El gol de Navarro decideix

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

L’equip de Tito Lossio es va imposar per un ajustat 0-1 al Cirera i va sumar la tercera victòria consecutiva. Nou punts que permeten al Sants quedar-se a quatre del segon i a cinc del líder. Com ja va fer a la primera volta del campionat, el Sants s’ha emportat els nou punts en joc en les cites davant Premià de Dalt, UD Catalana i UD Cirera. En tots tres partits victòries per la mínima, 1-2, 2-1 i 0-1. Però nou punts que permeten a l’equip retallar diferències amb la part alta de la taula i que serien encara més bons si dijous davant el Molletense, en els quinze minuts que resten per jugar, els de Tito Lossio aconsegueixen capgirar el gol inicial del rival.

Possessió repartida

És el Cirera un equip que venia de guanyar només un partit dels darrers cinc. Sobre la gespa, però, a la primera part, van sorprendre positivament les seves ganes de combinar i d’arribar a la porteria del Sants a base de jugades trenades. Al davant, però, els hi falten jugadors que siguin decisius i al darrere, un pèl més de contundència i potser és això el que els condemna a mirar-se des de tan a baix la classificació del Grup 2 de 2a catalana. Al Municipal de Cirera va ser, de fet, l’equip local el primer en posar les primeres ocasions i gaudir del primer servei de cantonada. A base de pilotes penjades des de la dreta buscant la pujada d’Angel Vega per l’esquerra; de xuts tímids del mateix Angel o de Javi Bustos, i dels intents de desmarcar-se pel mig d’Aleix Tarres. Així atacava el Cirera, trepitjant el terreny de joc del Sants i generant una sensació de perill, però, lleu.
El Sants s’ho mirava i veia com en els primers minuts el rival és convertia en un dels primers en guanyar-li el “duel” per la possessió. Els de Tito Lossio, però, també feien de les seves i l’ocasió més clara de la primera part arribaria en una pilota que rebria Albert Sumarroca que, dins l’àrea, davant el porter, l’enviaria al pal i es quedaria ben a prop d’inaugurar el marcador.
Eren uns primers minuts de partit i els que vindrien de la primera meitat agraïts de veure, amb dos equips proposant i amb opcions d’avançar-se. Faltava, potser, per part dels dos generar opcions més clares, com la de Sumarroca, atrevir-se a fer un pas més endavant. El mateix Albert en tindria un altre però li faltaria espai per carregar bé la cama i xutar, es trobaria ja a sobre el porter del Cirera, Toni Rodríguez, que es quedaria amb la pilota a les mans. Amb un onze inicial força ofensiu i una defensa més aviat de tres, amb Arbulu actuant com si fos un extrem, la fórmula no acabaria de funcionar per avançar-se al Municipal de Cirera en els primers 45 minuts. Sota un sol no gaire propi de finals de febrer es clouria una primera part amb una gran ocasió pel Sants i d’altres, no tan clares, repartides entre ambdós equips.

Agradar-se, no sentenciar i patir

L’inici a la segona part del Sants va ser demolidor. Els de Tito Lossio van sortir a mossegar, molt més intensos i agressius que a la primera part i quan el públic i els jugadors del Cirera encara s’estaven col·locant, Sergio Navarro es va fer amb una pilota a la frontal i va posar el 0 a 1 amb un xut potent i ben dirigit que no va poder aturar Rodríguez. Tretzè gol del davanter aquesta temporada i segona jornada consecutiva marcant, Navarro segueix en forma i encertat de cara a porteria. A partir del gol, l’equip, sobrat de confiança, se’n va anar cap amunt i va protagonitzar uns quinze minuts de joc on va deixar detalls de gran qualitat. Tocs d’esperó, jugades trenades… i una combinació boníssima que va acabar amb una centrada des de l’esquerra de Sumarroca, un toc de taló de Fran i un xut de Navarro que es va quedar ben a prop de fer el segon. Tot i així, amb el pas dels minuts es va veure un Sants que, per moments, s’agradava tant que s’entretenia fent filigranes i no sentenciava el partit. Jugaven amb foc i el 0 a 1 encara presidia el Municipal de Cirera. Al davant, però, el rival s’havia fet petit i ja no s’acostava a la porteria de Carlos Blanco, només Carlos Gómez intentava multiplicar-se i fer avançar línies als seus. I al Sants ho provaven entre Fran i Peke, i també Samuel. En una d’aquestes, Guillem Hernández veuria espai a la dreta i allà la posaria per la cursa de Freixenet que, a punt d’entrar dins l’ària, enviaria una passada que es quedaria un pèl curta per Samuel i Peke. El Sants s’acostava, rondava l’àrea del rival però no es compatibilitzaven gaires accions reals de perill més i, poc a poc, l’equip començaria a tornar-se més imprecís en les accions d’atac i a perdre algunes pilotes que propiciarien algun contracop del rival. Un rival, el Cirera, que des del 75 jugava amb deu per la doble groga a Fran Carrasco i que al 89 es quedaria amb nou per l’expulsió, també, d’Albert Rubio. Seria, però, en l’afegit, quan, amb dos menys, el Cirera estaria més a prop de fer l’empat i faria patir a l’afició santsenca. Primer amb una jugada de Traore per la dreta que aturaria la defensa i, després, en un xut de Corrales. Dani centraria des de la dreta per Javi Bustos i aquest provaria de superar Carlos Blanco que l’aturaria però el refús quedaria mort a la frontal. Amb Blanco camí de recol·locar-se, Corrales es trobaria amb l’opció de fer l’empat però al costat del balcó de l’àrea enviaria el xut massa desviat.

Els tres punts que es van sumar davant el Cirera permeten l’equip posar-se amb 40 i quedar a quatre del Carmel, segon, i a cinc del Premià Club Esportiu, nou líder. La jornada 22 de campionat ha estat propícia, a més, per l’equip de Tito Lossio perquè a la victòria del Sants se li va sumar l’empat entre Mataró i Carmel i les taules també del Molletense al camp del Premià de Dalt. El proper cap de setmana la lliga s’atura però aquest dijous 27 de febrer l’equip reprendrà el partit amb el Molletense i jugarà a les 21:40 a l’Energia els 15 minuts que resten. El marcador amb que s’iniciarà aquest darrer quart d’hora és el de 0-1 favorable al rival, el Sants buscarà capgirar el resultat davant un equip que jugarà amb deu i que es troba en una dinàmica negativa, fa tres jornades que no guanya.