A tocar de l’ascens!

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

Els de Tito Lossio necessiten sumar un punt en la última jornada per assegurar-se la promoció d’ascens. Una victòria combinada amb una ensopegada del Molletense faria campió al Sants

Després de 33 jornades el Sants és a només un punt d’assegurar-se, al menys, la segona posició de la taula i de jugar la promoció d’ascens per tornar a la Primera Catalana. El 3-1 davant la Grama B, fa que un empat en l’últim partit del curs davant el Carmel doni el premi del play-off a un Sants que buscarà, però, la victòria i confiarà en l’ensopegada del líder, el Molletense, que visitarà l’Equipo JA. Els de Tito Lossio porten una segona volta històrica, amb 15 partits seguits ja sense perdre –entre ells 11 victòries- i a base de treball, esforç, joventut i il·lusió estan a tocar de tornar l’equip a la categoria que es va perdre la temporada passada.

La sentència arriba a la primera part

Es trobaven a l’Energia dos equips amb dinàmiques positives però en posicions totalment oposades a la taula. El rival era una Grama B que sumava sis victòries en els darrers vuit partits. I és que els de Santa Coloma, després d’una primera volta molt irregular, ha estat a la segona quan han començat a treure bons resultats. Ha arribat massa tard però la reacció dels de Diego Milton que després de caure amb el Sants han confirmat el seu descens a la Tercera Catalana.
Era, així, l’última opció que tenien de salvar-se, guanyar a l’Energia i esperar una derrota del Turo de la Peira. El Sants, per la seva banda, sabedor de la victòria del Molletense davant el Premià, sabia que una victòria el feia assegurar-se quasi pràcticament la segona plaça i li permetia seguir somiant amb el títol de campió i l’ascens directe. Objectius oposats, però dos equips igual de necessitats. I dos equips, a més, amb una idea de futbol similar optant per arribar a la porteria contrària combinant i jugant per terra i no pels aires.
La possessió va estar repartida des de l’inici i tots dos equips buscaven la porteria contrària. La primera ocasió la posaria el Sants amb un xut de Samu que trauria amb la punta del peu un Manu salvador. Els de Tito Lossio començaven a carburar i al davant Samu i Navarro es barallaven per baixar totes les pilotes que els hi arribaven des del darrere. A la zona defensiva el Sants no patia. I és que la Grama gaudia de possessió i s’acostava a la frontal però no trobava espais per inquietar Carlos. En la següent arribada del Sants, Navarro la deixaria per Samu, i la defensa colomenca faria caure el nigerià. L’àrbitre marcaria el punt de penal i des dels onze metres Navarro obriria la llauna.
Poc després, Guillem Hernández estaria a prop de fer el segon amb un gran xut des de la frontal que aturaria Manu, Fran remataria de cap un servei de cantonada i al 34 Navarro lluitaria una pilota dins l’àrea i després de controlar-la amb el pit superaria de nou el porter de la Grama. SergioGol Navarro signava el seu gol número 25 aquesta temporada i en l’última jornada es jugarà amb Javi Pelegrín –de la Guineueta, amb 24- ser el màxim anotador de la categoria.

El 2-0 deixava les coses molt bé pel Sants i els de Lossio seguien buscant el tercer. En una d’aquestes, Samu en jugada personal des del vèrtex dret provaria sense sort Manu però en la següent trobaria, per fi, el premi al seu esforç. L’incansable davanter faria dos retalls preciosos a la frontal amb els que superaria dos defenses de la Grama i acabaria superant el porter visitant amb un xut creuat. “Saaaaaamu, Saaaaaaamu, Saaaaaaamu….!” així corejaven el seu nom uns Resakas amb els que Samu s’acostava a celebrar el gol i el davanter rebria també moltíssims aplaudiments i mostres d’apreci per part de la resta de jugadors i entrenadors del futbol base del club que s’ho miraven des de la banda. Treballador, lluitador i sempre amb il·lusió, Samu és ja un dels preferits de l’Energia. Amb el seu gol s’arribaria al descans i a la mitja part seguiria la festa amb l’homenatge als tres cadets de l’entitat campions de les seves categories.

Gol de la Grama i control final del Sants

A la represa, la Grama es va fer amb la possessió de la pilota durant gairebé els primers vint minuts. Els de Diego Milton no li van perdre la cara al partit i van intentar acostar-se en el marcador en tot moment. Amb un Edgar multiplicat i Kevin i Yasser posant velocitat movien la pilota a prop de l’àrea del Sants. Al 54, després d’una passada enrere desafortunada de Guillem, la pilota acabaria als peus d’un Yasser que sorprendria Carlos Blanco i col·locaria el 3-1. El gol de la Grama faria creure una mica més a l’equip visitant però seguirien sense generar oportunitats tot i voltar per la zona de ¾. El Sants viuria uns minuts d’imprecisions i poc control però no patiria en excés.
El partit canviaria amb l’entrada al terreny de joc de Sergio Arbulu i Albert Sumarroca al 70’. I ho faria encara més al 78’ amb la segona groga a Edgar després d’una entrada per darrere sobre un Sumarroca que marxava sol cap a la porteria de Manu. Amb un menys, la Grama va baixar una mica els braços i el Sants va retrobar-se amb la possessió i el control.
En els darrers deu minuts l’Energia es divertiria amb les arribades dels de Lossio. Sumarroca faria para bojos al seu extrem esquerre als defenses visitants i per la dreta, Cristian es tornaria a animar a pujar. Una centrada de Fabregat estaria molt a prop d’acabar amb un gol de Peke i una de Sumarroca acabaria als peus d’un Samu que no podria definir.
Moriria el partit amb el 3-1 final, amb l’alegria dels de Tito Lossio sobre la gespa i al vestidor i amb la tristesa i les llàgrimes d’alguns dels jugadors de la Grama B.

Un partit queda per tancar la lliga regular i si Sants i Molletense no fallen i sumen els tres punts, els de Tito Lossio es veuran abocats a jugar la promoció d’ascens. Una eliminatòria a dos partits en què s’enfrontarien a un segon d’un altre grup: G1 – Camprodón / G3 – Sant Ildefons o Juventud 25 Septiembre / G4 – Gironella / G5 – Lleida Esportiu Terraferma / G6 – Morell. El grup però arriba amb moltíssima confiança a l’última cita després de 15 partits sense perdre i l’objectiu és aconseguir els tres punts al Carmel i confiar en un empat o una derrota del Molletense.

Comentaris

Entrades populars