Desencallada a Sants la primera fase de reurbanització de Can Batlló

L’ajuntament preveu que el reivindicat nou centre sanitari pugui estar enllestit el 2012
Les obres del camp de futbol que substituirà el de la Magòria permetran aixecar el CAP de la Bordeta

Al cap d’anys de reclamacions veïnals i d’un llarg estira-i-arronsa entre administracions, per fi el centre d’atenció primària (CAP) de la Bordeta sembla que serà una realitat. La Generalitat ha començat les obres del camp de futbol al carrer de l’Energia, situat al barri de la Marina, i aquesta decisió sembla haver desencallat, almenys en part, la primera fase de l’enquistada reforma urbanística dels voltants de Can Batlló. «Ens ha costat molt, però el més important és que per fi han començat i l’engranatge ha començat a girar», explica satisfeta Imma Moraleda, regidora del districte, per qui el més important és que aquesta obra permetrà iniciar la construcció del tan reivindicat CAP de la Bordeta als terrenys que ara ocupa el camp de futbol de la Magòria, situat entre la Gran Via i el carrer del Corral.
Aquesta pastilla del carrer de l’Energia va ser adquirida per l’Ajuntament de Barcelona a finals de l’anterior mandat amb l’objectiu de convertir-la en una gran zona d’equipaments, encara que no va ser fins al mes passat quan es va aprovar el projecte definitiu per al terreny, que inclourà, a més a més del camp de futbol, una residència per a gent gran, un poliesportiu amb piscina i un pàrquing subterrani. Tots aquests equipaments havien estat reclamats pels veïns durant anys.

CONFLICTE D’ADMINISTRACIONS // L’ajuntament va cedir a la Generalitat la part dels terrenys de la pastilla del carrer de l’Energia en què havia d’anar el camp de futbol provisional que havia d’acollir els equips que ara utilitzen el camp de la Magòria, perquè l’administració autonòmica pogués enderrocar el camp de la Bordeta i iniciar en aquests terrenys les obres del nou CAP, que tindrà entre 3.000 i 3.500 metres quadrats en tres plantes. Però, per desavinences entre diversos departaments de la Generalitat, segons ha apuntat sempre el districte, l’inici de les obres, que haurien d’haver començat a principis del 2009, s’ha endarrerit gairebé un any.
Sobre la polèmica de per què construir ara un camp provisional per al cap de poc temps tornar a construir-ne un de definitiu, la regidora apunta que «encara s’ha de parlar». «No podem demanar-li a la Generalitat que ens construeixi el camp de futbol definitiu», puntualitza Moraleda, que sí que s’aventura a deixar la porta oberta a una possible «adaptació posterior per part de l’ajuntament d’aquest camp per convertir-lo en definitiu, adaptant les grades i els vestidors».

OBRES DEL CAMP // Segons la regidora, està previst que les obres de construcció del camp provisional durin sis mesos, així que els equips de Magòria podran traslladar-s’hi abans de l’inici de la temporada, i deixar lliure els terrenys per iniciar les obres del CAP de la Bordeta, que no tenen una data tancada, però sí que ja tenen a punt el projecte, que compta amb el vistiplau dels veïns.
Ara falta que surti a concurs i que comencin les obres de l’anhelada instal·lació, que, si no sorgeixen imprevistos, estarà a punt el 2012.

(font: Helena López - elperiodico.cat)

Comentaris

Entrades populars