació d'equips, que ara fa uns cent anys, van sorgir de diversos barris de la ciutat de Barcelona: Sants, Sarrià, Les corts, Gracia, Horta,... i que han estat claus en el futbol català, espanyol i fins i tot un d'ells campió d'Europa. Pel que fa al Horta va començar a l'any 1923 a les categories regionals catalanes, i no va ser fins el 1952 que va pujar a Tercera, on va ser-hi set temporades. Va tornar a pujar en el 1977 i fins el 2000 va passar mes temporades a Tercera que a les territorials catalanes. Sent el millor moment la 1994/1995 quan va haver de renunciar a jugar a Segona B per motius econòmics. Pel que fa al nou segle ha estat al revés i l'ha passat gairebé totes les temporades entre Primera Catalana i Preferent. Fins que gracies a un partit, dels de polèmica grossa i tribunals, contra el Sants, va poder tornar a Tercera a la 2016/2017. La temporada següent, ho va fer el Sants al decidir un jutge que així devia de ser.
El partit de la primera volta va ser una victòria clara dels d'Horta, 2 a 0 (1). Tot i que no hem d'anar gaire lluny per trobar l'última victòria santsenca contra l'Horta a casa, just en la seva última visita, l'any 2021 per un resultat de 2 a 0 (2), després d'haver estat ajornat per aquelles coses del 2020. Just el dia del partit farà 89 anys que el Sants guanyava per 1 a 2 a l'Horta al seu camp (3).
Tot i el mal resultat de la primera volta, i que l'Horta està a la part tranquil·la de la taula, els d'Horta des de gener només ha guanyat un partit. I que en comparació amb el Sants només tenen girats els empats i victòries, 8 victòries i 6 empats pels d'Horta i 6 victòries i 8 empats pels de Sants, els dos amb 9 derrotes. No podem no guanyar.

web: uahorta.cat
X: @uahorta
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
Hemeroteca
(1) Horta-Sants 2-0 El mundo deportivo (pàg. 29) (13/11/2023)
(3) Un magnifico partido y una justa victoria santsense El mundo deportivo (pàg. 4) (08/04/1935)

Comentaris

Entrades populars