La crònica del Sergi Ruiz

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

Bogeria de gols contra l’Avià (4-3) per assolir la segona plaça

El Sants pateix en els últims minuts de partit després d’anar guanyant l’Avià per 4 gols a 1, però finalment suma els tres punts que el catapulten fins al segon lloc de la classificació.

Una rosa blanca i verda és el que duien a la mà els jugadors del futbol base del Sants que van acompanyar els membres del primer equip en fins el cercle central a l’inici del partit. Una rosa que acabarien regalant a les dones que s’havien acostat fins a l’Energia a presenciar el partit entre el Sants i l’Avià. Mentre els nois s’aproximaven a la graderia per entregar les roses, la graderia va desplegar un mosaic amb els colors del club. Tothom conjurat per ajudar al primer equip a treure els tres punts.

Preciós com una rosa és com va començar el partit. Tant sols cinc minuts va necessitar Tomás per obrir la llauna, després de robar-li la pilota a Torres, trepitjar la frontal de l’àrea i enviar la pilota al fons de la xarxa fent-la passar per sobre del porter visitant, Sergi, amb una suau vaselina.

També Tomás va tenir part de protagonisme en el 2 a 0. Una passada a l’espai seva va deixar Sergio Navarro sol davant el porter de l’Avià, que no va poder fer res per evitar que el xut creuat del davanter santsenc acabés en gol.

Però les roses també tenen espines i en un descuit et poden punxar. Igual que va punxar l’Avià retallant distàncies abans del descans. Una centrada potent de Miki la desviava Carlos, però la pilota queia morta als peus de Josep que, sense oposició, feia el 2 a 1.

La segona part va començar gairebé igual que la primera, amb dos gols ràpids del Sants, que posaven terra de per mig al marcador. Primer era David Cura que de cap, a una centrada de Cuadrillero, feia el tercer gol santsenc i el seu primer gol aquesta temporada amb el primer equip. Un gol que, després de celebrar amb els seus companys, va dedicar-lo a Tito Lossio amb qui es va fondre en una abraçada.

En el quart gol, Cuadrillero va agafar el rol de protagonista, fent valer una de les seves qualitats: la pilota aturada. Una falta a la mitja lluna va anar teledirigida al pal esquerra de la porteria de Sergi, després de passar entremig de la barrera.

El partit semblava sentenciat, però va ser un miratge. Amb els canvis, Oliver Ballabriga va sacsejar el seu equip. Concretament Peke, un dels homes que va entrar de refresc, va ser l’autor del gol que permetia als avianesos tornar a ficar-se al partit. L’alegria del gol, però, se li va fer curta, ja que en la mateixa acció es va lesionar.

Qui també va haver d’abandonar el terreny de joc minuts després d’haver-hi entrat va ser Gala, que va avortar la jugada que iniciava després de notar una punxada als isquiotibials de la cama esquerra. Una lesió que es va produir just quan l’àrbitre indicava que hi hauria 5 minuts d’afegit, provocats per la lesió de Peke i per una petita picabaralla entre Dalmau i Sergio Navarro resolta amb una groga per cadascú –la cinquena pel davanter santsenc, que es perdrà el partit al Nou Congost de Manresa.

Durant els instants en què el Sants va jugar amb deu jugadors, mentre Gala era atès a la banda i Pau realitzava un ràpid escalfament, Uri va aprofitar per marcar el tercer gol de l’Avià i posar la por al cos als santsencs en el temps afegit.

Al final, tres punts patits que situen al Sants a la segona posició de la classificació, gràcies als empats de l’Horta, Manresa i La Jonquera, i que el torna a col·locar en la persecució directa del Vilassar de Mar, líder de la categoria.