1ª Catalana grup 1 – Jornada 13

UE Sants – Cd’E Manresa

BLACK SUNDAY; el Manresa també s’apunta a la felera de les rebaixes (1-0)

José Antonio Sánchez | BARCELONA

El Manresa no va ser capaç de furgar en la ferida d’un rival que duia set partits sense testar el caviar en forma de victòria. L’equip blanc-i-vermell va fer un partit gris, malgrat dur la iniciativa la major part dels 95 minuts que va durar el partit. Cap xut entre pals i un al pal, a les acaballes, no és gaire bagatge per endur-se la victòria de l’antic camp de la SEAT, actual municipal de l’Energia. La UE Sants tampoc és que es prodigués gaire en atac, però a la primera part va tenir tres ocasions de moure el marcador, la tercera un penal que Yama va aturar, i una a la segona, la que va significar el definitiu 1 a 0. El Manresa es va apuntar a la felera de les rebaixes que ens envaeixen aquets dies, a les que també es van apuntar Mollet i Horta (encara gràcies, malgrat tot!), però segueix a tres punts del líder. Black Sunday! Sí, diumenge negre. Però no pas pel Sants, això sí.

Els primers 45 minuts es van jugar sota el domini i iniciativa visitant, però amb molt poca arribada amb perill a l’àrea rival i amb tan sols un xut remarcable. Va ser de Gerard Bordas, que rebia una assistència de  Kevin, però que el seu xut s’estavellava al lateral de la xarxa defensada per Carlos (37’). Abans, a l’inici del partit, amb un Sants que es trobava força còmode pressionat i jugant a la contra, Crivillès i Navarro van tenir el gol als seus peus. El primer (5’) després de rebre una passada des de la dreta cap a la esquerra, encarar Yama i xutar per sobre del travesser quan es trobava en una bona situació per marcar. El segon, quan va rebre una passada en profunditat i es va presentar tot sol davant Yama. Per sort pel Manresa el xut del pitxitxi local va sortir massa creuat (15’).

Malgrat les poques accions ofensives d’uns i altres, l’equip barceloní va disposar d’una bala de canó (40’) per arribar al descans amb avantatge al marcador. L’àrbitre, a instàncies del seu auxiliar, va xiular unes mans de Solernou a dins de l’àrea i va assenyalar el punt de penal. Una pena màxima que va llançar Fran i que Yama va poder aturar en primera instància. Després del refús, un jugador del Sants va afusellar la porteria manresana però Yama, de nou, es va erigir en l’autèntic protagonista i va enviar la bala de canó a corner.

A la segona part hi van haver més alternatives, encara que el Manresa també va dur la iniciativa la major part del temps. Això sí, malgrat les arribades d’uns i altres al balcó de l’àrea del rival, els porters van ser uns espectadors més. Tan sols van tenir d’intervenir en pilotes a l’olla, el darrer recurs quan no pots fer camí per sobre del verd del terreny de joc.

En el primer i únic xut local durant la segona part va arribar l’1 a 0 definitiu. Felip, que feia pocs minuts que havia entrat al terreny de joc, va rebre una passada a la mitja lluna de l’àrea, va encarar tot sol la porteria de Yama i va marcar pràcticament a plaer (67’). La resposta manresana al gol blanc-i-verd va ser molt poruga. Un parell de minuts després del gol, Gerard Bordas, en un semi corner, llançava una falta que es passejava pel costat de l’escaire. I tres minuts més tard, també a pilota parada, Sergi Soler llançava una falta lateral des de l’esquerra que va superar Carlos però que va quedar penjada a sobre de la xarxa, a l’alçada del segon pal. I dins de l’empenta final del Manresa, en una jugada amb multitud de jugadors i de cames de jugadors, Balboa encertava, per dir-ho d’alguna manera, xutant al pal (85’). Res més. Caps cots cap a Manresa.