El Vilafranca, semifinalista en detriment del vigent campió

L'informació ha estat extreta de torneighistorics.cat

El FC Vilafranca s’ha convertit en el primer semifinalista del Torneig d’Històrics del Futbol Català després de guanyar contra la UE Sants (2-0) i empatar amb el CE l’Hospitalet (2-2), el vigent campió del Torneig. Els riberencs s’han  acomiadat perquè només han pogut guanyar per la mínima als santsencs (1-0).

Gran imatge de l’equip del Penedès, que ha mostrat solidesa i una excel·lent punteria en els dos partits. Els d’Iván Moreno, amb paper decisiu de jugadors com Josu, Santi Triguero o Oribe, ja esperen semifinalista el proper dissabte. L’Hospi, per la seva part, marxa dels Històrics sense derrota i amb el cap ben alt.

Demà Gavà, Montañesa i el Júpiter s’enfrontaran en la segona jornada dels Històrics a partir de les 18 hores al Municipal del Guinardó.

UE SANTS 0–2 FC VILAFRANCA

El FC Vilafranca ha imposat el seu domini des de l’inici del matx, contra un Sants que volia repetir les bones sensacions de l’any passat a l’Històrics, on va ser semifinalista. Al minut 8, el davanter Josu ha fet volar a Yamandu amb un gran llançament de falta, i al 15, Guti ha tornat a posar prova al porter santsenc amb un fort xut.

La resposta del Sants també ha arribat a pilota aturada amb un xut de falta de Faura que Kilian ha salvat, però ha estat el Vilafranca qui ha inaugurat el marcador. El davanter Josu ha rebut una magistral assistència de Guzmán i ha definit amb qualitat per establir el 0-1 (m.26).

Els del Penedès no s’han conformat, i Boira, al minut 33, ha marcat el 0-2 amb una rematada  creuada a centrada de Josu. Victòria justa d’un Vilafranca que ha donat molt bones sensacions, contra un Sants en ple rodatge.

Fitxa tècnica:

0 – UE SANTS: Yamandu, Kobayasi, Faura, Alberto, Navarro, Gala, Forcadell, Oscar, Aleix Ferre, Gaudioso, Roger.

2 – FC VILAFRANCA: Kilian, Marwan, Guti, Arnau, Medina, Jaume Jordi, Oscar, Boira, Bernat, Guzman i Josu.

Gols: 0-1, Josu m.26. 0-2, Boira m.33.

Àrbitre: Moreno Villaécija

CE L’HOSPITALET 1-0 UE SANTS

El nou projecte de l’Hospitalet, el vigent campió del Torneig, ha començat amb triomf sobre el Sants.  En la que ha sigut la reedició de la semifinal de l’any passat, els riberencs han fet valer la seva superior categoria, tot i que la victòria per només un gol els ha acabat condemnant.

El davanter Garre ha fet el primer avís i s’ha trobat amb una bona intervenció del porter Biel al minut 17. El mateix Biel ha estat protagonista pocs minuts després, quan una errada seva ha permès a Llaneza marcar a plaer el gol de l’Hospi (m.20).

L’Hospi ha dominat el partit i no ha patit per la victòria, però el triomf per la mínima obligava als d’Ismael Garcia a guanyar sí o sí al Vilafranca en el següent partit per accedir a semifinals.

1 –  CE L’HOSPITALET: Oliveros, Ciria (Teo), Saúl, Castell, Lucas, Zamora, Sergi Mut, Jandro, Garre, Bueno i Llaneza.

0 – UE SANTS: Yamandu (Biel), Picolo, Aleix, Arnau, Guillem, Brandy, David Cura, Mulero, Andreu, Geri i Beja (Marc).

Gols: 1-0, Llaneza m.20.

Àrbitre: Carrasco Vacas. Groga a Andreu.

FC VILAFRANCA 2–2 CE L’HOSPITALET

El Vilafranca té un crack incombustible, i només ha necessitat 5 minuts per marcar el primer gol contra L’Hospi. Santi Triguero, ha engaltat un xut amb l’esquerra que ha entrat ajustat al pal. L’inici dels del Penedès ha estat espectacular, i tres minuts més tard Oribe ha fet el segon de forma acrobàtica amb un xut a l’escaire.

El conjunt riberenc necessitava remuntar per passar a semifinals, i ha reaccionat molt bé. Primer ha retallat distàncies mitjançant Teo, amb un cop de cap al punt de penal (m.20). I al minut 34, el mateix Teo ha tornat a marcar aprofitant el refús d’un xut de falta de Zamora que ha anat al pal (2-2).

Tot i que ho ha intentat fins al final, en uns darrers minuts molt emocionants, l’equip s’ha quedat a les portes del tercer gol. D’aquesta manera, l’Hospi, vigent campió del torneig, i en plena fase d’aclimatació del seu nou projecte esportiu, ha dit adéu a l’Històrics. El Vilafranca ja és semifinalista.

2- FC VILAFRANCA: Miguel Ramos, Arnau, Via, Fonta, Castillo, Medina (Guzmán), Oscar, Oribe, Josu (Bernat), Josep Díez i Santi Triguero.

2 – CE L’HOSPITALET: Oliveros, Teo, Saúl, Castell, Lucas (Juste), Zamora, Sergi Mut, Jandro, Nacho (Pacheco), Bueno (Lozano) i Tabala.

Gols: 1-0, Santi Triguero m.5. 2-0, Oribe m.8. 2-1, Teo m.22. 2-2, Teo m.34.

Àrbitre: Martín Varas.

Incidències: Municipal del Guinardó. Uns 350 espectadors. S’ha guardat un minut de silencia en memòria del president d’honor del Torneig, Rafel Joaquim.