Crónica
El Sants fur muy superior y goleo al Efac Almacelles. Los de Pep Maguí van lanzados y se colocan a un solo punto del lider.
Font (Jesús-Diari Sport)

El líder, a un punt

Havent-se disputat ja la 29ª jornada de lliga, el Sants continua amb la seva escalada a la taula. Si fa una setmana encara era tercer, ara té més o menys consolidada la segona posició -havent jugat dijous un partit ajornat, finalitzat amb victòria per 1 a 0 davant el Sant Joan Despí- i pressiona la Gimàstica Iberiana, líder amb només un punt de diferència sobre l'equip de Pep Margui.
La bona situació del Sants, que continua amb la dinàmica positiva sumant 11 triomfs en 12 partits, no es va veure frenada al camp de l'Almacelles, on el conjunt verdiblanc va aconseguir una còmoda i contundent victòria per 0 gols a 5. Poc va poder fer l'equip lleidetà davant un visitant que va guanyar l'esquena a la defensa local en moltes ocasions, i que no va haver de patir per veure arribar els primers gols. Passats els 20 minuts de partit, l'equip santsenc ja guanyava per 0 a 2, tots dos gols aconseguits per Tacón, que suma ja 6 dianes des que va arribar a la nau santsenca. El primer dels gols va ser mig fabricat a la botes d'Oliver, que faria el tercer abans de marxar al descans amb assistència de Tacón.
Així, el Sants marxava tranquil al descans, com feia moltes jornades que no passava, i Pep Margui es veia en situació de poder donar l'oportunitat als jugadors que menys han jugat aquesta temporada. Només iniciar-se el segon temps, Xavi Pascual, en una bona jugada individual, aconseguia el quart gol. A partir d'aquí, es van anar succeint els canvis, donant entrada al camp de l'Almacelles a Dani, Cristian, Edu i Isaac, els davanters que menys minuts han jugat. Dani va ser l'autor del cinquè gol rematant de cap una pilota penjada a l'àrea.
El cuer va tenir molt poques ocasions, i va mirar de sorprendre Carlos amb xuts llunyans. Tres partits acumula ja l'equip mantenint la seva porteria a 0, i això en bona part es deu a la solidesa de la línia defensiva, que ahir no es va veure afectada per les baixes de tres laterals -Navas, Moyano i Óscar- ocupant la banda dreta de la defensa Nabil.