Comiat amarg

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El primer equip cau per 2-3 davant La Jonquera en l’últim partit a casa d’aquesta temporada

El Sants no ha pogut sumar la victòria en l’últim partit a l’Energia d’aquesta temporada. Els de Tito Lossio han caigut per 2-3 davant La Jonquera en un partit, amb poc en joc però que ha estat marcat per una segona meitat accidentada. Teixidor, jugador de l’equip empordanès ha agredit Fran Avilés, ha vist la vermella i el capità santsenc ha hagut d’abandonar el terreny de joc amb un fort cop i sang al nas. A més, en els darrers dotze minuts, el col·legiat ha marcat dos penals, un favorable al Sants i un altre a la Jonquera.

Empat amb bon joc

El Sants sortiria amb ganes de portar la iniciativa i d’avançar-se ràpid en el marcador. Els de Tito Lossio formarien amb una defensa de cinc, formada per Fabre, Freixi, Fran, Alberto i Molina i un atac amb Samu, Pau i Felip. El primer en generar perill per part del Sants seria Aleix amb un xut des de la frontal. El migcampista es quedaria a prop d’obrir la llauna i els de Lossio seguirien fent mal gràcies a les continues curses per bandes de Cristian i Molina.

El gol arribaria al 13’ després d’una passada de Felip des de camp propi cap a Pau Navas. L’extrem protagonitzaria una gran jugada per la dreta, superaria dos defenses jonquerencs i cediria per Aleix que faria l’1-0 i el seu primer gol de la temporada.

El Sants continuaria arribant i Felip – a centrada de Fabre- i Gala es quedarien a prop del gol i forçarien bones aturades de Lobato.

La Jonquera tindria la seva després de recuperar una pilota al mig del camp que acabaria transformant en gol Albert Bassols (22’) i, l’equip de Xavier Agustí començaria a assentar-se sobre la gespa i intentaria també elaborar les seves jugades d’atac. L’empat dels empordanesos, però, estaria envoltat en polèmica per unes mans força clares del jugador que acabaria assistint Teixidor. L’àrbitre, però, no marcaria res i l’1 a 1 pujaria al marcador.

Abans del final, ambdós equips es trobarien amb alguna opció de gol però la més clara seria un xut creuat des de la dreta de Pol Compte que marxaria per línia de fons.

Surrealista

A la segona meitat, La Jonquera es trobaria força d’hora amb un gol en aprofitar una errada en defensa del Sants que, tot i tenir un servei de banda a favor, regalaria la pilota als empordanesos. Marc Teixidor en trauria petroli i faria l’1-2 (52’). Els de Lossio, però, seguirien fent el seu partit i ràpidament, només cinc minuts més tard farien l’empat.

Samu lluitaria com mai una pilota dins l’àrea i tot i rebre la pressió de fins a tres jugadors, se’n sortiria per cedir-la a Felip que aconseguiria el 2-2.

Semblava que el partit tornava a començar i que ens retrobaríem amb el bon Sants dels primers 20 minuts de partit però, malauradament, a poc a poc, ens acostaríem a uns últims 15 minuts surrealistes.

Abans, però, Freixi faria un bon xut de falta que gairebé sorprendria Lobato i, al camp des del 68’, Sergio Navarro tindria la seva després de fintar molt bé al porter però la pilota marxaria fora. El mateix Navarro forçaria un penal favorable al Sants al 79’ que trencaria del tot el partit. I és que mentre tota l’Energia estaria mirant a l’àrea de La Jonquera, al mig del camp, Marc Teixidor donaria un cop al nas a Fran i el capità començaria a sagnar i hauria de deixar el terreny de joc. L’àrbitre expulsaria el jugador visitant i també a l’autor del penal – Fageda- i es quedaria La Jonquera amb 9. El Sants però tampoc jugaria amb 11, ho faria amb 10 perquè amb lesionats i sense poder comptar amb els del filial que jugaven a Santa Coloma ja no tindria canvis a la banqueta i no podria fer entrar a ningú en substitució de Fran.

Navarro picaria el penal i marcaria però l’àrbitre faria repetir el xut en considerar que algun jugador hauria entrat a l’àrea abans d’hora. En la repetició del llançament, Lobato li encertaria la intenció i refusaria la pilota.

El partit estaria ja totalment descontrolat i serien uns darrers 10 minuts plens d’interrupcions, amb el col·legiat interrompent contínuament el joc xiulant faltes molt rigoroses i els dos equips un pèl desconcentrats.

Al 93’, Cristian faria caure dins l’àrea a Pol Compte, veuria la segona groga i Compte aprofitaria el penal per marcar el 2-3 i donar la victòria a La Jonquera.

La derrota fa que el Sants es quedi amb 53 punts i que ja no pugui fer-se amb la tercera posició. L’equip jugarà l’últim partit de la temporada el proper diumenge a les 12h al camp d’un Manresa que s’estarà jugant la promoció.