La crònica del Districte Esportiu

L'informació ha estat extreta de uesants.cat

El Sants supera el Manresa en un partit disputat però poc lluït

Un gol de Peke al minut 35 de penal i una diana de Crivillés a l’inici de la segona meitat van donar tres punts importants al conjunt de Tito Lossio, que acaba la jornada en quarta posició.

Matí de futbol sense massa brillantor a l’Energia. El dia, gris, no convidava a gaudir d’un partit de futbol a priori assequible pels de casa. Però pel Sants eren més que tres punts. Els rivals directes podien punxar i, abans de l’aturada del cap de setmana que ve, calia marxar de pont amb els deures fets. L’Energia rebia el Manresa disposat a no deixar escapar la victòria.

El partit va començar amb una pressió alta del Manresa que intentava frenar la projecció dels verd-i-blancs i dificultar la sortida de pilota neta de la defensa del Sants. Els del Bages van mostrar ja d’entrada agressivitat, però era el Sants l’equip que portava la batuta de joc i que va crear la primera ocasió de gol. Malgrat la pressió sufocant del rival, els homes de Tito Lossio aconseguien treure la pilota jugada des del darrere sense massa dificultats, superant la primera línia d’atac del Manresa, en part gràcies a un excel·lent Aleix, incrustat entre els centrals durant els primers instant del matx però convertit en mig defensiu per trenar les sortides de pressió. Quan aquestes s’encallaven des del centre de l’atac, l’aportació de Peke des de la banda era clau per crear perill a la zona de tres quarts avançada del Sants.

El partit va avançar fruit de les seves pròpies dinàmiques fins que va patir el primer sotrac. Al minut 34 de la primera meitat, una centrada a l’àrea per part de l’eix ofensiu del Sants va colpejar al braç d’un defensa del Manresa i l’àrbitre va assenyalar penal. L’encarregat d’efectuar la pena màxima va ser l’especialista Peke, que va culminar un gol a l’estil Panenka, davant del qual Óliver no va poder fer res. El gol va arribar en un moment en què el Manresa començava a imposar-se i va donar tranquil·litat a l’equip de Tito Lossio. A partir d’aquí, el control es va mantenir en els dominis del Sants i, després d’algunes ocasions per part dels dos equips, es va arribar al descans.

A la represa, el Manresa va aparèixer amb més intensitat i va intentar portar el control del joc. Tanmateix, la dinàmica de derrotes que acumula l’equip del Bages va pesar massa. Al minut 10 de la segona meitat, Óliver deixava morta una pilota a l’interior de la petita i Crivillés, el més llest de la classe, aprofitava el refús per anotar el segon i definitiu gol a l’electrònic. Un gol, sens dubte, polèmic, ja que els jugadors del Manresa van reclamar iradament fora de joc del golejador santsenc. L’assistent de banda, però, no ho va veure així i el segon gol va donar seguretat als homes de Tito Lossio. A partir d’aquí, l’equip visitant va ser incapaç d’arribar amb claredat a la porteria d’un intermitent Iván i durant la segona meitat va estar pres del nerviosisme. Fruit d’aquesta tensió, hi va haver una petita picabaralla davant de la banqueta del Sants que l’àrbitre va saber aturar imposant-se davant de les recriminacions creuades entre futbolistes. Els locals, però, van mantenir el cap fred en tot moment per tal de sumar una nova victòria. Aquesta va ser, possiblement, una de les claus d’una victòria important per les aspiracions del Sants, que, en vista que els resultats dels rivals directes van ser favorables, marxa al pont amb la sensació d’haver fet els deures.

Així, com el qui surt de la feina amb la satisfacció de la feina ben feta, els jugadors santsencs abandonaven l’Energia conscients que havien fet el que calia quan calia i assabentats que, en termes classificatoris, els tres punts –combinats amb l’empat de l’Horta al camp del Ripollet– els situen a cinc punts del lideratge i empatats en la quarta posició amb 22 punts amb el Mollet i el Lloret.

Text: Martí Odriozola i Pol Corredoira

Comentaris

Entrades populars