Els equips de Magòria probablement es traslladaran per Nadal

Tot i que encara no es parla de calendaris oficials sembla gairebé segur que els equips que juguen al camp de futbol de Magòria no es podran traslladar a temps d’iniciar la temporada als camps provisionals del carrer Energia. Jordi Montbrú, representant territorial de la Secretaria General de l’Esport a Barcelona, explica que el projecte d’obres del carrer Energia encara no està tancat i per tant no creu que es pugui començar a treballar abans del juliol. L’origen del retard es troba, segons explica Montbrú, en que els primers projectes presentats no complien amb alguns requisits tècnics exigits des de la Secretaria General de l’Esport.
Jordi Montbrú puntualitza que el calendari es preveu aprovar en un termini de quinze dies i serà en aquest moment quan es comuniqui oficialment als clubs. “Estem en un moment en què cal començar ja l’obra, tot apunta que serà el mes de juliol”, diu Montbrú. Així doncs, tot i que encara no s’ha concretat, el representant calcula que el trasllat no es podrà fer fins per Nadal, aprofitant la parada de l’activitat dels equips.
Les obres que s’han de fer al camp del carrer Energia impliquen fer de nou els vestidors i s’hi farà un camp de gespa artificial. “És com si féssim un equipament nou”, diu Jordi Montbrú.
Són més de 900 esportistes federats els que actualment utilitzen les instal·lacions de Magòria i que per tant hauran de ser traslladats al carrer Energia. Jordi Montbrú explica que, per interferir el mínim en l’activitat esportiva, independentment de les obres, el trasllat es farà en un moment de parada. És a dir, que si a l’estiu no es pot fer es farà per les vacances de Nadal o si encara s’endarrerissin més els treballs per Setmana Santa. “Evidentment que això trastocarà però mirarem que el tall sigui en una temporada en què hi hagi una aturada de competició”, diu.
Imma Moraleda, regidora del Districte de Sants-Montjuïc, tampoc es mostra optimista per a que els equips puguin començar la temporada 2009-10 al carrer Energia, però assegura que des del Districte vetllaran per tal que els equips no es quedin en cap moment sense terreny de joc.

Per altra banda, Vicenç Bellido, president de la Unió Esportiva de Sants, ja dóna per fet que el trasllat no serà possible pel setembre. Per això, l’entitat s’està plantejant que el seu primer equip, que en la propera temporada jugarà a Primera catalana, es traslladi al camp de la Bàscula, que al setembre també serà de gespa. “La terra no és l’espai més adient per poder fer el joc que requereix [...] seriem probablement l’únic o dels pocs equips que jugarien a Primera catalana en terra.
Jordi Suñé, president de la Societat Esportiva Mercat Nou - Magòria, lamenta que a les entitats usuàries no se'ls hagi informat dels canvis en els calendaris. Explica que les darreres notícies que els han donat és que les obres començarien al maig, però han vist que això no ha estat així. Assegura que la manca d'informació els afecta directament tant en la seva activitat, tant esportiva com d'entitat. Els problemes de la incertesa se sumen al deteriorament que actualment tenen les instal·lacions de Magòria.

(Font:El3.org)

Comentaris

Entrades populars