Sants - Sabadell B

U.E. Sants - C.E. Sabadell F.C. B
El partit
U.E. Sants
C.E. Sabadell F.C. B
Lliga Elit (Jornada 26 - Temporada 2023/2024) - 21/04/2024 12:30
El proper dia 21 d'abril a les 12:30 l'U.E. Sants disputarà la vint-i-sisena jornada de la Lliga Elit, jugant contra el C.E. Sabadell F.C. B. El partit es disputarà a l'Energia, i serà dirigit pel col·legiat Víctor Moreno Martínez, assistit per Iván Ramos Muñoz, i Sergio Cabezas Rubio, tots tres del col·legi del Baix Llobregat.
Lloc del partit
Camp de L'Energia
Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona)

Camps de futbol en un mapa més gran
Col·legiats
Arbitre principal: Víctor Moreno Martínez
Arbitre Assistent 1: Iván Ramos Muñoz
Arbitre Assistent 2: Jordi Marc García Torres
El col·legiat Víctor Moreno Martínez ja ens va arbitrar, a casa, contra el Valls a la primera volta. L'assistent Iván Ramos Muñoz ha estat varies vegades a la banda de un partit santsenc, però en cap a la lliga Élit. I tots dos junts amb Jordi Marc García Torres ja van ser els arbitres en un partit amistós jugat a l'Energia l'agost passat.
Els de casa
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants
Unió Esportiva de Sants

La vint-i-cinquena jornada va portar l'onzena derrota i potser una de les doloroses de la temporada, ja que es va veure de nou els jugadors impotents quan la situació es va torçar, tot i la bona primera part. Com a resultat hem entrat en zona de descens directe i el Palamós que era el nostre rival, en surt i ara ens avantatge en dos punts. El menys dolent de la jornada es que la resta dels que juguen per evitar el descens també van perdre a excepció del Viladecans que va empatar i ens va retallar un parell de punts. Som els primers en marcar el descens directe, a dos punts tenim al Viladecans i a tres Guineueta i Santboià. Per davant el Granollers a un punt i el Palamós a dos. El següent per sobre es el Lloret però ja el tenim a set punts, a cinc del Palamós. S'ha creat un forat gran entre els equips de la zona tranquil·la i els que juguen per no baixar, tenint en compte que només queden cinc partits.
El Santboià jugarà contra el Viladecans, potser el que mes interessa al Sants es que empatin i cap dels dos es mogui massa en llocs de la taula. La Guineueta rep a l'Horta que s'està enganxant al grup amb opcions de ascendir. El Granollers juga contra el At. Lleida, que està empatat a punts amb l'Horta però amb una posició per davant. I el Palamós jugarà contra el Valls, que està a la part tranquil·la. El Sants jugarà contra el Sabadell B, segon en la classificació, però te al líder ja a nou punts. Tot i que la primera plaça sembla impossible, no es pot adormir ja que per darrera te a Vic, Figueres, At. Lleida i Horta trepitjant-li els talons. Gairebé tots els que estem a la zona baixa juguem contra els que es juguen l'ascens i no cal ressenyar que si es dona una nova ensopegada santsenca, molt probable, i una feliç victòria dels tres de darrera podem acabar en una de les últimes posicions. Depenent de quins resultats es donin, l'Europa B pot tindre l'ascens assegurat aquesta jornada. I si es vol ser optimista, el Sants matemàticament encara pot ser quart i entrar en l'ascens.

Vam marcar només un gol, en Cristian Poyatos, el seu primer gol aquesta lliga:
3 gol: Sergio Peña, Alejandro Avilés i Eloi Pozuelo.
2 gol: Martí, Jon Luna i Àlex Ruiz.
1 gol: Óscar Fernández, Adri Prado, Dani Lucea, Cura, Zaid, Albert Ruiz i Cristian Poyatos.

La bona mitja de l'Iker en les últimes jornades se n'ha anat a orris, ja que va encaixar cinc gols:
Iker Camacho, 25 gols en 21 partits (1 gol cada 75 minuts)
Pau Llasera, 9 gols en 5 partits (1 gol cada 50 minuts)

La jornada passada només vam veure dos targes, una per l'Albert Ruiz i l'altre per l'Adri Prado:
7 targes grogues: Jon Luna.
6 targes grogues: Àlex Ruiz.
5 targes grogues: Dani Lucea i Albert.
4 targes grogues: Cura, Paul, Borja Montejo i Alejandro Avilés i Prado.
3 targes grogues: Sergio Peña i Borja López (entrenador).
2 targes grogues: Cristian Poyatos, Escayola, Javi Boza i Sergio Fernández (segon entrenador).
1 targeta groga: Iker Camacho, Álex Jiménez (Ajudant), Pau Llasera i Caresia.

web: uesants.cat
X: @uesants
Viquipèdia: ca.wikipedia.org
El rival
Centre d'Esports Sabadell Futbol Club B
C.E. Sabadell F.C. B
C.E. Sabadell F.C. B

La institució com a tal, el C.E. Sabadell, es va fundar el 1903, però el C.E. Sabadell F.C. B va ser fundat el 30 de juny de 1969. Va ser llavors, amb el primer equip jugant a Primera divisió, que es va decidir fundar el seu filial, que no començaria a jugar fins a la temporada 1970/1971 a Regional Preferent. Tota la seva vida esportiva la ha passat jugant entre Regional preferent, Primera i Segona Regional.  En la 1990/1991 amb la creació de la Primera Catalana, va aconseguir un lloc en aquesta nova categoria. I a la següent puja a Tercera divisió, però el primer equip se'l sanciona administrativament i li fa perdre de rebot el lloc aconseguit al camp, tornant a passar temporades entre les categories preferents. En la 2002/2003 va desaparèixer, però l'any 2005 es torna a fundar, fusionant-se amb el Can Llong i començant, de nou, des de Segona Preferent. A la 2009/2010 torna a ser-hi a Regional Preferent, però nous canvis al club fan que a la següent temporada tornin a Segona Preferent. I un altre cop torna a ascendir fins que la 2014/1015 la disputa a Tercera divisió on va ser-hi poc temps. A la 2018/2019 torna a ser-hi jugant a Segona Catalana, però un cop mes torna a pujar categories fins que a la 2021/2022 arriba a Primera Catalana, on la temporada passada va quedar quart del seu grup que li ha donat una plaça en aquesta nova lliga Elit.
Es veritat que han jugat poques vegades entre el Sants i el filial del Sabadell, però per trobar l'única victòria santsenca hem d'anar fins el 1971 amb un contundent 6 a 0 (2). En el partit de la primera volta el Sabadell B, ens va guanyar per 2 a 0 (1), en aquell moment nosaltres érem els últims i ells duien quatre partits consecutius guanyats. I
Es veritat que en aquest moment la situació es diferent, i els de Sabadell no estan en el seu millor moment, van empatar en l'última jornada contra el Viladecans, i només ha guanyat un dels set últims partits. En aquestes set últimes jornades el sabadellencs han aconseguit 7 punts i els santsencs 6. Però no es pot passar per alt que tots dos estan jugant per objectius diferents, i que el Sants necessita de fer un partit perfecte i deixar la porteria a zero per simplement tenir una oportunitat de puntuar. Ara mateix no es segur que ni aconseguint els 15 punts que queden de temporada, la vinent no estem a Primera Catalana, però pitjor serà no fer-los.

Hemeroteca
(1) Sabadell B-Sants 2-0 El mundo deportivo (pàg. 34) (16/11/2023)
(2) 6-0: SE DESTAPO EL SANS El mundo deportivo (pàg. 15) (02/08/2015)

Comentaris

Entrades populars